Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ – ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΤΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ!

 

Ολοένα το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ μετατρέπεται σε μια δημοσιογραφική-πολιτική γιάφκα εθνικιστικών και αντιδραστικών αντιλήψεων, ενώ δεν λείπει από τη θεματολογία του και η έκθεση των απόψεων-μελετών της ΕΥΠ. Στις σελίδες του συναντάμε το γνωστό για τις ακραίες του αντιλήψεις Μάνο Ηλιάδη, που δεν ξεχνά να κοσμεί με την παρουσία του, έχοντας την συντροφιά του Καλεντερίδη-πράκτορα της ΕΥΠ, εκδηλώσεις μετωπικών σχηματισμών της Χρυσής Αυγής. Ο Μ.Ηλιάδης έχει απασχολήσει το πανελλήνιο με την επαναλαμβανόμενη απαίτηση για περισσότερες αγορές όπλων, αλλά και με τις απόψεις του για τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της απόλυσης των ακριβών ΕΠ.ΟΠ. και αντικατάστασή τους με φθηνότερους ΕΦΥΕΣ. Όταν ο θεσμός απέτυχε, γιατί κρίθηκε ασύμφορος οικονομικά σε σύγκριση με τους δωρεάν εργαζόμενους του Ελληνικού Στρατού, τους φαντάρους, άρχισε να προπαγανδίζει την αύξηση της στρατιωτικής θητείας.




Ο δημοσιογράφος, που αντιμετωπίζει με ενιαίο τρόπο τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας και αναφέρεται συχνά πυκνά στις Ασύμμετρες Απειλές (κοινωνικές εξεγέρσεις, μετανάστες, πειρατεία κλπ), έχει πάμπολλες φορές προπαγανδίσει τη δράση των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων και των Ταγμάτων Εθνοφυλακής. Πλέον αισθάνεται σίγουρος για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, αλλά συνεχίζει να μιλά για λειψανδρία και ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εφέδρων. Απαιτεί δηλαδή καλύτερη οργάνωση και πιο πολεμικό περιεχόμενο στις ασκήσεις Επιστράτων! Αλήθεια, με ποια μεγέθη των Ενόπλων Δυνάμεων αισθάνεται ικανοποιημένος; Μήπως «ζει το όνειρο του» για μια Ελλάδα-Ισραήλ των Βαλκανίων; Θα του θυμίσουμε ότι βασικός λόγος για την χαμηλή επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου είναι η ύπαρξη εκατοντάδων άχρηστων μονάδων που εξυπηρετούν το άθλιο πελατειακό σύστημα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και της ανάγκες επαγγελματικής ανέλιξης του υπερβολικού αριθμού ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών.


Ερωτηματικά όμως προκαλεί το άρθρο του που δημοσιεύτηκε στα Επίκαιρα (31/05-2012) με τίτλο «Μονόδρομος για το Στρατό η αναβάθμιση της εφεδρείας», όπου διατυπώνει την απαίτηση για το σχηματισμό Ταγμάτων Εφέδρων Ακροδεξιών!!! Με πρόσχημα τις ανάγκες της «Εθνικής Άμυνας», όπως βεβαίως γίνονται αντιληπτές από τον ίδιο και όπως δημαγωγικά τις παρουσιάζει, θέτει το ζήτημα της αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών και των έκτακτων αναγκών από Εθνικιστικές Πολιτοφυλακές-Εθνοφυλακές!



 
Ας του δώσουμε το λόγο: «Αυτό όμως που μπορεί να γίνει είναι η υιοθέτηση μιας λύσεως..ελάσσονος προσπάθειας η οποία μπορεί να βελτιώσει άμεσα την έλλειψη προσωπικού και να καλύψει σημαντικά κενά, σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών, εντάσεως ή και θερμής κρίσεως.Και η λύση αυτή δεν είναι άλλη από την επιστροφή στα βασικά, την καταφυγή δηλαδή, στην τεράστια δεξαμενή των εφέδρων. Και για να μην τρομάξουμε ορισμένους, με τούτο δεν εννοούμε όλους, αλλά μόνο εκείνους που έχουν αποδεδειγμένα την επιθυμία, τον πατριωτισμό και την θέληση να προσφέρουν». Και εξηγεί σε ποιους αναφέρεται: «Τα τελευταία αρκετά χρόνια, οι ενώσεις εφέδρων αξιωματικών, υπαξιωματικών, οπλιτών αλεξιπτωτιστών και εν γένει καταδρομέων έχουν γίνει τόσες πολλές και κινητοποιούν τόσο κόσμο – και δη χωρίς καμία υποστήριξη για να μην πούμε και με την παρεμβολή εμποδίων από την πολιτική ηγεσία- που είναι τουλάχιστον παράξενο, στην σημερινή κατάσταση και την περίοδο που διανύουμε, να μην γίνεται καμία εκμετάλλευση του σημαντικού αυτού δυναμικού. Χωρίς να θέλουμε να παραγνωρίσουμε την έντονη δραστηριότητα άλλων ενώσεων και συλλόγων, αναφέρουμε -ως πλέον πρόσφατο παράδειγμα- τους Στρατιωτικούς Σκοπευτικούς Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων που διοργάνωσε στις 19Μαΐου 2012 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων/ Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων (ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ) στο πεδίο βολής του κέντρου εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων».

Απαιτεί λοιπόν «Σύνδεση με το Στράτευμα: «Σε πρόσφατο έγγραφο διάβημα της προς την πολιτική ηγεσία και την στρατιωτική ηγεσία, η Πανελλήνια Ένωση Εφέδρων Υπαξιωματικών και Οπλιτών(σωματείο αναγνωρισμένο και εποπτευόμενο από το ΥΠΕΘΑ) πρότεινε την λύση της θεσμοθετήσεως στις Ένοπλες Δυνάμεις του “εθελοντή εφέδρου”.Πρόκειται για μια έξυπνη λύση που ανοίγει τον δρόμο να προσφέρουν σε όλους όσοι δεν αποφεύγουν την επιστράτευση για ασκήσεις και την μετεκπαίδευση, αλλά την επιζητούν, στο πλαίσιο του εθελοντισμού [ΣΣ. αξιέπαινος παντού, όπως για το περιβάλλον κτλ, αλλά όχι και για την άμυνα της χώρας] και της πατριωτικής προσφοράς. Να σημειωθεί ότι αυτό που δεν έκανε ποτέ η πολιτική ηγεσία το έκανε και πάλι μια ένωση εφέδρων (ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ), όταν παρουσίασε ολοκληρωμένη μελέτη -με συμμετοχή και του πρόσφατα θανόντος αντιστράτηγου Δήμου- για την εφεδρεία, την οποία υπέβαλλε το 2007 στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής,υπό μορφή και νομικά επεξεργασμένου σχεδίου νόμου. Η πρόταση αν και έτυχε θετικής αποδοχής από την στρατιωτική ηγεσία, παρέμεινε… στα αζήτητα και μόνο τελευταία άρχισε να εξετάζεται με ανανεωμένο ενδιαφέρον.

Τον Απρίλιο του 2011 ο Ταξίαρχος ε.α Πολυχρόνης Ναλμπάντης εκπόνησε μια ιδιαίτερα αξιόλογη εργασία εκτάσεως σαράντα τριών σελίδων, με τίτλο“Σύγχρονες Δυνάμεις Εφεδρείας” (11 Απριλίου 2011, κείμενο εργασίας22 του Ινστιτούτου Αναλύσεων Άμυνας και Ασφάλειας) με πληρέστατη κάλυψη των δυνάμεων εφεδρείας ανά τον κόσμο και συγκεκριμένες προτάσεις για την Ελλάδα.Στις προτάσεις αυτές συγκαταλέγεται και η πρόταση για εφαρμογή της εισηγήσεως του ΠΣΕΕΔ και ψήφιση του σχετικού σχεδίου νόμου για την συγκρότηση “Εθελοντικής δύναμης Εθνοφυλακής Ταχείας Αναπτύξεως”, μέτρο το οποίο, όπως αναφέρει, θα αξιοποιήσει στο μέγιστο την επιθυμία των εφέδρων να αναλάβουν μεγαλύτερο ρόλο στην Εθνική άμυνα».


Απαιτεί λοιπόν: “Ομάδες κρούσης σε κάθε νομό”. «Η δημιουργία σε κάθε νομό ενός τέτοιου λόχου η τάγματος, πλαισιωμένου από αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού , όχι μόνο μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε περίοδο εντάσεως ή θερμών κρίσεων,λόγω της κατά κανόνα καλύτερης εκπαιδεύσεως τους και της άμεσης κινητοποιήσεως που προκύπτει από την εντοπιότητα των μελών τους [ΣΣ. το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να απελευθερώσουν τμήματα του ενεργού Στρατού από καθήκοντα φυλάξεως ζωτικών εγκαταστάσεων κτλ] να συνδράμουν τις υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων στη συλλογή πληροφοριών, σε περιπτώσεις ασύμμετρων απειλών [ΣΣ. φαντάζεστε εκατόν πενήντα ζευγάρια μάτια επιπλέον και δη ντόπιων σε κάθε νομό;] ή σε περιόδους εκτάκτου ανάγκης εκ φυσικών καταστροφών κτλ».

Το συμπέρασμα είναι ότι η λειψανδρία στον Στρατό Ξηράς είναι πρόσχημα, αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό μας και στην απόκρυψη των βαθύτερων αστικών προθέσεων . Το σύνολο του πολιτικού σκηνικού, από το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Χρυσή Αυγή μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ (ο Χωραφάς, που σήμερα παίζει σοβαρό ρόλο στον καθορισμό του προγράμματος του για την Άμυνα, ως διευθυντής του γραφείου του πρώην ΥΕΘΑ Τσοχατζόπουλου, προωθούσε το σχέδιο για την Παλλαϊκή Άμυνα, ενώ ο Τσίπας ουσιαστικά δηλώνει θετικός στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας) επιδιώκουν την ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση των νέων τον στρατό, αναλώσιμους στην πρώτη γραμμή του ελληνοτουρκικού αστικού ανταγωνισμού.Σε αυτό το πολεμοχαρές και αυταρχικό θρίλερ, η ακροδεξιά προτείνει να κατοχυρώσει προνομιακό ρόλο διαμέσου της “Εθελοντικής δύναμης Εθνοφυλακής Ταχείας Αναπτύξεως”, στο πλαίσιο όλου αυτού του στρατιωτικού-κατασταλτικού σχηματισμού που απαιτεί ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός για να επιβάλλει τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα,συντρίβοντας τις αντιστάσεις του κόσμου της εργασίας.

Εμείς καλούμε την νεολαία σε κλιμάκωση της δράσης για την ανάπτυξη κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.Πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός αντιπολεμικού-αντιεθνικιστικού αντιμιλιταριστικού ρεύματος.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ.6932 955437  
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο: