Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Λαγός του Σάλλα και της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ η ΟΤΟΕ: Ψοφίμια, κηρύξτε απεργία διαρκείας στον κλάδο ΤΩΡΑ!

Ξεχειλίζει από αγωνιστικότητα η ΟΤΟΕ... Στο δια ταύτα όμως, "πολύ μέλι αλλά από τηγανίτα τίποτα!". Δεν καλεί σε απεργία, στο μέλλον παραπέμπει τις κινητοποιήσεις (χωρίς να προσδιορίζει τι μορφή θα έχουν αυτές), υπερασπίζεται το τραπεζιτικό κεφάλαιο νομιμοποιώντας την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (με τον ιδρώτα των εργαζομένων).

Κάτω ο υποταγμένος - κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός

kokkinostupos

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ
2-8-2012
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ στη χθεσινή της συνεδρίαση (1/8/12), συζήτησε και αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.

Η ΟΤΟΕ επιμένει σταθερά στην αναγκαιότητα μιας άλλης λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας και θα βρίσκεται απέναντι στις όποιες αντικοινωνικές - τεχνοκρατικές  επιλογές, που αφορούν τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία.

Σήμερα, απαιτείται μια νέα αναπλαισίωση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα η οποία θα στοχεύει στην σωστή λειτουργία του.
            
Η Κυβέρνηση, οφείλει άμεσα να αποφασίσει και να δημοσιοποιήσει το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, με μέριμνα την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αναγκών του ελληνικού λαού και τη διασφάλιση της απασχόλησης και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις Τράπεζες.


Στη κατεύθυνση αυτή η ΟΤΟΕ αποφάσισε να υλοποιήσει ευρύ πρόγραμμα ενημέρωσης των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας με τις συγκεκριμένες θέσεις της:

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει

1. Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων και την προετοιμασία αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

2. Ενημερωτικές συσκέψεις με φορείς, προκειμένου να διαμορφώσει ένα ενιαίο μέτωπο υποστήριξης των θέσεών της για μια νέα αρχιτεκτονική του τραπεζικού συστήματος

Η ΟΤΟΕ χαιρετίζει τον αγώνα των απεργών συναδέλφων μας της Αγροτικής Τράπεζας και καλεί τους Συλλόγους – Μέλη και τα Νομαρχιακά Παραρτήματά της, να στηρίξουν σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου των Εργαζομένων της Αγροτικής.

Στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της, συνδικαλιστικά και νομικά τον Σύλλογο των Εργαζομένων στη δράση του και τις ενέργειές του, τόσο στους αγώνες του για την Αγροτική Τράπεζα όσο και στα ζητήματα που θα προκύψουν στο πεδίο της απασχόλησης και των εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.Η ΟΤΟΕ θα βαδίσει σταθερά στο δρόμο των καθαρών συνδικαλιστικών επιλογών με αγωνιστικό σχεδιασμό αποτελεσματικής δράσης και συμμετοχής και με κριτήριο την προστασία της απασχόλησης των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις Τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου