Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Βάζει ο Σαμαράς και Δένδιας του Ολοκληρωτισμού την Στολή του

Το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργήθηκε αναφορικά με τα μέτρα φρούρησης στην Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αποτελούν τροχιοδεικτική βολή των κυβερνητικών σχεδιασμών για την καθυπόταξη του εχθρού εργαζόμενου λαού. Ενώ εντείνεται η ψυχολογική και επιχειρησιακή προετοιμασία για την παρουσία Στρατού σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους, αποκαλύπτεται το αυταρχικό έκτρωμα του Ν.Δένδια «Νόμος και Τάξη»! Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη και τον ρόλο της φασιστικής Χρυσής Αυγής, που μάλιστα ολοένα περισσότερο τυγχάνει της προβολής από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και εντάσσεται στο life style, θα λέγαμε ότι η άσκηση κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας θα κινηθεί, με αλληλοσυμπληρωμένους ρόλους, ανάμεσα στους δυο πόλους του εκκρεμές Στρατός-Χρυσή Αυγή, έχοντας όμως σταθερά, ως αιχμή του δόρατος, την Ελληνική Αστυνομία.
Παρά τα μυθεύματα περί κινδύνου στρατιωτικού πραξικοπήματος αποδεικνύεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σε πλήρη συνεννόηση με Ε.Ε. και ΔΝΤ, το ελληνικό κεφάλαιο και τους τοκογλύφους, με μπροστάρηδες τους Τ.Μπαλτάκου, Ν.Δένδια υπουργό ΠΡΟΠΟ και τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο, επιχειρεί, προκειμένου να επιβάλλει τα Αντεργατικό της Πραξικόπημα και τη Φορολογική Λαίλαπα, να εγκαταστήσει ένα πρωτόγνωρο ολοκληρωτικό καθεστώς αδίστακτης αστυνομικής βίας, κρατικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση διεξάγει Προληπτικό Πόλεμο κατά του εργαζόμενου λαού μας που τον αντιμετωπίζει ως Ασύμμετρη Απειλή! Ο εξτρεμιστικός κρατικός αυταρχισμός που θα αναδειχτεί την 28η Οκτωβρίου είναι συνέχεια και ως τέτοιος προπαγανδίζεται, των μέτρων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μέρκελ. Η απαγόρευση ουσιαστικά των κινητοποιήσεων και οι εκατοντάδες προληπτικές συλλήψεις, σήμαιναν την εφαρμογή κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης. Ακολούθησε η βίαιη διάλυση της συγκέντρωσης από την Αστυνομία, αλλά και η τρομοκρατική δράση των πραιτοριανών των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ στη μεγάλη εργατική κινητοποίηση στις 18 Οκτώβρη, που εκτός των άλλων διέλυσε βάση σχεδίου την πορεία και απαγόρευσε το δικαίωμα συγκέντρωσης στην Πλατεία Συντάγματος. Ακολούθως, ήταν η απρόκλητη και απροκάλυπτα βάρβαρη επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στη Χαλκιδική, όπου επιπρόσθετα θίχτηκε και ο θεσμός του Κοινοβουλίου, με την άγρια επίθεση εκπροσώπου των δυνάμεων καταστολής εις βάρος βουλευτού της Αριστεράς. Επιπρόσθετα, στις πλάτες των συνδικαλιστών της ΔΕΗ εφαρμόστηκε το δόγμα της Μηδενικής Ανοχής στις καταλήψεις Δημοσίων κτιρίων.

Από τη μια μεριά λοιπόν στέκει η φασιστική βία. Από την άλλη μεριά, οι κυβερνήσεις Γ.Παπανδρέου-Λ.Παπαδήμα-Α.Σαμαρά που αφού έθεσαν σε επιφυλακή τις Ένοπλες Δυνάμεις σε κάθε μεγάλη εργατική κινητοποίηση, τώρα, «εκμεταλλεύτηκαν» πολιτικά τη δικαιολογημένη εισβολή των εργατών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο ΥΕΘΑ για να στρέψουν την71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία κατά του εργατικού κινήματος, όπως επίσης και την Στρατονομία, την Ζ' ΕΜΑΚ και τα τεθωρακισμένα που στοχεύουν τις εισόδους του Πενταγώνου. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι το νατοϊκό δόγμα χρήσης στρατιωτικών μονάδων κατά κοινωνικών κινητοποιήσεων τίθεται σε εφαρμογή μέσα στο ίδιο το Πεντάγωνο, με πρόσχημα μια εργατική κινητοποίηση, αυτή των εργατών στην ΕΒΟ Κύμης, ενώ μάλιστα, η διοίκηση του σωματείου έγκαιρα είχε ενημερώσει για την ακύρωση της. Όμως το Πεντάγωνο παραμένει για μέρες σε επιφυλακή, οι επιτελικοί αξιωματικοί κυκλοφορούν με περίστροφα και στολές παραλλαγής, οι φαντάροι βρίσκονται στα σημεία φρούρησης με γεμάτα όλα και ευ όπλου λόγχη να περιμένουν τον εχθρό λαό. Επίσης, φαντάροι της Στρατονομίας εκπαιδεύονται να αναλάβουν υπηρεσία Ματατζή ενώ πολλαπλασιάζονται τα σενάρια δημιουργίας Στρατιωτικής Αστυνομίας που θα αναλάβει τη φρούρηση των μονάδων, με εκπαίδευση ΜΑΤ και σε ετοιμότητα για δράση και εκτός στρατοπέδων. Τέλος, να συμπληρώσουμε ότι στέλνουν επείγον σήμα στις μονάδες της Θεσσαλονίκης να συγκεντρώσουν προσωπικό για «να συνδράμει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και να βοηθήσει τους ΜΑΤατζήδες που δε φτάνουν» την 28η Οκτωβρίου! Είτε όμως τους κατεβάσουν στο δρόμο, με χακί ή με πολιτικά, ή αν περιοριστούν  στους χιλιάδες αστυνομικούς, το καταρχήν κέρδος του αστικού συστήματος κυριαρχίας είναι ότι η κοινωνία εθίζεται στο ενδεχόμενο κατασταλτικής δράσης του στρατού. Ένα ενδεχόμενο, που ολοένα περισσότερο πλησιάζει η ώρα να πραγματωθεί.

Παράλληλα, διαμέσου του φόβου στρατιωτικής επέμβασης, συγκαλύπτεται ή μετριάζεται ο πραγματικά ακραία βάναυσος και τρομοκρατικός ρόλος της ΕΛ.ΑΣ.  και η θεσμοθέτηση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού «Νόμος και Τάξη» του Ν.Δένδια.  Το πάζλ των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας, με ένα στρατό που αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα και μια αστυνομία που στρατιωτικοποιείται (ενδεικτικοί οι σχεδιασμοί για δημιουργία στρατιωτικού τμήματος της ΕΛ.ΑΣ. για μάχες μέσα σε πόλεις, με την δημοσίευση σεναρίων που συνόδευσαν την υπουργία Φραγκούλη Φράγκου στο ΥΠΕΘΑ και επεκτείνονται στη θεσμοθέτηση του ολοκληρωτισμού από το Ν.Δένδια υπό την υπόδειξη των ισραηλινών κατασταλτικών μηχανισμών), συμπληρώνεται από σειρά διατάξεων του Ποινικού Κώδικα αλλά και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, επέρχονται σαρωτικές αλλαγές:

Στην ποινική αξιολόγηση της συμπεριφοράς συνδικαλιστών όταν καταλαμβάνουν κτίρια δημοσίων υπηρεσιών. Θεσπίζεται για πρώτη φορά ιδιώνυμο αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα για τις βίαιες εισβολές, όπως λ.χ., στο Πεντάγωνο ή στο μηχανογραφικό της ΔΕΗ.

Στο καθεστώς της προσωρινής κράτησης τόσο για ενήλικους όσο και για ανήλικους, καθώς καταργείται η ειδική αιτιολογία που προέβλεπε νόμος του 1994 και δίνεται η δυνατότητα στις Αρχές να στέλνουν στη φυλακή δεκαπεντάχρονους, αν η πράξη για την οποία κατηγορούνται επισείει ποινή κάθειρξης δέκα ετών.

Στο καθεστώς απελάσεων αλλοδαπών είτε μετά από σύλληψη για διακεκριμένα αδικήματα είτε και μετά την έκτιση της ποινής τους σε φυλακές (για ήδη υφιστάμενες περιπτώσεις).

Για τις διαδηλώσεις: «Οι συναθροίσεις πρέπει να διεξάγονται με τρόπο που να μην διαταράσσεται ή να διαταράσσεται στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου η οδική κυκλοφορία. Ειδικότερα, σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας από μικρές συναθροίσεις. Η εκτίμηση του μεγέθους της συνάθροισης και η δυνατότητα περιορισμού της στο πεζοδρόμιο ή σε μέρος του οδοστρώματος ανήκουν στον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή», αναφέρει η νέα διάταξη.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης αυστηροποίηση ποινών «για όσους φέρουν όπλα, εκρηκτικές ή εύφλεκτες ύλες, μεταλλικές ή άλλες ράβδους και γενικά αντικείμενα πρόσφορα προς πρόκληση φθορών, καθώς και για όσους μετέχουν σε συναθροίσεις καλύπτοντας ή αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη και κουκούλες». Επιπλέον, σε ότι αφορά στις αντιασφυξιογόνες μάσκες «προτείνεται η απαγόρευση της χρήσης τους στις διαδηλώσεις, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι τις φορούν άτομα που συμμετέχουν σε επεισόδια προκειμένου να μην επηρεάζονται από τη χρήση χημικών μέσων και έτσι αποκτούν τακτικό πλεονέκτημα έναντι της Αστυνομίας». Μόνο άδεια να φορούν θα έχουν δημοσιογράφοι και φωτογράφοι.

Με τη νέα διάταξη θα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή μη εξαγοράσιμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού, όποιος συλλαμβάνεται σε διαδήλωση και α) φέρει όπλα κατά την έννοια των διατάξεων του νόμου 2168/93 όπως πιστόλια κρότου, μηχανισμούς εκτόξευσης αντικειμένων, πυροτεχνήματα, εύφλεκτες ύλες, β) καλύπτει με οποιονδήποτε τρόπο το πρόσωπό του ή αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του «με κράνη, μάσκες, κουκούλες, μαντίλια, αντιασφυξιογόνες μάσκες».

Η νέα διάταξη έχει ως εξής: «Ειδικά για άτομα που αναζητούνται στο πλαίσιο ποινικής δίωξης ως υπαίτιοι πρόκλησης φθορών ή σωματικών βλαβών σε δημόσιες συναθροίσεις, δύναται να επιτραπεί η άμεση δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και της φωτογραφίας τους μετά από σχετική διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέως προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίας της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων». Εκτός αυτών, η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι «σε περίπτωση καταδίκης για παραβιάσεις του παρόντος νόμου το δικαστήριο με την ίδια απόφαση μπορεί να απαγορεύει στον υπαίτιο να συμμετέχει για χρονικό διάστημα ενός έτους μέχρι πέντε ετών σε δημόσιες συναθροίσεις που προσδιορίζονται με αποφάσεις του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Το δικαστήριο επιβάλλει προς τούτο για όσο διαρκεί η απαγόρευση την υποχρέωση να εμφανίζεται κατά την πραγματοποίηση της δημόσιας συνάθροισης στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του και να παραμένει εκεί καθ' όλη τη διάρκειά της». Ο νέος νόμος εντάσσει όσους δίνουν πληροφορίες για διαδηλωτές-ταραξίες στο καθεστώς της προστασίας μαρτύρων του αντιτρομοκρατικού νόμου 2928/2001 που ψηφίστηκε επί υπουργίας Σταθόπουλου.

Δε θα μπορούσε να υπάρξει πιο καθολική συνάθροιση όλων των εκδοχών Ασύμμετρης Απειλής και διεξαγωγής Προληπτικού Πολέμου από Αστυνομική σκοπιά: κοινωνικοί αγώνες-τρομοκρατία-μετανάστες κλπ.

Στο πάζλ του σύγχρονου ολοκληρωτισμού συμπεριλαμβάνετε επίσης η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων εργατικής αυθαιρεσίας και βαναυσότητας ακόμη και με τη χρήση μπράβων κατά εργατικών κινητοποιήσεων, οι ακροδεξιές Πολιτοφυλακές και οι Λέσχες Εφέδρων με φασιστική συγκρότηση και πολιτικό έλεγχο του ΥΠΕΘΑ,  τα νέα Τάγματα Εθνοφυλακής ενταγμένα στα σχέδια έκτακτης ανάγκης, Ιδιωτικοί Στρατοί και εταιρείες Security-εισπρακτικές.

Ο εργαζόμενος λαό μας μοιάζει σαν πειραματόζωο, που ολοένα υφίσταται νέα βάσανα, δοκιμές ακραίων ταξικών πολιτικών, φασιστικών εγχειρημάτων και κρατικών ολοκληρωτικών μεθοδεύσεων, που έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, των πάνω και των κάτω.

Η πάλη ενάντια στον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανατροπή του συνόλου της ταξικής πολιτικής, της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Είναι υπόθεση ενός νέου εργατικού κινήματος, με διεθνιστικά, αντικαπιταλιστικά και επαναστατικά χαρακτηριστικά.

Απαιτείται κλιμάκωση της κινηματικής δράσης στο στρατό ώστε να γιγαντωθεί η Άρνηση των ένστολων να στρέψουν τα όπλα στο λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου