Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πανελλαδικό Γραφείο της ΑΡΑΝ: ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια εξυπηρετεί το κείμενο - πρόταση μελών της ΑΡΑΝ για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Πανελλαδικού Γραφείου της Αριστερής Ανασύνθεσης σχετικά με την πρόταση μελών της για εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση έφτασε σε εμάς με τη μορφή σχολίου στην ανάρτηση με τίτλο "Δεν "κρατιέται" για Συριζα η ΑΡΑΝ" , τίτλος ο οποίος πλέον (μετά την ανακοίνωση που ακολουθεί) φαίνεται να μην απηχεί την συλλογική απόφαση της ΑΡΑΝ αλλά την τοποθέτηση των μελών της που υπογράφουν το κείμενο - πρόταση για εκλογική συνεργασία με το Συριζα. 

Ανακοίνωση σχετικά με κείμενο που διακινείται στο διαδίκτυο

Με αφορμή κείμενο που διακινείται στο διαδίκτυο εκ μέρους ορισμένων μελών της Αριστερής Ανασύνθεσης και άλλων αριστερών αγωνιστών θέλουμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:

1. Η θέση της Αριστερής Ανασύνθεσης, αποφασισμένη μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες των συλλογικών της οργάνων, είναι σαφής και δεν χωρά καμιά παρεξήγηση. Σήμερα χωρίς την αναγκαία ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ, χωρίς άμεση και «μονομερή» παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, χωρίς διεκδίκηση της πολιτικής και κυβερνητικής εξουσίας σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των «αντιθεσμών» της λαϊκής οργάνωσης και αυτοοργάνωσης, δεν μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος για την ελληνική κοινωνία. Μόνο με μια τέτοια κατεύθυνση μπορεί να δικαιωθεί η δυναμική του πρωτόγνωρου λαϊκού ξεσηκωμού που ζήσαμε και ζούμε. Κατά τη γνώμη μας, μια πολιτική λογική και κατεύθυνση πρέπει να παλευτεί και να προβληθεί αυτοτελώς και γιʼ αυτό είναι αναγκαία η αυτόνομη κάθοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές σε συνεργασία με άλλες αντι-ΕΕ δυνάμεις και αγωνιστές. Δεν εξυπηρετείται αυτή η κατεύθυνση ούτε με τη συνεργασία, ούτε με την «κριτική στήριξη» στο ΣΥΡΙΖΑ της καταναγκαστικής προσήλωσης στο ευρώ και της «αποφυγής μονομερών ενεργειών».

2. Αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής μας κουλτούρας ήταν και θα παραμείνει το πλήρες ξεδίπλωμα όλων των απόψεων και η ανοιχτή και δημόσια έκφραση όλων των διαφωνιών, η άρνηση των «οργανωτικών μέτρων». Οι «αντιθέσεις στους κόλπους του λαού» καλό είναι να ξεδιπλώνονται με τον πιο ανοιχτό και δημοκρατικό τρόπο. Η Αριστερά μόνο να ωφεληθεί έχει από τον ανοιχτό και συντροφικό διάλογο.

3. Ακριβώς επειδή πρέπει η συζήτηση να γίνεται ανοιχτά θέλουμε και δημόσια να πούμε ότι ήταν άστοχη η επιλογή των συντρόφων να δημοσιοποιήσουν το κείμενο σε αυτή τη συγκυρία, που η σχετική συζήτηση και της Αριστερής Ανασύνθεσης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ολοκληρωθεί ως προς την τακτική για τις εκλογές της 17ης Ιούνη, και να το απευθύνουν προς τα έξω και όχι πρώτιστα προς τον κόσμο της ίδιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι ενέργεια που εκ των πραγμάτων εξυπηρέτησε ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια και τη διάθεση διάφορων «καλοθελητών» να δώσουν την εικόνα μιας ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχει «διαρροές» προς το ΣΥΡΙΖΑ, εικόνα που δεν αντιστοιχεί στην πραγματική στάση των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

4. Σε κάθε περίπτωση η Αριστερή Ανασύνθεση, οργάνωση στρατευμένη στην υπόθεση της επαναστατικής ανανέωσης του κομμουνιστικού κινήματος, θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της, για την υπόθεση της ανασύνθεσης της ριζοσπαστικής αριστεράς, για να μπορέσει να γίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο καταλύτης για τη συγκρότηση του αναγκαίου σήμερα αριστερού μετώπου ανατροπής, της Αριστεράς εκείνης που θα ανοίξει το δρόμο για το νικηφόρο ξεσηκωμό και το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

Αθήνα 19 Μάη 2012

Το πανελλαδικό γραφείο της Αριστερής Ανασύνθεσης


Δείτε επίσης

3 σχόλια:

  1. Συντροφοι την παλευετε? Μας λετε οτι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εχει γινει ρεζιλι επειδη υπαρχει μια ανοιχτη φραξια μεσα σας που δεν μπορειτε ουτε να την πεισετε ουτε να τους διωξετε και καθαρισατε? Που θα παει η φαση?? Βγαζετε αφισες με υλικο με το οποιο δε συμφωνουμε οι υπολοιποι, διακινειται δημοσιως κειμενα που ειναι αντιθετα με τις συλλογικες αποφασεις των οργανων μας, γραφετε στο fb και παντου τα δικα σας με αποτελεσμα να μας βλεπουν ολοι να πλακωνομαστε δημοσια...Κι αυτα δεν ειναι τα μονα. Ολα αυτα μοιαζουν με προβοκατσια. Ειναι περιττο να σας πω ποσος κοσμος θελει να ξεκουμπιστειτε και να πατε στο Συριζα για τον οποιο προφανως ηδη δουλευετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας λετε οτι επειδη εσεις εισαστε μπαχαλο θα κανετε κι εμας? Δεν ησασταν ποτε οργανωση, σας λειπει αυτη η εμπειρια και προφανως δεν μπορειτε να κατανοησετε την τακτικη που πηγαζει απο αυτην. Κι αυτη ειναι η καλοπροαιρετη οπτικη.. Πολλοι μιλουν για Συριζοκαριερες που καποιοι θελουν να κανουν στις πλατες των αγωνιστων. Το σιγουρο ειναι οτι απο εδω και περα δε γινεται να υπαρξει αλλη ανοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα έλεγα ο από πάνω: 1. να μάθει ότι πολλές απο τις οργανώσεις της αριστεράς (οι περισσότερες) φημίζονται μάλλον για την οργανωτικη επίλυση των αντιθέσεων, και όχι γις τη δημοκρατία κι αν είναι για τέτοια εμπειρία να μας λείπει 2. Να μπει στο σάιτ της ΑΡΑΝ για να διαβάσει το καταστατικό της, 3. Να ενημερώνεται για τις απόψεις της ΑΡΑΝ απο το σάιτ της ΑΡΑΝ και όχι από ΣΥΡΙΖΟμπλογκ. Αν είχες κάνει τον κόπο, θα ήξερες ποια είναι η γνώμη της ΑΡΑΝ, με δημόσιο κείμενο στις 8 Μάη, και όταν βγήκε το κείμενο των 50, θα ήξερες ότι δεν εκφράζει την ΑΡΑΝ 4. Αν θέλει να γράφει τέτοιες καφρίλες και να κατηγορεί συντρόφους του ότι "φτιάχνουν συριζοκαριέρες" και απειλεί ότι "δεν θα υπάρξει ανοχή" να γράφει με το όνομά του, για να δούμε και ποιος είναι ποιος ή ποια είναι ποια.
    Προσωπικώς, όπως και πολλοί σύντροφοι της ΑΡΑΝ, δεν έχω κάνει ΣΥΡΙΖΟκαριέρα τόσα χρόνια κι ούτε ζηλεύω καμιά καριέρα να την κάνω τώρα. Κι αν ήθελα να εξαργυρώσω το οτιδήποτε, είχα κολλημένα ένσημα, δεν χρειαζόταν να κάνω επιπλέον ντόρο. Αλλά είμαισ τρατευμένη στην υπόθεση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της επαναστατικής αριστεράς. Είμαι η Δέσποινα Κουτσούμπα. Εσύ; Ποιος είσαι που με απειλείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή