Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Η Χρυσή Αυγή πάει λαϊκή



Οι ελληνάρες με τα μαύρα μπλουζάκια και τις αλυσίδες στο λαιμό, μετά τα συσσίτια "μόνο για έλληνες", μετά τα πογκρόμ και τις δολοφονίες μεταναστών, προχωρούν στο επόμενο βήμα, στην προστασία των ελλήνων μικροπωλητών από τους ανταγωνιστές τους, τους μετανάστες μικροπωλητές (τι πρωτοτυπία!). Χαρακτηριστικό δε (άλλο ένα ακόμη ψέμα των ναζί) είναι ότι έσπασαν πάγκους μεταναστών που είχαν χαρτιά, επομένως καθόλου "λαθρο" δεν ήταν.

Βέβαια, είχαν τη δικαιολογία και για αυτό: "Δεν γουστάρουμε τους μαύρους".

Οι αντιδράσεις των παρευρισκομένων στους τραμπουκισμούς των φασισταριών σε Ραφήνα και Μεσολόγγι σίγουρα προβληματίζουν, δεν είναι ανεξήγητες όμως. Είναι γεγονός ότι οι "αγαθοεργίες" των φασισταριών, τυγχάνουν ολοένα και αυξανόμενης κοινωνικής αποδοχής και νομιμοποίησης.

Οι νεοναζί αυτο-παρουσιάζονται ως η εγγυήτρια δύναμη του "νόμου και της τάξης". Δεν μένουν μόνο στα λόγια αλλά το δείχνουν έμπρακτα και φυσικά πατάνε στην οικονομική αφαίμαξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και στην απόγνωση που αυτή οδηγεί.

Μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας έχει συμφιλιωθεί με τις καθημερινές εικόνες βίας εκ μέρους των νεοναζί, δείχνει να έχει συνηθίσει το πρόσωπο του τέρατος. Ανεξάρτητα με το βαθμό ενεργής στήριξης των "δράσεων" της εγκληματικής συμμορίας (που δεν έχει λάβει ακόμα τρομακτικές διαστάσεις), η Χ.Α οργανώνει τα Τάγματα Εφόδου και στρατολογεί καθημερινά κόσμο στις τάξεις της (κυρίως νεολαία).

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή, η συγκυβέρνηση του αρχιφασίστα Σαμαρά, του υπαρχηγού Βενιζέλου και του (πάντα απαραίτητου και πρόθυμου) "αριστερού" μαϊντανού, Κουβέλη, με την στήριξη και συμπαράταξη των ελεγχόμενων ΜΜΕ, της "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης και της αστυνομίας.

Μέσα σε όλα αυτά, η αριστερά είτε συμμετέχει στις πορείες...των ένστολων ή στην καλύτερη των περιπτώσεων βγάζει ανακοινώσεις ώστε να αναδειχθεί το πραγματικό πρόσωπο της Χ.Α. Αυτό το πρόσωπο όμως δεν έχει ανάγκη από ανακοινώσεις για να αναδειχθεί. Το βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους να τραμπουκίζει και να μαχαιρώνει, το είδαμε στη Χαλυβουργία, το είδαμε στο σκάνδαλο της ΑΤΕ και των ΠΑΕ, στους διορισμούς στη βουλή και πιθανότατα θα το ξαναδούμε το αμέσως επόμενο διάστημα στις κινητοποιήσεις απέναντι στα νέα αντεργατικά μέτρα της τρικολόρ κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η επιρροή τους καλλιεργώντας το φασιστικό-εθνικιστικό μίσος. Το έχουν ξανακάνει άλλωστε, με μεγάλη επιτυχία, στο περιβόητο κίνημα των αγανακτισμένων (η πάνω πλατεία...).

Η σύγκρουση με τους φασίστες και τους νοικοκυραίους υποστηρικτές τους, δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί. Ίσως μάλιστα είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε. Η απάντηση πρέπει να δοθεί οργανωμένα, στο δρόμο, αναδεικνύοντας τα κοινά ταξικά συμφέροντα ντόπιων και μεταναστών εργατών, για το τσάκισμά τους. Σε αντίθετη περίπτωση, μας περιμένουν "σκοτεινές" μέρες..

kokkinostupos

2 σχόλια:

  1. Ολα σωστά, αλλά... ούτε μια λέξη δεν είπατε για το πιο καυτό επικοινωνιακά ατόπημα των ναζί.
    Εσπασαν και πάγκο ΝΟΜΙΜΩΜ μικροπωλητών, κι όταν σωτήθηκαν γιατί, είπαν "επειδή δεν γουστάρουμε μαύρους". Το ότι ήταν νόμιμοι (με άδεια) το επιβεβαίωσε και η δημοτική αρχή.

    Ακούστε κάτι. ΚΑΙ εσείς οι ίδιοι ΔΕΝ χειρίζεστε επικοινωνιακά σωστά το ναζισμό.

    Οι αντιφασιστικές κορώνες μπαίνουν από το ένα αυτό του κοσμάκη και βγαίνουν από το άλλο. Διότι έχει χειραγωγηθεί ο κόσμος να θεωρεί τον αντιρατσισμό "νεο-ταξίτικο", κλπ.
    Μοναδικός τρόπος να ξυπνήσει ο κοιμισμένος αντιφασισμός πολλών ελλήνων είναι να τους αποδεικνύουμε με στοιχεία ότι οι ναζί ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ. Κι ήταν ψέμα ότι δήθεν επιτέθηκαν μόνο σε παράνομους, όπως είναι μεγάλο ψέμα ότι δεν είναι ναζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστή η παρατήρησή σου (μπήκε και στο κείμενο) όμως δεν αποτελεί στόχο μας να χειριστούμε επικοινωνιακά το ναζισμό..

    Η ουσία της ανάρτησής μας, θεωρούμε ότι βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο. Απάντηση στην δική τους οργάνωση θέλει και σύγκρουση στο δρόμο.

    Όποιος δεν έχει καταλάβει ακόμα αν και σε τι λέει ψέμματα η Χ.Α είναι άξιος της μοίρας του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή