Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πάτρα: Ανακοίνωση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΑΝΕΡΓΩΝ για την ΑΠΕΡΓΙΑ της 26ης Σεπτέμβρη


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝAΤΡΟΠΗ
ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ- ΤΡΟΪΚΑΣ


Εργαζόμενοι/εργαζόμενες, άνεργοι,

Η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΤΡΟΪΚΑ, έχει έτοιμα τα νέα αντεργατικά μέτρα: Καθορισμός του κατώτερου βασικού μισθού με νόμο, πράγμα που σημαίνει κατάργηση στην ουσία του κατώτερου μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων. Εφαρμογή των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), με στόχο το βάθεμα της  εκμετάλλευσης της τάξης και αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ετοιμάζουν την αύξηση των ημερών εργασίας σε 6 τη βδομάδα και σε 13 ώρες την ημέρα. Θέλουν να νομοθετήσουν την απελευθέρωση των απολύσεων καταργώντας την αποζημίωση.

Ετοιμάζονται για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Επιδιώκουν να μειώσουν περεταίρω μισθούς και συντάξεις , να αυξήσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Έχουν στα σκαριά νέα φορολογική επιδρομή σε βάρος της εργαζομένων για να καλύψουν το χρέος που είναι δημιούργημα της νόμιμης ή μη φοροδιαφυγής του κεφαλαίου. Μειώνουν περεταίρω τις κοινωνικές δαπάνες για την Παιδεία και την Υγεία μετατρέποντας παράλληλα τα κοινωνικά και δημόσια αγαθά σε νέα πεδία κερδοφορίας του κεφαλαίου.


Απέναντι στην εκστρατεία φτωχοποίησης πλατιών τμημάτων της εργατικής τάξης που έχει στήσει η ντόπια (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και η εισαγόμενη (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) τρόικα, η αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) των σαλονιών και όχι των δρόμων (θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα!!!), αντιτάσσει το ίδιο αδιέξοδο ευρωπαϊκό ιδεώδες και απαιτεί μια «χλιαρή» αντιπολίτευση  αδυνατώντας και μη θέλοντας να συμβάλλει στην ανάπτυξη εργατικών αγώνων. Η ακροδεξιά (και κυρίως οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής) παίζουν το παιχνίδι του κεφαλαίου και της συγκυβέρνησης προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν και να διχάσουν την εργατική τάξη σε «ντόπιους και ξένους». Αποτελούν το σιδερένιο χέρι του κεφαλαίου ενάντια στο εργατικό κίνημα. Δεν είναι τυχαία η φιλολογία των αστών για τα «επικίνδυνα άκρα», τοποθετώντας τον αγωνιστή εργαζόμενο στην ίδια θέση με τον φασίστα δολοφόνο. Στόχος της η ποινικοποίηση διαδηλώσεων, τσάκισμα αγωνιστών… τσακίζοντας έτσι τη χειραφετητική «ανομία» του μαζικού κινήματος που αντιστέκεται στη «νομιμότητα» της φτώχειας της ανεργίας και της απελπισίας.

Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΚΑΤΩ Ο ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) προκήρυξαν γενική απεργία στοχεύοντας για μια ακόμα φορά στο καπέλωμα και το ξεφούσκωμα των εργατικών αντιστάσεων. Άλλωστε εδώ και χρόνια έχουν αποδεχτεί όλες τις επιλογές του κεφαλαίου και της Ε.Ε, τα Μνημόνια και την πολιτική των Κυβερνήσεων. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διατηρήσουν τις θέσεις από τις οποίες εδώ και δεκαετίες συναλλάσσονται με τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου, κερδίζοντας επάξια το επίθετο του «κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού». Άξιοι ακόλουθοι και οι ντόπιοι εκπρόσωποί τους(Εργατικό Κέντρο Πάτρας).

Το ΠΑΜΕ, περιχαρακωμένο, αδυνατεί να συμβάλει στην ανάπτυξη νικηφόρων αγώνων θεωρώντας πως κανένας αγώνας δεν μπορεί να νικήσει σήμερα αν δεν ενισχυθεί πολιτικά το ίδιο. Αρνείται κάθε κοινή δράση με κάθε φωνή και αγώνα που δεν ελέγχει.

 Όμως η σημερινή απεργία μπορεί να αξιοποιηθεί για να ξεκινήσει ένας γύρος μαχητικών αγώνων, όχι μόνο για να μην περάσει το φρικιαστικό πακέτο μέτρων αλλά και να αποτελέσει αφετηρία μαχητικών, κλιμακούμενων απεργιών και αγώνων για την ανατροπή Κυβέρνησης – Κεφαλαίου – Τρόικας. Μόνο η προοπτική και η κατεύθυνση προς τη γενική πολιτική σύγκρουση διαρκείας μπορεί να δώσει λύση προς όφελος της εργατικής τάξης, διαφορετικά «το βαρέλι της αντεργατικής επίθεσης δεν θα έχει πάτο».

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δίνουμε την μάχη για καμιά απόλυση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Για την δωρεάν χωρίς επιχειρηματική δράση υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση-πρόνοια, για την κατάργηση κάθε φορολογίας για τον σύγχρονο είλωτα-εργάτη, για την συλλογική εργατική άρνηση πληρωμών προς το κράτος και το κεφαλαίο, για μείωση των ωρών εργασίας με ταυτόχρονη αύξηση των μισθών, για την κατάργηση κάθε μορφής ευέλικτης εργασίας… Για την επαναστατική έξοδο-ρήξη με την ΕΕ και την διεθνιστική-εργατική πάλη  για την διάλυσή της.

Οργανώνουμε την αντίστασή μας, τσακίζοντας κάθε λογική διαχωρισμού μας, μακριά από φυλετικές και εργασιακές διακρίσεις. Σαν μισθωτοί εκμεταλλευόμενοι συμπορευόμαστε με όλους όσους ζουν από τη δουλειά τους, δεν διευθύνουν και δεν έχουν ρόλο «αξιωματικού» στην παραγωγή. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει άμεσα να υψώσουν τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή, όχι μόνο της συμμορίας των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, αλλά και στο πραγματικό αντίπαλο «άκρο», την πραγματική ακροδεξιά, την Κυβέρνηση και τους συμμάχους της. Με όπλο την πεποίθηση ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, με τις δικές μας δυνάμεις, με τους αγώνες, με την αλληλεγγύη  και όχι με μια απλή κοινοβουλευτική ανάθεση των καθηκόντων μας.
  
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΚΑΤΩ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΑΝΕΡΓΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου