Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Όποιος σπέρνει φόβο θερίζει την οργή...

Το πρωί της Πέμπτης (20/12), κατά τις 07:00, με πρόσχημα μια… «ανώνυμη καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών», η αστυνομία πραγματοποίησε εισβολή στην κατάληψη Villa Amalias. Δυνάμεις των ΜΑΤ με την συνοδεία εισαγγελέα μπήκαν για έρευνα στην ιστορική κατάληψη και προσήγαγαν οκτώ άτομα τα οποία βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο κτίριο.

Είναι προφανές πως η εξήγηση της αστυνομίας για καταγγελία περί ναρκωτικών δεν μπορεί να γίνει πιστευτή ούτε από μικρά παιδιά. Ο αγώνας της Villa Amalias και η κοινωνική της παρέμβαση στις γύρω περιοχές είναι, ξεκάθαρα και πέρα από κάθε αμφιβολία, ο λόγος της κρατικής στοχοποίησης της εν λόγω κατάληψης.

Η πλατεία Βικτωρίας, κοντά στην οποία στεγάζεται το εγχείρημα της Villa Amalias, είναι μια περιοχή με υψηλή μεταναστευτικότητα και για τον λόγο αυτό οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής την είχαν βάλει εδώ και καιρό στο μάτι στοχεύοντας στο να την κάνουν «δεύτερο Άγιο Παντελεήμονα».
Οι κοινωνικές δυνάμεις της περιοχής, δηλαδή η Villa Amalias, η Κατάληψη Πατησίων και Σκαραμαγκά και η Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Βικτωρίας, έχουν δώσει εδώ και καιρό πολύ μεγάλη μάχη προκειμένου να μην γίνει η περιοχή τους τσιφλίκι των φασιστών και τα έχουν καταφέρει με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η πλατεία Βικτωρίας όχι μόνο δεν έχει γίνει προσβάσιμη για τους φασίστες της Χρυσής Αυγής αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και το έμπρακτο επιχείρημα αποδόμησης της ακροδεξιάς ρητορικής πως οι μετανάστες είναι συνώνυμο της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών. Η κοινωνική αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή από τους Έλληνες και τους μετανάστες κατοίκους έχει αποβάλει κάθε φαινόμενο ρατσιστικής συμπεριφοράς και το έδαφος μόνο εύπορο δεν είναι για τους φασίστες παρά τις περί αντιθέτου προσδοκίες τους.

Η επίθεση στην Villa Amalias δεν μπορεί να αποκοπεί από όλη αυτή την πραγματικότητα. Είναι αποτέλεσμα της ολοκληρωτικής στροφής του Κράτους και στοχεύει στο να ανοίξει τον δρόμο στα φασιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η Villa Amalias είναι προπύργιο αντίστασης στις κρατικές αυτές μεθοδεύσεις και η έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγωνιστές της είναι όχι μόνο συντροφικό καθήκον αλλά και αναγκαιότητα μέσα στην μάχη έναντια στον φασισμό και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Κόντρα στις κρατικές μεθοδεύσεις, η Villa Amalias, όπως και κάθε κοινωνικός χώρος αντίστασης, θα μείνει εκεί που είναι…

-Αλληλεγγύη στην Villa Amalias και κάθε στοχοποιημένο αγωνιστή του Κράτους.

-Να προστατεύσουμε τις περιοχές μας από την φασιστική απειλή, να τσακίσουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

-Ούτε εθνικός, ούτε θρησκευτικός, ο δικός μας πόλεμος είναι ταξικός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου