Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ποιοι την πουλάνε;






Αθώοι κρίθηκαν από την "ανεξάρτητη" αστική δικαιοσύνη οι 6 από τους 8 μπάτσους που στις 17/11/2006 ξυλοκόπησαν βάναυσα το φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου. Τι κι αν είδε το βίντεο του ξυλαδαρμού, το πανελλήνιο; Πάλι καλά  που δεν του ασκήθηκε ποινική δίωξη επειδή....έπεσε στη ζαρντινιέρα!


Οι αθωθέντες μπορούν ελεύθερα πια να συνεχίσουν τη δράση τους (για την Προστασία του Πολίτη βεβαίως, βεβαίως) και παράλληλα να διακινούν ναρκωτικά...Το αστ(υνομ)ικό κράτος στα καλύτερά του!




Από ert.gr


Προφυλάκιση και του διοικητή της δίωξης ναρκωτικών Αγρινίου



Το δρόμο για τις φυλακές πήρε ένας ακόμη αστυνομικός, ο τέταρτος, που κατηγορείται για εμπλοκή στο πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον άλλοτε διοικητή τής δίωξης ναρκωτικών Αγρινίου, που απολογήθηκε ενώπιον της δ' ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για συνέργεια στη δράση τού κυκλώματος.


Σύμφωνα με τη δικογραφία 



Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι χορηγούσε ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την πραγματική ταυτότητα πληροφοριοδοτών σε υποθέσεις εξάρθρωσης κυκλωμάτων ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να τυγχάνουν τρίτα πρόσωπα τής ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης που προβλέπει το άρθρο 27 της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών».


Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικός διευθυντής στο βαθμό, κατά την απολογία του φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υπεραμυνόμενος της αθωότητάς του και τονίζοντας ότι εκτελούσε υπηρεσιακά καθήκοντα. Ωστόσο δεν έπεισε τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια, που με σύμφωνη γνώμη, τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.


Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ως συνεργοί άλλοι δύο αστυνομικοί, ένας αρχιφύλακας της δίωξης ναρκωτικών Γιαννιτσών κι ένας υπαρχιφύλακας του Τμήματος Ασφαλείας Πλ. Δημοκρατίας (Θεσσαλονίκη), καθώς κι ένας αξιωματικός που παλιότερα υπηρετούσε στη δίωξη ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και φέρεται να έπαιρνε «μίζα» από τα μέλη του κυκλώματος. Στον τελευταίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία. Οι τρεις παραπάνω αστυνομικοί πήραν προθεσμίες από την ανακρίτρια για να απολογηθούν μέχρι τις αρχές Φλεβάρη.


Ήδη για την παραπάνω υπόθεση κρίθηκαν προφυλακιστέοι τρεις αστυνομικοί, ο πρώην διοικητής της δίωξης ναρκωτικών Βόλου και δύο αρχιφύλακες, εκ των οποίων ο ένας υπηρετούσε στην ασφάλεια Αγρινίου και ο άλλος στην διεύθυνση αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Όλοι οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.


Συνολικά για το παραπάνω κύκλωμα προφυλακίστηκαν μέχρι στιγμής 22 άτομα, μεταξύ αυτών δύο Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών που φέρονται ως «ηγετικά στελέχη» της εγκληματικής οργάνωσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου