Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Σε απεργιακό κλοιό Μαδρίτη και Βαρκελώνη



Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις παρέλυσαν σήμερα μερικώς τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες καθώς και το μετρό σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη.

Πηγές των συνδικάτων δήλωσαν ότι η 24ωρη απεργία στους σιδηροδρόμους και οι δύο απεργίες στον υπόγειο συγκέντρωσαν μαζική συμμετοχή.

Εξαιτίας της απεργίας στους σιδηροδρόμους ακινητοποιήθηκαν περισσότερα από 300 τρένα -από μεγάλων αποστάσεων μέχρι τον προαστιακό- ενώ η κινητοποίηση επηρέασε και τα δρομολόγια των λεωφορείων στη Βαρκελώνη.



Εκατοντάδες υπάλληλοι των σιδηροδρόμων διαδήλωσαν στη Μαδρίτη. Στον σταθμό Ατότσα της πρωτεύουσας συνελήφθησαν τρεις διαδηλωτές κατηγορούμενοι για αντίσταση κατά της αρχής.

Στη Βαρκελώνη, ορισμένα λεωφορεία έγιναν στόχος επιθέσεων -άγνωστοι έσκασαν τα λάστιχά τους και έσπασαν τα τζάμια τους.

Μεγάλες ουρές οχημάτων σχηματίστηκαν σε δρόμους που οδηγούν στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.

Οι απεργίες ακολουθούν πορεία διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη στη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά των περικοπών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, η συντηρητική κυβέρνηση του οποίου επιχειρεί να μειώσει το έλλειμμα--από 8,9% του ΑΕΠ το 2011 σε 6,3% φέτος.

Τα συνδικάτα αντιτίθενται επίσης στην φιλελευθεροποίηση των μεταφορών καθώς και στις μειώσεις των μισθών και στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου για τον υπόγειο της Μαδρίτης.


Πηγή: tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου