Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ως πότε τα σαπάκια ελικόπτερα Χιούη θα βάζουν την ζωή μας σε κίνδυνο;



Για άλλη μια φορά, η ζωή των πληρωμάτων τέθηκε σε θανάσιμο κίνδυνο καθώς ένα από τα γνωστά σαπάκια των Ενόπλων Δυνάμεων, ένα παμπάλαιο ελικόπτερο Χιούη, με την έναρξη της επιχειρησιακής του δράσης να καταγράφεται στο πόλεμο του Βιετνάμ, έκανε αναγκαστική προσγείωση μεσα στην βάση του στο Στεφανοβίκειο. Το ελικοπτερο έκανε δοκιμαστική πτήση μετα απο συντήρηση 150 ωρών. Ευτχυχώς, το πλήρωμα εναι καλά στην υγεία του.

Μάλιστα, το ΓΕΣ με το γνωστό για την σχέση του με την αλήθεια εκπρόσωπο του Ταγματάρχη Σηφάκη έβγαλε σχετική ανακοίνωση:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 στις 11:10, ελικόπτερο τύπου UH-1H (Χιούι) κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης μετά από συντήρηση 150 ωρών, εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή πλησίον του
Αεροδρομίου Στεφανοβικείου στο Βόλο και μετά την επαφή με το έδαφος έλαβε κλίση δεξιά. Οι χειριστές του ελικοπτέρου είναι καλά στην υγεία τους και διακομίσθηκαν για καθαρά προληπτικούς λόγους στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές.

Φυσικά, η ανακοίνωση του ΓΕΣ σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη να δοθεί η απαιτούμενη απάντηση στο τεράστιο πρόβλημα μεταφορικών ελικοπτέρων που αντιμετωπίζει η Αεροπορία Στρατού.

Ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος και ο ΑΓΕΣ Γκίκας είναι πολύ απασχολημένοι με την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων να συμμετέχουν σε αποστολές Καταστολής Πλήθους, για να ενδιαφερθούν για την Αεροπορία Στρατού και την ζωή των πληρωμάτων.

Η Αεροπόρία Στρατού αποτελεί ένα διαρκές έγκλημα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των Επιτελών. Ποιος ξεχνά τα συνεχή θανατηφόρα δυστυχήματα επί υπουργίας Β.Μειμαράκη που στέρησαν την ζωή σε τόσους νεόυς ανθρώπους;

Ποιος ξεχνά το συνεχιζόμενο οικονομικό έγκλημα των ΥΕΘΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τη προμήθεια των νεών μεταφορικών ελικοπτέρων. Σε σχετικό δημοσίευμα διαβάζουμε: «το 2003 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (σ.σ. τότε ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου, που υπέγραψε και τη συμφωνία αγοράς άλλων 12 ελικοπτέρων Apache, για τα οποία θα αναφερθούμε σε άλλο δημοσίευμα) υπέγραψε συμφωνία με την NH - Industries για την προμήθεια 20 ελικοπτέρων μεταφοράς προσωπικού, συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ. Κι από εδώ και πέρα αρχίζουν τα περίεργα της υπογραφίσας σύμβασης που "πνίγηκε". Το ελληνικό δημόσιο έδωσε στην εταιρεία προκαταβολή ύψους 450 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για το 50% της συνολικής αξίας της παραγγελίας. Όμως, οι Ένοπλες Δυνάμεις, παρέλαβαν μόνο 4 (!) ελικόπτερα, τα οποία, μάλιστα, όπως ενημερώνει το planet-greece αξιόπιστη πηγή, παραμένουν καθηλωμένα, αφού έχουν αποδειχθεί όχι απλώς προβληματικά, αλλά εξόχως επικίνδυνα για την ασφάλεια του πληρώματος! Η προκαταβολή δόθηκε επί υπουργείας Γιάννου Παπαντωνίου. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, ήδη κατακρατάται ένα ποσό ύψους 120 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χρήματα που έπρεπε να γίνουν απαιτητά από το ελληνικό δημόσιο! Τι παιχνίδια παίζονται; Πού βρίσκονται τα χρήματα και ποιοι μεσάζοντες σφυρίζουν αδιάφορα; Απαντήστε κύριε υπουργέ Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλε;».

Και να φανταστεί κανείς ότι αυτοί που «θα μας σώσουν», αυτοί που «θα μας νοικοκυρέψουν», είναι τα ίδια πολιτικά πρόσωπα, τα ίδια κόμματα που οδήγησαν τον εργαζόμενο λαό στην Πτώχευση, που τον καταδικάζουν σε εργασιακή και κοινωνική κόλαση.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ίδιοι ΥΕΘΑ Βενιζέλος-Μπεγλίτης-Αβραμόπουλος-Φραγκούλης Φράγκος-Παναγιωτόπουλος υπέγραψαν τις άγριες περικοπές σε μισθούς-επιδόματα-ασφαλιστικά δικαιώματα, βρίσκοντας πάντα την συνενοχή των Αρχηγών των Επιτελείων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου