Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Φοιτητές Ιατρικής Πάτρας: Καταγγέλλουν τη συνάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου του Ρίου με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής


Με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών καταδικάζει την συνάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου του Ρίου με στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής (ΧΑ), σύμφωνα πάντα με επιστολή του Ανδρέα Νικολακόπουλου στην οποία ο φασίστας πολιτευτής της Χρυσής Αυγής Αχαΐας σημείωνε ανάμεσα σε άλλα: «Στο νοσοκομείο σας εργάζονται αλλοδαπές σαν αποκλειστικές νοσοκόμες...Κατόπιν προφορικής ενημέρωσης στο γραφείο σας, μας είπατε ότι είστε γνώστης του θέματος και ότι και σε συνεργασία με τη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας προσπαθείτε για την επίλυσή του».

Η απόφαση του ΔΣ του ΦΣ της Ιατρικής στην Πάτρα έχει ως εξής:
Καταδικάζουμε απερίφραστα την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο διοικητή του Νοσοκομείου του Ρίου με στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) προκειμένου να εντοπιστούν και να εκδιωχθούν μετανάστριες που εργάζονται στο νοσοκομείο ως αποκλειστικές νοσοκόμες. 


Καταγγέλλουμε το βρώμικο ρόλο της ΧΑ στα νοσοκομεία που θέλει να ρίξει το φταίξιμο στους μετανάστες για την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία στο χώρο της Υγείας. 


Σοβαρότατη ευθύνη βαραίνει τον διοικητή του Νοσοκομείου του Ρίου, Απόστολο Λέτσιο, που όχι μόνο δέχθηκε συνάντηση με τα φασιστοειδή της ΧΑ, αλλά μάλιστα τους διαβεβαίωσε για τις προσπάθειες της Διοίκησης για την πραγματοποίηση του αιτήματος. Ευθύνες βέβαια έχει και ο υπουργός Υγείας που συνεχίζει να αφήνει την ΧΑ να αλωνίζει μέσα στα νοσοκομεία.


Τόσο οι Έλληνες όσο και οι μετανάστες εργαζόμενοι και ασθενείς είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα για λίγους. Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό οφείλονται ακριβώς σε αυτή την πολιτική που υποχρηματοδοτεί και υποβαθμίζει τη δημόσια υγεία.


Συμφέρον Ελλήνων και μεταναστών εργαζόμενων είναι η πάλη για πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για την ένταξη και μονιμοποίηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας των αποκλειστικών νοσοκόμων.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου