Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Ο Yaniv Mazor, που κρατείται μετά την άρνηση του να υπηρετήσει τον κατοχικό στρατό του Ισραήλ, λέει πως δε θα μπορούσε να συνεχίσει να παραβλέπει την παράνομη φυλάκιση  των Παλαιστινίων διοικητικών κρατουμένων.

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης από τις αμυντικές στρατιωτικές δυνάμεις, που αρνήθηκε να αναλάβει τα στρατιωτικά του καθήκοντα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την Ισραηλινή κατοχή στα Παλαιστινιακά εδάφη, ξεκίνησε απεργία πείνας μέσα στις στρατιωτικές φυλακές, το οποίο όπως είπε ήταν ένδειξη της αλληλεγγύης για τους Παλαιστινιακούς κρατούμενους.


Ο Yaniv Mazor, ένας 31χρονος κάτοικος της Ιερουσαλήμ, καταδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε 20 ημέρες φυλάκιση για την άρνηση του να καλύψει οποιαδήποτε θέση- θέση μάχης ή οποιαδήποτε άλλη στον στρατό κατοχής. Μεταφέρθηκε στην φυλακή Tzrifin του Ισραηλινού στρατού αρχίζοντας την απεργία πείνας την επόμενη μέρα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Michael Sfard την Παρασκευή, ο Μαzor είπε ότι είχε βιώσει τον αποτροπιασμό κατά τους τελευταίους μήνες από την απεργία πείνας που ξεκίνησαν οι Παλαιστίνιοι διοικητικοί κρατούμενοι, αλλά δεν είχε μπορέσει να κάνει πολλά επ' αυτού.

«Αποφάσισα να ξεκινήσω απεργία πείνας όντας αλληλέγγυος (στους Παλαιστίνιους) και προκειμένου να γνωστοποιήσω και ευαισθητοποιήσω σχετικά με την κράτηση τους και όχι για να προκαλέσω την δική μου απελευθέρωση», πρόσθεσε ο Μαzor.

O στρατιώτης του ισραηλινού στρατού συμπλήρωσε ότι φυλακίστηκε «αυτοβούλως, αφού έπραξα κατά τέτοιο τρόπο που αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να πληρώσω κάποιο τίμημα. Η απεργία πείνας είναι η διαμαρτυρία για τις διοικητικές κρατήσεις.

Οι φίλοι του Mazo στην αριστερή οργάνωση Ta'ayush είπαν ότι έμαθαν πως ο στρατιώτης οδηγήθηκε στην απομόνωση μετά την άρνηση του να φορέσει στολή στην φυλακή, καθώς και να απευθυνθεί στους διοικητές των φυλακών με την επίσημη προσφώνηση.

Οι ακτιβιστές της Ta'ayush είπαν επίσης ότι οι διοικητές των φυλακών ακύρωσαν την αυτόματη μείωση της ποινής του (μία μέρα έναντι κάθε 10 ημερών), για αδιευκρίνιστους λόγους.

Ο Mazor, ξεναγός στο επάγγελμα, υπηρέτησε στα ένοπλα σώματα από το 1999 μέχρι το 2002, με το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του να είναι στην κοιλάδα της Ιορδανίας και στην Δυτική Όχθη. Έχει επίσης στο παρελθόν αναφερθεί 6 ή 7 φορές στο είδος των  καθηκόντων του, όταν όπως είχε πει στον δημοσιογράφο Hagai Matar το ζήτημα της ισραηλινής κατοχής των εδαφών τον ενοχλούσε όλο και περισσότερο.

«Έφτασα στο στρατό σαν τυπικό παράγωγο του συστήματος», είχε πει στον Matar, «ένα καλό παιδί που υπηρετούσε στα κατοχικά εδάφη και έκανε ότι του ζητούσαν. Χωρίς σκέψη. Κυρίως χωρίς σκέψη.»

Σύμφωνα με τον Μαzor είχε επίσης προσπαθήσει τη λεγόμενη «γκρι ανυποταξία», κατά την οποία ο στρατιώτης δεν κάνει δημόσια την άρνηση του. Παρόλα αυτά επιστρέφοντας από ένα πολύχρονο ταξίδι στο εξωτερικό αποφάσισε ότι δε θα μπορούσε να «συνεχίσει άλλο την υποκρισία».

Αρχικά καταδικάστηκε σε 14 ημέρες καταδίκη με αναστολή 10 ημέρες πριν μετά την ανακοίνωση της άρνησης του να υπηρετήσει.  Ο Sfard  είπε ότι ο διοικητής του τάγματος του Μαzor  του είπε να «πάει σπίτι και να σκεφτεί».

 "Ο Yaniv μου είπε ότι πέρασε το Σαββατοκύριακο  με μια περιοδεία στη Χεβρώνα με την Breaking the Silence - μια ΜΚΟ, συλλέγοντας μαρτυρίες Ισραηλινών στρατιωτών που αφορούσαν τη θητεία τους στα κατοχικά εδάφη - και με την Ta'ayush" είπε ο Sfard, και πρόσθεσε: "Το σκεπτικό του δεν άλλαξε μέσα σε αυτές τις δύο μέρες, ούτε η στάση του σχετικά με την ανυπακοή του."

Τότε διατάχθηκε να επιστρέψει στη βάση την Κυριακή, όπου ο διοικητής της ταξιαρχίας τον καταδίκασε. Σύμφωνα με τον Mazor, πληροφορήθηκε από τον διοικητή ότι θα συνέχιζαν να του απευθύνουν εντολές για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία.

Δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση του ισραηλινού στρατού πριν τη δημοσίευση αυτού του άρθρου.


Χαιρετίζουμε την υπερήφανη και ανθρώπινη στάση του συναγωνιστή Yaniv Mazor, που τιμωρήθηκε από το Ισραηλινό κράτος, γιατί όπως λέει ο ίδιος «δεν θα υπηρετούσε σε ένα στρατό του οποίου κύριος στόχος είναι η διατήρηση του κατοχικού καθεστώτος που έχει επιβληθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας». Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι στο Ισραήλ, όχι μόνο υπάρχουν, αλλά και πληθαίνουν οι αγωνιστές που αρνούνται να συμβάλλουν στην Κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών και αναγνωρίζουν στον υπερήφανο Παλαιστινιακό λαό το δικαίωμα να ζήσει ελεύθερα και ειρηνικά. 

Η παραπάνω δήλωση αποτελεί πολιτικό ράπισμα όχι μόνο στο κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ και στις κυβερνήσεις Ελλάδας-Κύπρου  που για να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες της άρχουσας τάξης τους προσδένονται με στρατηγικής σημασίας στρατιωτικές συμμαχίες και εξασφαλίζουν την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων τους-πολεμικών εγκαταστάσεων σε βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.  Αλλά αποτελεί επίσης καταδίκη της προπαγάνδας μίσους, εθνικισμού και ρατσισμού, όπως αυτές των ακραίων φωνών (Σαμαράς, Καμμένος, Χρυσή Αυγή, καθεστωτικών ΜΜΕ) που ενώ καταγγέλλουν το Σιωνισμό, ουσιαστικά έχουν το άρρωστο σύνδρομο να θέλουν να γίνουν «Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη»: απαιτούν πολεμικούς εξοπλισμούς,  κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και βαυκαλίζονται ανιστόρητα με τις «Χαμένες Πατρίδες», όπως ονομάζουν την ιστορικά πρωτόγνωρη καταστροφή των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας, που πλήρωσαν αυτοί μόνο, τα κατακτητικά σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης. Θυμίζουμε ότι ο ελληνικός στρατός αφού σκότωσε, βίασε, έκαψε, κατέστρεψε τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς στο διάβα του, τελικά έγινε Κασσιδιάρης, έβαλε την ουρά στα σκέλια και έτρεψε όπου φύγει φύγει, αφήνοντας να εκδηλωθεί η εκδικητική μανία των Τούρκων στους αμάχους, που βρήκαν την ευκαιρία που ζητούσαν για εθνοκάθαρση.

Σε αυτού επομένως τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη βάρβαρη κατοχή σε Παλαιστίνη, Αφγανιστάν, Αφρική, Βαλκάνια, Αφγανιστάν, Ιράκ, ο κόσμος της εργασίας πρέπει να γυρίσει την πλάτη και να παλέψει φωνάζοντας;

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Παρουσιάζουμε τη δήλωση του συναγωνιστή όπως τη λάβαμε:

Αγαπητέ φίλε,

Ο Yaniv Mazor, 31 ετών, ένας ξεναγός από την Ιερουσαλήμ, επικεφαλής λοχίας στα τεθωρακισμένα σώματα, καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα με αναστολή διαρκείας 14 ημερών στις στρατιωτικές φυλακές και σήμερα το πρωί σε 20 ημέρες φυλάκισης για την άρνηση του να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που του είχαν ανατεθεί. Ο Mazor υποστήριξε ότι δεν θα υπηρετούσε «σε ένα στρατό του οποίου κύριος στόχος είναι η διατήρηση του κατοχικού καθεστώτος που έχει επιβληθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους στη δυτική όχθη και τη λωρίδα της γάζας».


Με εκτίμηση, Yesh Gvul


Θυμίζουμε ότι πρόσφατα και άλλοι νέοι του Ισραήλ είχαν αρνηθεί:



Το νέο μήνυμα από τους Ισραηλινούς συναγωνιστές της Yesh Gvul γέμισε όλους με αισιοδοξία και ελπίδα.  Δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς την ώρα που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει την απειλή ακόμη και πυρηνικής επίθεσης των ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ κατά του Ιρανικού λαού, όταν αυξάνονται οι φόβοι βομβαρδισμού στη Συρία από τους πάντα «ανθρωπιστές» ιμπεριαλιστές, όταν συνεχίζεται η τραγωδία του λαού της Παλαιστίνης που βιώνει τις καταπιεστικές και δολοφονικές συνέπειες της Ισραηλινής κατοχής.

 Υπάρχουν νέοι άνθρωποι, κορίτσια και αγόρια, που λένε: Αρνούμαι!

Η Νόαμ Γκαρ και ο Αλόν Γκούρμαν θα φτάσουν τη Δευτέρα 16/4 στο Γραφείο Στρατολογίας της βάσης του Τελ Χάσομερ, όπου και θα διακηρύξουν την Άρνηση τους να υπηρετήσουν στον Ισραηλινό Στρατό, καθώς είναι μια Κατοχική δύναμη και θα φυλακιστούν ξανά και ξανά για αυτή τους την Άρνηση!

Η Διακήρυξη Άρνησης του Αλόν είναι ξεκάθαρη:

Η Άρνηση μου να υπηρετήσω στον Ισραηλινό Στρατό, μαζί  με την Άρνηση να συμμετάσχω στην Κατοχή και στο Απαρτχάιντ είναι μια κίνηση Αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους φίλους που ζουν υπό την κυριαρχία του Ισραήλ και παλεύουν δίνοντας και τη ζωή τους για Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Ισότητα.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Νόαμ:


Αρνούμαι να συμμετάσχω σ' ένα στρατό ο οποίος από τότε που δημιουργήθηκε έχει επιδοθεί στην καθυπόταξη και στην κατατρομοκράτηση ενός λαού που είναι υπό τον έλεγχο του.


Σύμφωνα με το μήνυμα της Yesh Gvul  «Φίλοι και Συναγωνιστές θα συνοδεύσουν τον Αλόν και τη Νόαμ στη βάση και θα θυμίσουν στους νέους Ισραηλινούς που θα πάνε στρατό ότι η κατοχή συνεχίζεται ότι υπάρχουν αυτοί που την Αποκηρύσσουν και ότι πρέπει όλοι να δράσουμε όπως η Νόαμ και ο Αλόν.


Να Αρνηθούμε να συμμετάσχουμε στην συνεχιζόμενη καταπίεση του Παλαιστινιακού λαού.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους δύο συναγωνιστές και το υπέροχο κίνημα της   Yesh Gvul  που δίνει μια ηρωική μάχη ενάντια στον εθνικισμό, το μιλιταρισμό, το ρατσισμό και την πολεμοκαπηλεία. Θεωρούμε ότι η πάλη μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Φαντάρων-Πολιτών με Στολή, ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη δράση του στρατού ως δύναμη καταστολής, η απόπειρα για ανάπτυξη κινήματος Μαζικού Μέσα και Έξω από τον Στρατό, αποτελεί συνιστώσα των κοινών μας αγωνιών και προσδοκιών.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ                      
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου