Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΤΡΟ: Ενάντια στο μέτρο της επίταξης, να επιστρατεύσουμε την εργατική τάξη ενάντια στο κεφάλαιο!



Μετά τη Villa Amalias και το ντου σε διάφορες καταλήψεις, η μνημονιακή κυβέρνηση ανακάλυψε νέα “κέντρα ανομίας” σε μια μετωπική αναμέτρηση στις συγκοινωνίες.

Ο καρπαζοεισπράκτορας Χατζηδάκης με τη λήξη της κυβερνητικής επιτροπής δήλωσε την επιστράτευση των απεργών του ΜΕΤΡΟ που ζητούν την εξαίρεση από την εφαρμογή του ενιαίου πεινολογίου από τις ΔΕΚΟ.


Παρά τη συνδικαλιστική φόρμα του αιτήματος, ο αγώνας δεν είναι ούτε για τα περί εξαιρέσης αλλά άκρα πολιτικός και μέτρα έκτακτης ανάγκης λαμβάνονται για να αντιμετωπιστεί ο νευραλγικός τομέας των συγκοινωνιών στην πρωτεύουσα που αν βρει την αναγκαία υποστήριξη…..ρίχνει κυβέρνηση.
Οι κουβελίτσες διαφωνούν με το μέτρο και η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει σύσκεψη με τ΄αφεντικά του ΔΝΤ.


Οι κουφάλες της ΓΣΕΕ είναι κουφάλες έτσι κι αλλιώς, θα πάνε στα δικαστήρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Φωτόπουλοι και σία έβγαλαν πύρινους λόγους προχτές στο συντονισμό αλλά θα κατέβουν σε απεργία συμπαράστασης τώρα;  Η απάντηση είναι όχι γιατί μια γενικευμένη κινητοποίηση θα έριχνε την ασταθή έτσι κι αλλιώς κυβέρνηση.


Θα αναλάβει το ΠΑΜΕ κάποιες πρωτοβουλίες, δηλ. απεργία συμπαράστασης εδώ και τώρα; Όχι, γιατί οι επικεφαλείς των απεργών δεν είναι δικοί τους.


Θα ενωθούν οι απλήρωτοι εργάτες του Σκαραμαγκά μαζί τους; Θα ακυρώσουν οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τις επαίσχυντες συμφωνίες και να μπουν μαζί με την ΟΤΟΕ τώρα στο δρόμο του αγώνα; Περιμένουμε να δούμε απεργιακές αποφάσεις κι όχι ψηφίσματα στήριξης.

Πρέπει να κινήσουμε γη και ουρανό, σε σωματεία, γειτονιές, στέκια, καταλήψεις για να δώσουμε το παρόν στο δρόμο που χάραξε ο Δεκέμβρης.


Όπως σωστά έχει ειπωθεί, όλη η κρίση της ανθρωπότητας έχει αναχθεί σε κρίση ηγεσίας της εργατικής τάξης.


Κάτω τα χέρια από τους εργάτες του ΜΕΤΡΟ


Εμπρός για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για να τσακίσουμε κυβέρνηση, μνημόνια, φασίστες.



Πηγή: ergatis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου