Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Δύο μήνες απεργία στην Phone Marketing - Εδώ με αγώνα ταξικό γιατί εμείς δεν ζούμε με 100 ευρώ




Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,


Εδώ και 
57 ημέρες βρισκόμαστε σε απεργία. Στέλνουμε καθημερινά μήνυμα προς την διοίκηση της επιχείρησης, ότι δεν λυγίζουμε, ότι συνεχίζουμε μέχρι να βγούμε νικητές. Όλον αυτόν τον καιρό αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Η εργοδοσία προσπάθησε να μας βάλει πολλά εμπόδια, να μας διασπάσει, να διαλύσει τον αγώνα μας, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει, ακόμα και απεργοσπαστικό μηχανισμό. Συμπαραστάτης στα συμφέροντα του εργοδότη, οι αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, είτε σε επίπεδο Υπουργείου Εργασίας, είτε σε αυτό της Επιθεώρησης Εργασίας, είτε και μέσο της αστυνομίας έδειξε ότι ένα αναγνωρίζει και στηρίζει, το δίκιο του εργοδότη.
Εμείς, οι εργαζόμενοι της Phone marketing, καλούμε την επιχείρηση,το υπουργείο εργασίας, την αστυνομία και όποιον εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση, να κατανοήσει ότι η αξιοπρέπεια μας και η ίδια η ανάγκη μας για επιβίωση δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε πίσω σε αυτό τον αγώνα. Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα να συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας. Για 140 ευρώ με ένα 8ωρο την εβδομάδα, δεν μπαίνουμε για δουλειά.


Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.
 
            Ξέρουμε τον τρόπο. Ο αγώνας των εργατών της ελληνικής χαλυβουργίας που πρώτοι όρθωσαν το ανάστημα τους, που με ανυπακοή και απειθαρχία, 6 μήνες τώρα, συνεχίζουν την απεργία τους απέναντι και στην εργοδοσία και στους αντεργατικούς νόμους, είναι για εμάς ο φάρος του αγώνα μας. Στη Γενική μας Συνέλευση στις 11/05/2012, η πλειοψηφία των εργαζομένων αποφάσισε, με προκήρυξη και από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και από το Σωματείο των Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα νέες επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι και την Παρασκευή 18/05/2012. Επίσης έχουμε ενεργοποιήσει το απεργιακό μας ταμείο και καλούμε όλες τις οργανώσεις των εργαζομένων, που χωρίς την συμπαράσταση των οποίων, δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ, να ενισχύσουν τον αγώνα μας για να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που κάνουν ήδη την εμφάνισή τους.
            Ξέρουμε το γιατί. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τις προθέσεις της εργοδοσίας. Από την πρώτη στιγμή με αυτό το επαίσχυντο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας (;) θέλησε να μας υποχρεώσει σε παραίτηση, ώστε να προσλάβει εργαζόμενους με τις νέες συμβάσεις που προβλέπουν μισθούς πείνας, όπως άλλωστε κάνει μια μεγάλη μερίδα των εργοδοτών στο κλάδο μας. Όσα τερτίπια και αν χρησιμοποιήσουν, όσους ισολογισμούς και να μας παρουσιάσουν, στους οποίους φαίνεται ξεκάθαρα η μεταφορά ποσών από την μια στην άλλη εταιρεία, του ίδιου ιδιοκτήτη, εμάς δεν μπορούν να μας μπερδέψουν. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα τα χρόνια μέχρι σήμερα, με την δουλειά μας παράγουμε τεράστιο πλούτο και τον καρπώνονται οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Γνωρίζουμε επίσης ότι χωρίς τους εργάτες ούτε γρανάζι γυρίζει, ούτε τηλέφωνο δουλεύει, όπως αποδεικνύεται στην πράξη.

ΕΔΩ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙΚΟ
ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΜΕ 100 ΕΥΡΩ
 
            Συνεχίζουμε, λοιπόν, τον αγώνα μας, πιο έμπειροι και πιο αποφασισμένοι. Με την αλληλεγγύη καθημερινά να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις και να μας δίνει κουράγιο και δύναμη να πάμε ακόμα παρακάτω. Για εμάς είναι μονόδρομος και πολύ σύντομα θα είναι μονόδρομος για χιλιάδες εργαζόμενους στο κλάδο που είτε δουλεύουν και παραμένουν για μήνες τώρα απλήρωτοι, είτε οι μισθοί που παίρνουν, με βάση τις νέες συμβάσεις, δεν φτάνουν ούτε για να επιβιώσουν. Δεν κάνουμε βήμα πίσω, δεν λυγίζουμε, θα συνεχίσουμε με όλους τους τρόπους και τα μέσα.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
 
Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στην Phone Marketing


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου