Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ 26/09/2012: Ανακοίνωση του Συλλόγου Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Πάτρας - ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η τρόικα εσωτερικού, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, εξαπατώντας το λαό, εφαρμόζει πιστά το μνημόνιο και προετοιμάζει, με το νέο πακέτο αντικοινωνικών – αντεργατικών μέτρων τη μεγαλύτερη λεηλασία, που έχει υποστεί η κοινωνία και η χώρα μας.
Για ακόμη μια φορά παίζουν το χαρτί της επόμενης δόσης. Τους ακούμε να επαναλαμβάνουν μονότονα, “απαιτούνται κι άλλες θυσίες”, απευθυνόμενοι στους συνήθεις υπόπτους, τους εργαζόμενους. Και βεβαίως προστατεύοντας τους πραγματικούς ενόχους, τους “κλέφτες με τις γραβάτες”, τις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους που ευθύνονται για την κατάσταση της χώρας. Σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας, προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να προλάβουν να ξεπουλήσουν όσο περισσότερο μπορούν από το δημόσιο πλούτο της Ελλάδας στους τοκογλύφους δανειστές, ενώ εξοντώνουν την κοινωνία και οδηγούν τη χώρα σε βέβαιη χρεωκοπία.
Έχουν κηρύξει στάση πληρωμών σε μια σειρά από εργασιακούς κλάδους και κοινωνικές κατηγορίες. Έχουν θεσμοθετήσει και νομιμοποιήσει την εργασιακή ζούγκλα στον ιδιωτικό τομέα, αφήνοντας τους εργαζόμενους απροστάτευτους. Οι κοινωνικές παροχές και η πρόνοια είναι υπό διωγμό. Η υγεία και η παιδεία είναι ένα βήμα πριν την απόλυτη διάλυση και την πλήρη υπαγωγή τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η ανεργία κάθε εξάμηνο σημειώνει νέα ρεκόρ και η υποαπασχόληση ακόμα μεγαλύτερα οδηγώντας πλατιά τμήματα των εργαζόμενων σε φτωχοποίηση. Ενώ ταυτόχρονα έχουν ξαμολήσει τους γκρίζους λύκους της Χρυσής Αυγής για να προσανατολίζεται αργά & σταθερά μια απελπισμένη κοινωνία χωρίς πυξίδα στο φασισμό, να αποπροσανατολίζονται οι εργαζόμενοι με πλαστούς διαχωρισμούς ανάμεσα σε «ντόπιους και ξένους». Ως πότε ακόμα θα τους ανεχόμαστε;

Κανένας εργαζόμενος μόνος του, κανένας κλάδος μόνος του!

Κάθε εργαζόμενος, κάθε άνεργος, κάθε νέος, κάθε κλάδος έχει συμφέρον να ανατρέψει τη συγκυβέρνηση Τρόικας – κυβερνητικών κομμάτων – εργοδοτών. Όλοι μαζί, να ξεπεράσουμε τους φόβους και τους τεχνητούς διαχωρισμούς που μας επιβάλλουν τα χουντοκάναλα και ν' αγωνιστούμε για να διώξουμε μια ώρα αρχύτερα τα μνημόνια, την τρόικα την κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση που θα οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Δεν υπάρχουν σωτήρες, ούτε Μεσσίες. Μόνο αν ξεσηκωθούμε και πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, θα μπορέσουμε να δούμε καλύτερες μέρες. Ο αγωνιζόμενος και οργανωμένος λαός μπορεί να τους ανατρέψει, αυτούς και τους ανθρώπους τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Όλους αυτούς τους γραφειοκράτες, που ο μόνος ρόλος που τους έχει απομένει, είναι να εκτονώνουν την οργή του κόσμου και να σπέρνουν την  απογοήτευση. Με τις γενικές συνελεύσεις μας, τις απεργίες, κλιμακώνουμε τους αγώνες μας!
Ας μετατρέψουμε την απεργία της Τετάρτης 26/9 σε έναν σημαντικό σταθμό του Αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για αξιοπρέπεια.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ-ΣΕΒ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΑΝΤΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
Όλοι στη απεργιακή συγκέντρωση-πορεία
Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη, 10:30 πμ,
Εργατικό Κέντρο Πάτρας (πλ. Όλγας)
Σύλλογος Έκτακτου Εκπ/κού Προσωπικού ΤΕΙ Πάτρας “Αρτίν Δανελιάν”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου