Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Τεράστια επιχείρηση εξαγοράς συνειδήσεων της νεολαίας από το ΝΑΤΟ στην Κρήτη

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ!

ο άνθρωπος το πρόσωπό τουφέκιΔεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η επιχείρηση εξαγοράς του λαού της Κρήτης και ιδιαίτερα της νεολαίας από την άθλια συγκυβέρνηση και το ΝΑΤΟ. Στα Χανιά με έγγραφο που στέλνει το ΝΑΤΟ προς όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων και στους συλλόγους εκπαιδευτικών, προσφέρει χορηγίες σε αναλώσιμα, μηχανήματα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης, ζητώντας από όποιο σχολείο τις αποδεχτεί, να δηλώσει δημόσια ευχαριστήρια προς το ΝΑΤΟ, το Πεδίο Βολής Κρήτης και τους Γερμανούς στρατιώτες του ΝΑΤΟ που εκπαιδεύονται στο Πεδίο Βολής.

Στα τέλη της δεκαετίας 1940-1950 οι ελληνικές κυβερνήσεις της εποχής και η αμερικανική πρεσβεία με ένα κουτί εβαπορέ, ένα ζευγάρι μεταχειρισμένα παπούτσια και ένα φορεματάκι δεύτερο χέρι επιχειρούσαν να κάμψουν τα αντιαμερικανικά αισθήματα του λαού μας και το μίσος κατά του φασιστικού-βασιλικού καθεστώτος. 

Σήμερα, με τις ίδιες ακριβώς μεθόδους Ε.Ε. και ΔΝΤ, κυβέρνηση και τοκογλύφοι σπέρνουν την υποδούλωση της εργατικής τάξης και την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση  κάθε κοινωνικού αγαθού, αλλά με τη φιλανθρωπία της Βαρδινογιάννη, του ΣΚΑΙ, της εκκλησίας και των επιχειρηματιών καλλιεργούν κλίμα «εθνικής ενότητας». ΝΑΤΟ και Γερμανία, ασκούνται στα πεδία βολής της ελληνικής επικράτειας ετοιμάζοντας τις νέες εκστρατείες  και  παράλληλα με μια χυδαία επιχείρηση εξαγοράς επιδιώκουν να κάμψουν τα αντιαμερικανικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας, που δεκαετίες τώρα στάθηκε απέναντι στους πολέμους και τις βάρβαρες εισβολές τους.

Καλούμε τους νέους, τους εργαζόμενους και τους συλλόγους των εκπαιδευτικών το χαρτί του ΝΑΤΟ και των Γερμανών να κάνουν πατσαβούρι και να τους το τρίψουνε στη μούρη.
Απαιτούμε:     
Να μη συμμετάσχει η Ελλάδα με κανέναν τρόπο στους νέους  ιμπεριαλιστικούς πολέμους.  Να μην παραχωρηθεί ούτε γη, ούτε αέρας, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών, μετατρέποντας την Ελλάδα και πάλι σε ορμητήριο. Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. Να κλείσει τώρα! Να αποχωρήσει άμεσα η χώρα μας από ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.  Να ακυρωθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ. Ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς.

Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να μην προσφέρει καμιά υπηρεσία στο ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και το κράτος δολοφόνο Ισραήλ.
Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την Ανατροπή της κυβέρνησης και της ταξικής πολιτικής, ενάντια στα Μνημόνια, σε Ε.Ε-ΔΝΤ και ΝΑΤΟ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  diktiospartakos.blogspot.com

Αναδημοσιεύουμε σχετικές δημοσιεύσεις.


ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Εξω το ΝΑΤΟ από τα σχολεία!

Χορηγίες από το ΝΑΤΟ με απαίτηση... δηλώσεων ευγνωμοσύνης στους δολοφόνους των λαών

Την ανοχή για τα εγκλήματα που διαπράττουν οι ιμπεριαλιστές ανά τον κόσμο και το τσάκισμα της περήφανης αντιιμπεριαλιστικής στάσης του χανιώτικου λαού, φαίνεται ότι επιδιώκει το ΝΑΤΟ, προσφέροντας σε σχολεία του νομού χορηγίες σε αναλώσιμα, μηχανήματα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης, ζητώντας ως αντίτιμο για όποιον τις αποδεχτεί να δηλώσει τη δημόσια ευγνωμοσύνη του, μέσω των τοπικών ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα, με έγγραφο που στέλνουν προς όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων και στους συλλόγους εκπαιδευτικών, δηλώνουν έτοιμοι να προσφέρουν χορηγίες αρκεί, όπως προαναφέραμε, να στείλουν δημόσια ευχαριστήρια προς το ΝΑΤΟ, το Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΕΔΒ) και Γερμανούς στρατιώτες του ΝΑΤΟ που αυτό το διάστημα εκπαιδεύονται στο Πεδίο Βολής.

Σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών, το έγγραφο που στάλθηκε στα σχολεία έγγραφε ως αποστολέα «ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» και στρατιώτες που εκπαιδεύονται στο Πεδίο Βολής.

Ηδη αρκετά σχολεία και σύλλογοι εκπαιδευτικών απέρριψαν την προσφορά τους αρνούμενοι να δεχτούν οτιδήποτε από αυτούς που δολοφονούν λαούς, αμάχους και μικρά παιδιά.

Από την άλλη όμως, υπάρχουν και διοικήσεις σχολείων που όχι μόνο δέχτηκαν τις χορηγίες, αλλά πρόθυμα δημόσια ευχαρίστησαν τους ΝΑΤΟικούς. Αξίζει να αναφέρουμε τη δήλωση του διευθυντή του Ειδικού Γυμνασίου Χανίων, στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους Γερμανούς εκ μέρους των εκπαιδευτικών και των μαθητών ανέφερε: «Σε είκοσι ημέρες περίπου το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων θα μεταφερθεί σε καινούργιες εγκαταστάσεις, στο χώρο του παλιού Γυμνασίου Μουρνιών και η σημερινή κίνηση από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Γερμανίας, που κάνουν την εκπαίδευσή τους στο Πεδίο Βολής, είναι πάρα πολύ σημαντική, διότι με δική τους πρωτοβουλία μας χορήγησαν εξοπλισμό, ο οποίος θα μας είναι απαραίτητος στις νέες εγκαταστάσεις». Ο αναφερόμενος εξοπλισμός, είναι ένα μικρό ψυγείο, δύο εκτυπωτές και χαρτί εκτύπωσης... Επίσης, προσφέρθηκε και ρουχισμός όπως στην περίπτωση του 7ου Γυμνάσιου από τον επικεφαλής των Γερμανικών Μονάδων που συμμετέχουν σε δραστηριότητες στο ΠΕΔΒ.

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει το γεγονός και τονίζει: «Αυτοί που τα χέρια τους έχουν βαφτεί με το αίμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Παλαιστίνης, της Λιβύης, που ακόμα και τώρα ετοιμάζονται για νέο δολοφονικό έγκλημα στη Συρία, αυτοί οι λύκοι φορούν την προβιά του αρνιού και παρουσιάζονται ως "σωτήρες" της εκπαίδευσης, των σχολείων, των μαθητών μας.

Το αίμα που έχουν χύσει οι φονιάδες των λαών ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, με τις ευλογίες διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων - και της σημερινής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ στον επερχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία - δεν ξεπλένεται με εκτυπωτές και φωτοτυπικό χαρτί. Τα βρώμικα "δώρα" τους προέρχονται από δολοφονημένους λαούς, από δολοφονημένα παιδιά. Δεν έχουν καμιά δουλειά στα σχολεία μας. Οποιος αποδέχεται τέτοιες χορηγίες πρέπει και θα είναι υπόλογος στη συνείδηση του λαού μας».

Κλείνοντας την ανακοίνωση, καλούν τους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς να μην επιτρέψουν αυτόν τον εξευτελισμό. «Να παρθούν από τους συλλόγους εκπαιδευτικών, από συλλόγους δασκάλους, από μαθητικά συμβούλια αποφάσεις καταδίκης του ιμπεριαλιστικού μηχανισμού του ΝΑΤΟ. Να μην επιτραπεί η είσοδος των φονιάδων με κανέναν τρόπο στα σχολεία μας».
Οι Γερμανοί ...ξαναήρθαν στη Κρήτη. ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ ρεπορτάζ από τις βολές που έκαναν


Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

''Πόλεμος'' έγινε τις τις τελευταίες εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, προσομοιάζοντας σενάριο από μια ενδεχόμενη μελλοντική σύγκρουση στην Μέση Ανατολή με χρήση βαλλιστικών πυραύλων και άγριες αερομαχίες με απόλυτο ηλεκτρονικό χάος.

Η ελληνική νησίδα Μακρά - ΝΑ της Ανάφης - προσομοίωσε το έδαφος του ...Ιράν από όπου εκτοξεύτηκαν οι δύο ''βαλλιστικοί πύραυλοι'' κατά της Κρήτης και τους οποίους εξουδετέρωσαν εγκαίρως και επιτυχώς αντιπυραυλικά συστήματα Patriot της Γερμανικής Αεράμυνας που βρίσκονται στο Πεδίο Βολής Κρήτης για άσκηση-αξιολόγηση από το ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο της άσκησης Rapid Arrow 2012 - που παρουσίασαν
''Τα Νεα Σαββατοκύριακο'' σε ρεπορτάζ του Λουκά Δημάκα - εκτοξεύτηκαν πολλές δεκάδες πύραυλοι Patriot (περίπου 50) και Stinger (12) από δυο μονάδες - αφρόκρεμα της Γερμανικής Αεράμυνας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟικού σχεδιασμού.

Η άσκηση,όπως επισημαίνουν ειδικοί αναλυτές ανέδειξε και επιβεβαίωσε τρία στοιχεία:

-Τον σταθερό προσανατολισμό της Συμμαχίας στη ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας και στη Ευρώπη σε σημείο που,
να καταγράφεται μια ''αντιπυραυλική υστερία''.
- Την θεώρηση της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου ως ένα πιθανό ''σκηνικό'' βαλλιστικής - αντιβαλλιστικής δράσης που ενισχύεται και από την ταυτόχρονη πραγματοποίηση αυτές τις ημέρες μεγάλης κοινής αμερικανο-ισραηλινής αντιπυραυλικής άσκησης με βάση το Ισραήλ!Αλλά και το ότι η Γερμανία έκανε ταυτόχρονα και βολή από φρεγάτα εντός του ΠΒΚ.
- Την σημασία του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ- NAΜFI) ως το μοναδικό με ΝΑΤΟικές προδιαγραφές για την δοκιμή της αντιπυραυλικής ομπρέλας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.

Στην συγκεκριμένη άσκηση που είναι η συνέχεια της περυσινής Rapid Arrow - πάλι από το ΠΒΚ-NAMFI - όπου έγινε η πρώτη με live εκτόξευση αντιπυραυλικού βλήματος με εντολή από το Στρατηγείο Αεράμυνας του ΝΑΤΟ στην Γερμανία. πήραν μέρος - διαδοχικά - 2 Μεραρχίες της γερμανικής Αεράμυνας και ήταν παρόντες ο διοικητής και
ο υποδιοικητής, αντιστοίχως. Συνολικά ασκήθηκαν 490 στρατιωτικό της Γερμανίας από τις 17 Σεπτεμβρίου που άρχισε να φθάνει το πρώτο κλιμάκιο προετοιμασίας.
 

Η βολή από την Μακρά

Το σενάριο που προέβλεπε την εξουδετέρωση απειλής από δύο βαλλιστικούς πυραύλους ήταν ουσιαστικά το τελευταίο και έγινε την Πέμπτη και την Παρασκευή.Οι στόχοι -τζετ που προσομοίωναν τους βαλλιστικούς πυραύλους μεταφέρθηκαν στην Νήσο Μακρά με ''Σινούκ'' του ελληνικού Στρατού.

Σύμφωνα με το σενάριο ο εντοπισμός των πυραύλων έγινε από γερμανική φρεγάτα - συνολικά ήταν τρείς στην ευρύτερη περιοχή - η οποία και έδωσε τον στόχο στο κέντρο επιχειρήσεων του Πεδίου Βολής Κρήτης. Ο πύραυλος εξουδετερώθηκε 40 χλμ. από τα παράλια της Κρήτης σε μεγάλο ύψος. Πρίν ο πύραυλος -απειλή είχε ανέλθει στην στρατόσφαιρα ( μεταξύ 10-50 χλμ ύψος) και μετά άρχισε να κατεβαίνει απειλητικά!.Αν αποτύγχανε η αναχαίτιση υπάρχει σύστημα προσγείωσης ή προσθαλάσσωσης του στόχου αλλά και αυτοκαταστροφής του Patriot.
Σύνθετα σενάρια

Το προσωπικό των μονάδων ( 1η και 4η Αεροπορική Μεραρχία) ασκήθηκε σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα αλλά για μια εβδομάδα συνέπεσαν 490 Γερμανοί στρατιωτικοί!

Η άσκηση έγινε στο πλαίσο των τακτικών αξιολογήσεων που εκτελούνται στο ΠΒΚ και υπό την αιγίδα του SHAPE: πραγματοποιήθηκαν τακτικές βολές με οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς PATRIOT και μικρού βεληνεκούς STINGER από τις Γερμανικές Μονάδες Αεραμύνης. Οι Μονάδες αξιολογήθηκαν σε όλες τις φάσεις (ανάπτυξη-εκτέλεση της αποστολής-αναδιάταξη) ενός σύγχρονου περιβάλλοντος επιχειρήσεων αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα μέχρι και 6 ιπτάμενους στόχους υψηλών δυνατοτήτων οι οποίοι χρησιμοποιούσαν όλες τις τεχνικές προσβολής ενός σχηματισμού (COMAO) Αεροσκαφών (κορεσμός αεράμυνας, ηλεκτρονικά αντίμετρα, προσβολές από διαφορετικά ύψη με χρήση ελιγμών, χρήση Κ/Β Αnti Radiation). Εκτοξεύτηκαν με επιτυχία συνολικά περίπου 50 βλήματα PATRIOT και 10 βλήματα STINGER εναντίον των ιπτάμενων στόχων. 

Στις 29- 31 Οκτωβρίου 2012, επισκέφθηκε το ΠΒΚ-NAMFI, ο Υποδιοικητής της 4ης Αεροπορικής Μεραρχίας, Ταξίαρχος DieterDammjakob για να παρακολουθήσει την εκτέλεση των Γερμανικών ATBM βολών με Κατευθυνόμενο βλήματα PATRIOT - νωρίτερα είχε έλθει στο ΠΒΚ ο Διοικητής της άλλης μονάδας.Και οι δύο ευχαρίστησαν τον Διοικητή του ΠΒΚ-NAFSI ταξίαρχο Ιπποκράτη Δασκαλάκη.

Τις βολές πλέον των Γερμανών αξιωματούχων - και των ΝΑΤΟικών αξιολογητών του ΠΒΚ- παρακολούθησαν επίσης Σουηδοί παρατηρητές στα πλαίσια της συνεργασίας του ΝΑΤΟ και των Κρατών μελών του με τις Χώρες του PfP.


Κοινωνική προσφορά Γερμανών

Αξίζει να σημειωθεί ότι την 25η Οκτωβρίου 2012 έγινε εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο του στρατωνισμού ΠΒΚ και από γερμανούς στρατιωτικούς. Στην αιμοδοσία συμμετείχαν 60 δότες, προσωπικό του ΠΒΚ και Γερμανικών Μονάδων. Επίσης τις επόμενες ημέρες αντιπροσωπεία Γερμανών θα προσφέρι ρούχα και τεχνικό υλικό υποστήριξης στο Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων.Οι ενέργειες αυτές - αναφέρει πηγή του ΠΒΚ- αποδεικνύουν τους δεσμούς μεταξύ των δυο λαών αλλά και το αίσθημα συναδελφικότητας μεταξύ των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. 

Σημειώνεται ότι η Γερμανία αποτελεί ιδρυτικό μέλος του ΠΒΚ από το 1964 και συνεχή χώρα-Χρήστη των εγκαταστάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

4 σχόλια:

  1. Εντυπωσιακή η απουσία από τη δημοσίευσή σας της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ Χανίων...
    Πιθανώς έχετε "αγωνιστικούς λόγους", ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντί εξυπνάδων, θα μπορούσε να παραθέσεις το link

      Διαγραφή
    2. Τα μικροαστικά κόμπλεξ της έτσι και αλλιώς μικροαστικής αυτονομίας....

      Διαγραφή
  2. μπηκα στη σελιδα της ελμε χανιων.που ειναι η ανακοινωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή