Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά

Όπως φαίνεται το ρεσιτάλ επαφών με τους “κοινωνικούς εταίρους” (κάποτε τους λέγαμε καπιταλιστές) δεν έχει τελειωμό. Ο σ. Τσίπρας σκέφτηκε μια μέρα πριν την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ να στείλει ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Πως; Με μια συνάντηση όλο νόημα με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στη Βουλή την Πέμπτη 13/12: Αντιγράφουμε από το site της ΕΡΤ:


«Η ελληνική ναυτιλία πρέπει να διατηρήσει τον πρωτεύοντα ρόλο της παγκοσμίως και ταυτόχρονα αυτό πρέπει να αντιστοιχεί σε αυξημένο όφελος για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν το θέμα της φορολόγησης των ναυτιλιακών επιχειρήσεων τα εργασιακά και το μισθολόγιο και η συμβολή της ναυτιλίας σε αυτή την ανασυγκρότηση της ναυπηγικής βιομηχανίας.
Σχετικό ρεπορτάζ υπάρχει και στην Αυγή, 15/12/2012.


Μάλιστα καταλάβαμε. Η ελληνική ναυτιλία και άλλα τινά. Μετά τις ενημερώσεις από την Αυγή για τις πολιτιστικές ανησυχίες της εφοπλιστού Μαριάνας Λάτση τώρα και μια κατ’ ιδίαν επαφή στο ανώτερο επίπεδο. Μα πάλι φαντάσματα βλέπετε εσείς, δες μαζεύεστε πια. Μια εθιμοτυπική συνάντηση ήταν δεν έγινε και κανένα έγκλημα.

Εντάξει, εμείς βλέπουμε φαντάσματα, αφήστε που δεν ξέρουμε και τι μας γίνεται, τέτοιοι που είμαστε, και σέχτες και χωρίς μυαλό; Ε, βέβαια το χάσατε εσείς για να το βρούμε εμείς.

Το συγκρότημα Λαμπράκη όμως; Και αυτοί μεσάνυχτα έχουν; Να πώς αντιλαμβάνονται τέτοιου είδους επαφές:

“Προσεγγίζει ο ΣΕΒ τον ΣΥΡΙΖΑ ή και το αντίστροφο; Αν και ο κ. Αλ. Τσίπρας δεν ζήτησε συνάντηση με τους Βιομήχανους, ωστόσο ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος λέει πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τον συναντήσει και να συζητήσει μαζί του. Άλλωστε πολλά μέλη του ΣΕΒ έχουν ήδη συναντήσεις (έστω και ανεπίσημες) με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν το κρύβουν: «Κυβέρνηση χωρίς ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται, εάν θελήσει ο λαός και τους κάνει κυβέρνηση, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συζητήσουμε μαζί τους», είχε πει μετά τις εκλογές του Μαΐου ο κ. Δασκαλόπουλος.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Σε μία εκδήλωση στη Μεγάλη Βρεταννία βρέθηκαν στο ίδιο πάνελ ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, οικονομολόγος κ. Γ. Σταθάκης . Μίλησαν και οι δύο για την οικονομία. Σε κάποια στιγμή ο κ. Δασκαλόπουλος, ακούγοντας όλα αυτά που έλεγε ο κ. Σταθάκης διερωτήθηκε: «Δεν ξέρω εάν εσείς είστε ΣΕΒ και εγώ ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως εκείνο που διαπίστωσα είναι ότι ούτε εσείς είστε ΣΥΡΙΖΑ ούτε εγώ ΣΕΒ». ΒΗΜΑτοδότης, 11/12/2012


Τα επιπλέον σχόλια περιττεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου