Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Είναι οι μπάτσοι αδέρφια μας;


Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό: Η αριστερά της διαχείρισης και η αριστερά της μισής αντίστασης, παρούσες (μέσω κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης) στην κινητοποίηση των ένστολων για τις περικοπές!! Πιο συγκεκριμένα, από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί ο Δ. Στρατούλης και η Ρ. Δούρου ενώ από το ΚΚΕ ο Σ. Χαλαβατζής και ο Η. Σταμέλος (μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ).

Ας τα πάρουμε ένα ένα...
Ο Τσίπρας έδωσε ακόμη ένα ρεσιτάλ υπεύθυνης-αριστερής αντιπολίτευσης. Και τι δεν είπε το στόμα του στη συνάντηση με τα προεδρεία των σωμάτων ασφαλείας! Παραθέτουμε μερικά από τα λεγόμενά του:

" Η δημόσια ασφάλεια και η κοινωνική προστασία αποτελούν δημόσιο αγαθό και δεν είναι δυνατόν να παίρνουν 500 ευρώ ο αστυνομικός και ο πυροσβέστης που διακινδυνεύουν κάθε μέρα τη ζωή τους. "

 " Οι ένστολοι είναι κατηγορία εργαζομένων που παράγουν κοινωνική υπεραξία(!!)"

" Οι κινητοποιήσεις των ένστολων μπορεί να αποτελέσουν το κρίσιμο εφαλτήριο για την αφύπνιση του λαϊκού κινήματος και να αποτελέσουν την αρχή του τέλους του πέπλου της σιωπής που έχει επικαθίσει πάνω στα πολιτικά πράγματα "

Ό,τι κι αν ακούσουμε πλέον από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση. Μέρα με την μέρα, αποδεικνύεται και στους πιο δύσπιστους ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στο αστικό πολιτικό σύστημα. Το "άνοιγμα" Τσίπρα στα σώματα ασφαλείας δεν είναι καινούριο. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη Τσίπρα στη ΓΑΔΑ   λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιούνη, όπου μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΝ είχε θέσει σαν προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, την συμφιλίωση λαού και αστυνομίας!

Εκείνο όμως που είναι ακατανόητο, είναι η παρουσία εκπροσώπων του ΚΚΕ. Είχε προηγηθεί η συνάντηση της Α. Παπαρήγα με αντιπροσωπεία των σωμάτων ασφαλείας και σχετικό άρθρο στον Ριζοσπάστη (δείτε εδώ ).

Μερικά ερωτήματα από εμάς:

1) Ποιος είναι ο ρόλος των σωμάτων ασφαλείας και ποια η σχέση τους με το αστικό κράτος; 

2) Τι έχουν να πουν οι δύο "μεγάλοι" της αριστεράς στον κόσμο του κινήματος που (τα τελευταία ειδικά χρόνια) έχει φάει το ξύλο της αρκούδας και τόνους χημικών;

3) Τι έχει να πει το ΚΚΕ στους χαλυβουργούς εργάτες που είδαν την απεργία τους να σπάει μετά από επέμβαση των ΜΑΤ;

4) Τι έχουν να πουν οι δύο πυλώνες της ρεφορμιστικής αριστεράς για την συνύπαρξη (έστω δια αντιπροσώπων) στην ίδια πορεία με τους ακροδεξιούς του Καμμένου και τους ναζιστές της Χ.Α;

5) Τι έχουν να πουν για τη νέου τύπου καταστολή  του Δένδια (και μάλιστα ενόψει των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ), πέρα από τις όποιες ανακοινώσεις;

6) Τι έχουν να πουν στους ντόπιους και ξένους εργαζόμενους που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους την κρατική καταστολή;

Να μην μειωθούν οι μισθοί τους! Εύγε και πάλι εύγε!!

kokkinostupos

2 σχόλια:

  1. to swma ths astynomias ws epi to plhston dhmiourghthhke gia thn prostasia tou polith k auth kathe auth tha eprepe na exuphretei,epeidh omws autos p exei thn exousia to diaxeirhzetai k epeidh oi anwteroi tou swmatos-oi perissoteroi toulaxiston-einai poulhmenoi k sygaluptoun katastaseis,auto de shmainei oti kathe melos ths prepei na adimetwpizetai san fasisths.Nai exuphretei to mhxanismo tou astikou kratous,alla as mhn xehname oti osoi mpainoun den exoun idea isws ti paei na pei auto,alla apla epizhtoun amesh apokatastash gia na exasfalisoun ta pros to zhn.Opote peran twn allwn den pauoun na einai ergazomenoi k na exoun dikaiwmata ta opoia prepei na diekdikoun,mpas k katalavoun k oi idioi me poianou to meros einai k ti exuphretei kathe entolh p tous dinetai k pou tha prepei na provaloun adistash k oi idioi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Το σώμα της αστυνομίας δημιουργήθηκε για την προστασία των αφεντικών. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα αστυνομικής αυθαιρεσίας ενάντια σε αγωνιστές του κινήματος και μετανάστες.

      2) Η επιλογή για στελέχωση των σωμάτων ασφαλείας είναι συνειδητή επιλογή. Ιδιαίτερα σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης όπως οι σημερινές, μια τέτοια επιλογή καθορίζει το στρατόπεδο με το οποίο θα βρεθεί στο πεδίο της ταξικής πάλης. Ενισχυτικά σε αυτό και άξιο απορίας είναι πώς η ρεφορμιστική αριστερά "ξέχασε" την στήριξη (σε ποσοστό 50%) των νεοναζί της Χ.Α, στις πρόσφατες εκλογές.

      3) Με βάση το παραπάνω, οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, δεν είναι απλά εργαζόμενοι. Είναι "εργαζόμενοι" που έχουν επιλέξει να πάνε με τον ταξικό αντίπαλο. Ως εκ τούτου, οι περικοπές των μισθών τους δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την αλληλεγγύη-στήριξη από την πλευρά της εργατικής τάξης.
      Στη Χαλυβουργία που έχουμε και πρόσφατο το παράδειγμα, πού ήταν η αλληλεγγύη των ΜΑΤ στους χαλυβουργούς εργάτες;

      4) Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα πράγματα είναι "ένα κι ένα κάνουν δύο". Στήριξη των σωμάτων ασφαλείας σημαίνει στήριξη των κατασταλτικών μηχανισμών. Σημαίνει στήριξη στο τσάκισμα του εργατικού-λαϊκού κινήματος.
      Γι' αυτό είναι απαράδεκτη η συμμετοχή της ρεφορμιστικής αριστεράς στην πορεία των ένστολων.

      5) Αν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δικαιολογημένη η παρουσία του μιας και θεωρεί πως είναι δυνατός ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας αλλά και επειδή φιλοδοξεί να γίνει αστική κυβέρνηση, έντονο προβληματισμό (και αυτός θα έπρεπε να υπάρχει στα μέλη του) δημιουργεί η στάση του ΚΚΕ. Κι αν στο παρελθόν μπορούσε να δικαιολογήσει αντίστοιχες συμπεριφορές εναγκαλισμού των σωμάτων ασφαλείας με το ότι "δεν είναι μέλος-είναι συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ" (στην Κανέλλη αναφερόμαστε), σε αυτήν την περίπτωση τέλειωσαν και αυτές οι φθηνές δικαιολογίες.

      6) Επειδή οι μνήμες από τον Δεκέμβρη του 2008 είναι ακόμα νωπές, επειδή δεν έχουν όλοι μνήμη χρυσόψαρου, όπως λέει και το τραγούδι στην αρχή της ανάρτησης, "Which side are you on boys..."



      Διαγραφή