Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ναυτεργάτες: 48ωρη απεργία από Πέμπτη 31 Γενάρη, με προοπτική κλιμάκωσης

Τη 48ωρη απεργία από την ερχόμενη Πέμπτη 31 Γενάρη με προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα, προετοιμάζουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία με εξορμήσεις στα καράβια και καλώντας τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, να απαιτήσουν να μην περάσει το νομοσχέδιο, που προωθούν κυβέρνηση - εφοπλιστές - κεφάλαιο, το οποίο καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων σε πλοία, λιμάνια, σε όλους τους χώρους που αναφέρεται το επαίσχυντο σχέδιο νόμου για την "Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ-ΠΕΣ/ΝΑΤ την Τρίτη στις 10.30 το πρωί καλούν σε οργανωτική σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ. Παράλληλα, καλούν τους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά, τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, να συντονίσουν τη δράση τους μέσα από καλά οργανωμένους και σχεδιασμένους αγώνες ενάντια στους εκπροσώπους του κεφαλαίου και των σχεδίων τους.
Στην οργανωτική σύσκεψη αλλά και στην απεργία καλεί και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, καλώντας σε οργάνωση της αντίστασης για να προστατευτούν οι άνεργοι, καθώς δεν μπορεί να υπάρχει άνεργος χωρίς επίδομα, φαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη και ασφάλιση. Να μην περάσει η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, να υπογραφούν συμβάσεις με ικανοποιητικούς όρους.

Η απεργιακή προσυγκέντρωση των ναυτεργατών έχει οριστεί για τις 31 Γενάρη στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 5.30 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι την απεργία αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων, αλλά και εξαιτίας των τροποποιήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας στο πολυνομοσχέδιό του.

Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις αυτές, «πετιέται» από τις οργανικές θέσεις των ακτοπλοϊκών πλοίων μεγάλος αριθμός ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα, θέτοντας σε κίνδυνο και την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα. Παράλληλα, τινάζεται στον αέρα η 10μηνη υποχρεωτική επάνδρωση και δρομολόγηση των ακτοπλοϊκών πλοίων, με ό,τι αυτό σημαίνει και για τους νησιώτες και τη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα και μεταξύ των νησιών.

Όλα αυτά αυτά έρχονται να προστεθούν στην κατάργηση των ΣΣΕ, καταρχήν, στα ποντοπόρα πλοία, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών που προβλέπεται στο νομοσχέδιο.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου