Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Χωρίς συμβάσεις επικουρικού έργου οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές και Υ/Δ των Πανεπιστημίων



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Του ΣΥλλόγου ΜΕταπτυχιακών ΦΟΙτητών Πανεπιστημίου Πατρών

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές/ριες και υποψήφιοι/ες διδάκτορες έχουν έναν ‘’αφανή’’ αλλά απαραίτητο ρόλο στην ερευνητική και εκπαιδευτική λειτουργία των πανεπιστημίων. Παρέχουν εργασία πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες και εξαντλητικά ωράρια, με την ‘’συμβολική’’ αμοιβή του επικουρικού τους έργου (φροντιστήρια, εργαστήρια, επιτηρήσεις, βοήθεια στους φοιτητές και πολλά ακόμα) στα ..7,22/ώρα μεικτά, και ενώ ήδη περιορίζονται απαραίτητα για την διαβίωσή τους δικαιώματα σίτισης, στέγασης και μετακίνησης. Τώρα, το Υπουργείο ζητάει να συνεχίσουν να προσφέρουν το ίδιο έργο, χωρίς ούτε αυτήν την αμοιβή.

Στα πλαίσια της συνολικής υποχρηματοδότησης των Πανεπιστημίων υποβαθμίζεται διαρκώς
ο ρόλος και οι δυνατότητές του στην εκπαίδευση και την έρευνα. Οι μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες βρισκόμαστε σήμερα χωρίς συμβάσεις για το επικουρικό μας έργο και ανασφάλιστοι.

Προχωράμε σε αποχή από κάθε επικουρική εργασία ως άρνησή μας να αποδεχθούμε την απαξίωση του ρόλου μας αλλά και του Πανεπιστημίου συνολικότερα.

Απαιτούμε:
Ø Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας και άμεση υπογραφή των νέων συμβάσεων επικουρικού έργου με κατ’ελάχιστο διατήρηση των περσινών όρων.
Ø Την άμεση έγκριση και απελευθέρωση του κονδυλίου από το Υπουργείο Παιδείας.

Περιμένουμε την αμέριστη στήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου