Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Πάτρα: Ανοιχτή συνέλευση Αντιφασιστικής Δράσης

Καταδικάζουμε το πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες εργάτες που μένουν στην Πειραϊκή- Πατραϊκή που οργάνωσαν οι παρακρατικοί νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής, με την ανοχή της αστυνομίας και την ιδεολογική και όχι μόνο προετοιμασία της κυβέρνησης, των τοπικών αρχών και των ΜΜΕ.

Αυτοί που σπρώχνουν καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους στον καιάδα του κοινωνικού ή ακόμα και φυσικού αφανισμού -όπως δείχνει η εκτίναξη του αριθμού των αυτοκτονιών- έρχονται τώρα να “ευαισθητοποιηθούν” για την αδικοχαμένη ζωή ενός 30χρονου μόνο και μόνο επειδή αυτή αφαιρέθηκε από τους μετανάστες.

Τους μετανάστες τούς “θυμούνται” μόνο όταν καταφεύγουν σε τέτοιες απελπισμένες πράξεις και όχι όταν τους πνίγουν στη θάλασσα και τους χαντακώνουν οι συνοριοφύλακες, όταν τους εκμεταλλεύονται αγρίως οι Ελληναράδες μεγαλοαστοί και μικροαστοί και όταν οι ίδιοι διεκδικούν τα ελάχιστα δικαιώματα τους.


Όσα και αν λένε τα αφεντικά, οι υποτακτικοί και οι συμμορίτες τους, οι μετανάστες δεν είναι πρόβλημα για τους ντόπιους εργάτες, αλλά έχουν τα ίδια και χειρότερα προβλήματα με εκείνα των ντόπιων εργαζομένων : τη μαζική ανεργία, την υποαπασχόληση, την ανασφάλιστη εργασία, τους μισθούς πείνας, την έλλειψη κοινωνικής ζωής... 
 
Υπεύθυνοι για όλα αυτά τα κοινωνικά δεινά είναι οι ίδιοι οι ενορχηστρωτές της συκοφάντησης, της διαπόμπευσης και της δίωξης των μεταναστών εργατών, είναι οι καπιταλιστές, η Τρόικα και οι κυβερνήσεις τους.

Ο αγώνας για την ανατροπή τους είτε θα γίνει μέσα από ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο όλων των εργατών, είτε δεν θα νικήσει. 
 
Απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό που προσπαθούν να μας επιβάλλουν οι καπιταλιστές, αντιτάσσουμε τον κοινωνικό αγώνα, την αυτοργάνωση και την αλληλεγγύη.
  • Όχι στην γκετοποίηση και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών. Άμεση παροχή αξιοπρεπούς στέγασης-ένδυσης-περίθαλψης για όλους τους μετανάστες.
  • Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος. Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Ίσα κοινωνικά-πολιτικά-εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργάτες.
  • Καμία ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας. Με μαζικούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες να τσακίσουμε τους φασίστες, το κράτος που τους υποθάλπει και το σύστημα που τους γεννά.

Ανοιχτή συνέλευση Αντιφασιστικής Δράσης
Τετάρτη 30 Μάη, 7μμ, Εργατικό κέντρο Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου