Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ



Την Παρασκευή 7/12/2012, πραγματοποιήθηκε μεγάλη εξόρμηση σε ΚΕΝ που διεξάγονταν η ορκομωσία των νεοσύλλεκτων φαντάρων.

Ήταν μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία καθώς η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ προσπάθησε να φέρει το ζήτημα της στρατιωτικής θητείας και της υποχρεωτικής στράτευσης κοντά στους φοιτητές και τους εργαζόμενους, να μιλήσει για το νέο ρόλο του ελληνικού στρατού που επιχειρείται από κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ να αναλάβει καθήκοντα καταστολής των κοινωνικών κινημάτων και να διευρύνει την υπεράσπιση των συμφερόντων του κόσμου του πλούτου εκτός συνόρων.

Η προσπάθεια μας αυτή γνώρισε την στήριξη εργαζόμενων και φοιτητών, το ψήφισμα έγινε αποδεκτό σε συνελεύσεις και στην ορκομωσία μαζικά μοιράστηκε σε γονείς και φαντάρους.

Όμως από την προσπάθεια μας αυτή προέκυψαν και συγκεκριμένα συμπεράσματα. Ο κόσμος της εργασίας που αντιμετωπίζει τρομερά αδιέξοδα αρνείται και αδυνατεί να
αναλάβει το κόστος της στρατιωτικής θητείας. Η κατάργηση των δωρεάν καταστάσεων επιβίβασης συναντά την συνολική καταδίκη του άνεργου γονιού, της οικογένειας που ζει με μισθό 500 ευρώ και γδέρνεται από τα χαράτσια και τους ατελείωτους φόρους. Την οργή όλων προκαλεί η είδηση ότι ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος συμφώνησε στην αγορά ή ενοικίαση ιπτάμενων τάνκερ αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Κάτι που κράτησε ΜΥΣΤΙΚΟ! Αγανάκτηση που εκτινάσσει η αγωνία φαντάρων και γονιών για τις συνθήκες που επικρατούν στα περισσότερα στρατόπεδα. Ήδη η ΕΜΥ προβλέπει επιδείνωση του καιρού και ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ είναι γνωστό ότι οι μονάδες έχουν πετρέλαιο για να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης μέχρι το Δεκέμβριο.

Εμείς καλούμε τους γονείς και τους συναδέλφους φαντάρους να αντιδράσουν με κάθε τρόπο.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πρόκειται το επόμενο διάστημα να λάβει συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και καλεί στην συγκρότηση ενός μετώπου φοιτητικών συλλόγων-εργατικών σωματείων-γονιών και φαντάρων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας.   Ενάστια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον Στρατό Δύμανη Καραστολής.


Η αυξανόμενη παρουσία φαντάρων σε κινητοποιήσεις, «γιατί τα ΜΑΤ δεν φτάνουν»,είναι το πιο ακραίο (και, γι' αυτό, το πιο χαρακτηριστικό) επεισόδιο της θητείας που καλείται να υπηρετήσει, πλέον, η νεολαία μέσα στα στρατόπεδα. Ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός αξιοποιεί ελληνικά, ευρωπαϊκά και ΝΑΤΟϊκά θεσμικά πλαίσια μιας δεκαετίας για να στρέψει τον στρατό κατά των κινημάτων.



Όμως,αυτό το στοιχείο δεν είναι το μόνο, ούτε είναι μόνο του...



Τεράστιο μέρος της νεολαίας καλείται να υπηρετήσει μια θητεία που εφαρμόζει όλες τις συνταγές της κοινωνικής εξαθλίωσης των μνημονίων και του εργασιακού μεσαίωνα,που έχει ήδη βιώσει.



Στους9 μήνες της θητείας, ο φαντάρος διατάζεται να γίνει εργάτης των8,63? στη συντήρηση στρατοπέδων και οπλικών συστημάτων,σεκιουριτάς-μαζί με την Frontex-σε περιπολίες κατά μεταναστώνάμισθος υπάλληλος της πολιτικής προστασίας και της δασοπυρόσβεσης καλύπτοντας τις ελλείψεις του κράτους.

Στους9 μήνες της θητείας, ο φαντάρος διατάζεται να διαμορφώσει στρατόπεδα σε κέντρα κράτησης μεταναστών. Διατάζεται να παρέχει υποστήριξη σε κοινές ασκήσεις με ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ. Διατάζεται να ανεφοδιάζει και να συντηρεί τις δυνάμεις που επιτέθηκαν στη Λιβύη, που θα επιτεθούν στη Συρία και το Ιράν.

Στους9 μήνες της θητείας, ο φαντάρος καλείται να πληρώσει από την τσέπη του το φαγητόπου δεν επαρκεί γιατί είναι «λειτουργική δαπάνη και περικόπτεται», τα μέσα καθαριότηταςτις εξόδους του (για να συντηρεί ντόπιους μαγαζάτορες), ακόμα και το νερόΖει σε ερείπια στρατοπέδων, χωρίς καν θέρμανση. Αναγκάζεται να πληρώσει ακόμα και τις άδειές του γιατί του κόβουν τις δωρεάν μετακινήσεις.



Στους9 μήνες θητείας, ο φαντάρος καλείται να πάρει τα όπλα στο αντεργατικό πραξικόπημα της ελληνικής δημοκρατίας και της ΕΕ στο εσωτερικό, αλλά και στις εξορμήσεις τους στα Βαλκάνια και τη Μ. Ανατολή. Τώρα πια, η 71η Α/Μ Ταξιαρχία και οι ειδικές δυνάμεις περιπολούν κατά του κινήματος. Οι φαντάροι της στρατονομίας εκπαιδεύονται σε καταστολή πλήθους. Ο στρατός γίνεται σταδιακά ΜΑΤατζής και η αστυνομία στρατιωτικοποιείται. Από κοντά ακολουθούν οι συμμορίες της χρυσής αυγής, εθνικιστικές πολιτοφυλακές και οι φασιστικές λέσχες εφέδρων, πολλές από τις οποίες καθοδηγούνται από τα στρατιωτικά επιτελεία.



Η στρατιωτική θητεία επιχειρείται να μετατραπεί σε εργαστήρι της πιο άγριας υποταγής της νεολαίας στην εξαθλίωση και τον εργασιακό μεσαίωνα. Γίνεται μηχανισμός ενσωμάτωσης της νεολαίας στην κοινωνική βαρβαρότητα και την εμπέδωση των νέων καταστροφικών «εθνικών οραμάτων», μοχλός για την εφαρμογή του ρόλου του στρατού ως δύναμη κατοχής στο εξωτερικό και το εσωτερικό.



Όμως,η νεολαία, που καλείται να τα κάνει όλα αυτά, δεν υποτάσσεται. Μέσα στα στρατόπεδα, μπορεί και ανατρέπει τους κατασταλτικούς σχεδιασμούς, βάζει φρένο στη συμμετοχή της Ελλάδας στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ, του Ευρωστρατού και του Ισραήλ. Αμφισβητεί έμπρακτα τις περικοπές και κερδίζει νίκες ενάντια στην εκμετάλλευσή για τις «εθνικές ανάγκες», τσακίζει την αυθαιρεσία και τις απόπειρες φασιστικής προπαγάνδας.



Η μαζική δράση των στρατευμένων και το μαζικό κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό



να συναντηθούν με τη λαϊκή οργή και τους διαρκείς και πρωτότυπους αγώνες των εργαζομένων



Ζούμε σήμερα, στις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς και τα στρατόπεδα, την ακήρυχτη επιβολή της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Απέναντί της είναι η δυνατότητα κι η ανάγκη για ανατροπή του κοινωνικού ολοκαυτώματος και των εμπνευστών του,από τον εργαζόμενο λαό και τα όργανά του.



Είναι υπόθεση της κοινής δράσης εργαζόμενων κι ανέργων, αγωνιζόμενων κατοίκων,φοιτητών, μαθητών και στρατευμένων, του κοινού αγώνα Ελλήνων και ξένων εργαζόμενων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.



Οι στρατευμένοι οφείλουν, με τον αγώνα τους, να αρνηθούν να γίνουν όργανο της βάρβαρης πολιτικής εντός κι εκτός συνόρων, ώστε το εργατικό κίνημα να ανατρέψει τα μέτρα και την κυβέρνηση τώρα!

Ούτε ευρώ για πολεμικές και κατασταλτικές δαπάνες.

Να διαλυθούν 71η Α/Μ Ταξιαρχία, Στρατονομία, ΜΑΤ και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας

Διάλυση του μισθοφορικού στρατού,

απόσυρση του στρατού από όλες τις αποστολές εκτός συνόρων - ΚΑΙ την Κύπρο.



Εξουδετέρωσή του στρατού ως μηχανισμού καταστολής και μηχανισμού ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων,μπλοκάρισμα των κοινών ασκήσεων με Ισραήλ, ΝΑΤΟ και Ευρωστρατό

Να παρθούν πίσω όλα τα νομοθετικά εκτρώματα για την ποινικοποίηση και την καταστολή των κοινωνικών και εργατικών αγώνων



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ



Τηλ. Επικ. 6932955347

 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου