Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Η μνημονιακή διάλυση του ΙΚΑ και οι απολύσεις των 500

Από τον Εργάτη

Συνάδελφοι και συναδέλφισες,

Οι απολύσεις των 500 εργαζομένων από το ΙΚΑ μετά τις αποφάσεις των δικαστηρίων είναι το κερασάκι στη τούρτα του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης 2012 που παρουσίασε η Διοίκηση στις αρχές της χρονιάς, που «κόλλησε» λόγω εκλογών αλλά αρχίζει να τρέχει με ταχύτητα φωτός τώρα που η νέα τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αποφάσισε να κερδίσει την «αξιοπιστία της στις αγορές», ρίχνοντας στον καιάδα εκατομμύρια εργαζόμενους, υποσχόμενη «επανόρθωση αδικιών» στη μετά θάνατο ζωή.


Οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν με την 9Κ, έπραξαν το αυτονόητο. Κινητοποιήθηκαν για την υπεράσπιση της δουλειάς τους, απέκλεισαν τη διοίκηση του ΙΚΑ απαιτώντας να μην υλοποιηθούν οι τροϊκανές συνταγές. Οι επιτυχόντες της 8Κ, που κατέφυγαν στα δικαστήρια, πρέπει να ενωθούν μαζί μας με το αίτημα, ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Καμιά δουλειά γι αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα!
Η Ομοσπονδία μας (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), αφού άλλαξε προέδρους και γραμματείς, «τόλμησε» να στηρίξει με τις δικές της μεθόδους τους συναδέλφους. Απέστειλε εξώδικο στη διοίκηση του ΙΚΑ καλώντας σε …ανένδοτο με 57 (!) απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως ακριβώς και πέρυσι (32η Ολομέλεια Προέδρων ΙΚΑ-5/12/11) που αποφάσισε το ίδιο αλλά δεν έπραξε απολύτως τίποτα. Η μεγάλη πίεση του αποκλεισμού της Διοίκησης του ΙΚΑ από τους συναδέλφους, οδήγησε τελικά σε μια κλαδική πανελλαδική απεργία στις 7/12, έχοντας ως αποκλειστική διεκδίκηση το θέμα αιχμής, τις απολύσεις των συναδέλφων.


Γραφειοκράτες συνδικαλιστές, Διοικητές, Μανιτάκηδες και σια υποσχέθηκαν ότι θα βρουν …λύση. Μόνο που τα υπόσχονται αυτά χωρίς να τα πιστεύουν και χωρίς να ρωτήσουν το ….ξενοδόχο: Τις καπιταλιστικές αγορές, την εμπιστοσύνη των οποίων θέλουν να κερδίσουν. Με κυνισμό εξαπατούν τους αγωνιούντες συναδέλφους και συναδέλφισες και αποκοιμίζουν όλους τους υπόλοιπους ότι ψάχνουν λύση.


Χωρίς να τεθεί αποφασιστικά η πλήρης κατάργηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης που είναι υποταγμένο «…στην εξάλειψη του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας…(σελ.5)….Η κρισιμότητα της κατάστασης για επιτυχή εφαρμογή του σχεδίου δημοσιονομικής εξυγίανσης για την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε θετικές προοπτικές ανάπτυξης…..απαιτεί ουσιαστικά αφενός να τηρηθούν πλήρως οι υποχρεώσεις της χώρας προς τους δανειστές της που αφορούν το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ….. σελ.82, ΕΣΔ-2012, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ», δεν θα κερδηθεί απολύτως τίποτα. Θα συνεχίζουμε τον κατήφορο.


Η υπεράσπιση των υπό απόλυση συναδέλφων μας δεν περνά απλά από μια κλαδική απεργία την εποχή της καπιταλιστικής χρεοκοπίας. Πρέπει να απορριφθεί το ΕΣΔ-2012 που είναι υποταγμένο στα Μνημόνια, μαζί με τους μνημονιακούς νόμους τους και τις κυβερνήσεις τους.

Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ακόμα και σήμερα δεν θέλει να αγωνιστεί, ενώ γνωρίζει ότι το ΙΚΑ…….κλείνει και μετατρέπεται σε Εθνικό Φορέα Συντάξεων με λιγότερους από 4000 υπαλλήλους, πολλά λουκέτα καταστημάτων και με το σύνολο των λειτουργιών του να μεταφέρεται σε ιδιώτες.


Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ με την απόλυτη συνενοχή της ΑΔΕΔΥ, έχει αρνηθεί να ενώσει τους αγώνες με τους εργαζόμενους που μάχονται (ΠΟΕ-ΟΤΑ), αδυνατεί να δώσει μια συνέχεια ακόμα και σε αυτό που έχει ήδη ανακοινώσει και είναι ανίκανη να σχεδιάσει έναν αγώνα για να νικήσει.


Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ με την απόλυτη συνενοχή των πρωτοβαθμίων συλλόγων δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μια γενική συνέλευση εργαζομένων για να συζητηθεί και να αποφασιστεί πως θα αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές συνέπειες της κρίσης, η φοροληστεία των εισοδημάτων μας και οι απολύσεις στο δημόσιο. Εξασκεί τις αρμοδιότητές της με τον ίδιο κοινοβουλευτικό κρετινισμό που κάνει και η αστική Βουλή. Αρκείται στις ανέξοδες και υπονομευμένες από τα πράγματα 24ωρες τουφεκιές και δεν οργανώνει, με το υπόλοιπο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που στενάζει, τη «μάχη των μαχών» που επαγγέλλονται πολλοί γραφειοκράτες συνδικαλιστές, δηλ. Γενική (δημόσιος & ιδιωτικός τομέας), Πολιτική (ενάντια στη κυβέρνηση, τα μνημόνια, την εργοδοσία και τους συνδικαλιστές γραφειοκράτες), μέχρι τέλους, Απεργία Διαρκείας.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους & συναδέλφισες να απαιτήσουν είτε από τα ΔΣ των συλλόγων μας, είτε με τη συλλογή των αναγκαίων υπογραφών (όπως ορίζει το καταστατικό) να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων μας, πριν τη γενική απεργία της  ΑΔΕΔΥ στις 19/12/12.


  • Καμιά απόλυση συναδέλφου, συναδέλφισας.
  • Απόρριψη του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης 2012 της διοίκησης του ΙΚΑ
  • Απόρριψη των αντιδραστικών μνημονιακών νόμων συνολικά
  • Οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για να φύγουν όλοι και να αναλάβουμε οι εργαζόμενοι τη τύχη της ζωής μας.

10/12/2012

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΚΑ

περισσότερα εδώ: http://asep-ate-ika.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου