Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΛΑΝΤ-ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑ ΦΡΕΓΑΤΕΣ-ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ!

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μας οδηγούνται στην αυτοκτονία εξαιτίας της άγριας ταξικής κυβερνητικής πολιτικής και των Μνημονίων. Όταν δεκάδες χιλιάδες είναι οι άστεγοι, οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό και όσοι ζουν από τα σισσίτια.

Την ίδια στιγμή που οι πραιτωριανοί των ΜΑΤ αντιμετωπίζουν με απίστευτη βία κάθε
κοινωνική διεκδίκηση, για να ακολουθήσει ο εμετός της κυρίαρχης προπαγάνδας από τα καθεστωτικά ΜΜΕ των εργολάβων και των εφοπλιστών.

Την ίδια στιγμή που ανακοίνονται νέες δραστικές δαπάνες στην Παιδεία, που αναμένεται να πλήξουν Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, όπως περιλαμβάνει η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013-2016, που πέρασε χθες από τη Βουλή. Με το νέο νομοσχέδιο περικόπτονται κατά 14,2% οι δαπάνες του υπουργείου Παιδείας. Από την επικαιροποίηση προβλέπεται νέα μείωση του αριθμού των αναπληρωτών και ελαχιστοποίηση των προσλήψεων, που θα οδηγήσει σε αύξηση του ωραρίου.Οι εκπαιδευτικοί θα έρθουν αντιμέτωποι με την αύξηση του χρόνου εργασίας τους με στόχο να εξοικονομηθούν το 2013 περίπου 41,2 εκατομμύρια ευρώ και το 2014 περίπου 61,8 εκατομμύρια ευρώ. Οι πραγματικές δαπάνες από τον τακτικό προϋπολογισμό για την εκπαίδευση θα πιάσουν ιστορικά χαμηλά πέφτοντας στο 2,15% επί του ΑΕΠ το 2016.
Την ίδια στιγμή καταγράφεται αύξηση κατά 4,04% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και κατά 8,93% από τον Ιανουάριο του 2012, στο σύνολο των εγγεγραμμένων άνεργων σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Συνολικά οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Ιανουάριο ανέρχονται στα 829.787 άτομα. Από αυτά 353.596 είναι άνδρες (ποσοστό 42,61%) και 476.191 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,39%). Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 64,00% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 25,66% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 10,34%.
Την ίδια στιγμή που μειώνονται τα οργανογράμματα με τις θέσεις εργασίας σε όλα τα υπουργεία και έτσι μέσα στους επόμενους μήνες θα βγουν σε διαθεσιμότητα τουλάχιστον 8.000 υπάλληλοι, ενώ ως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος με περίπου 25.000 ή ακόμη και 27.000 διαθεσιμότητες.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ «ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ» ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΦΡΕΑΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ!!!

Η προκλητική αυτή ενέργεια της κυβέρνησης Σαμαρά που έχει γονατίσει τον κόσμο της εργασίας εξαφανίζοντας εργασιακά δικαιώματα και λαικές ελευθερίες, ταυτόχρονα αποκαλύπτει τις προτεραιότητες του αστικού κατεστημένου: πρόταγμα τους η θωράκιση του αστικού καθεστώτος με ακράια κρατική τρομοκρατία και έμφαση στο θέμα «Ασφάλειας»-με τους συνακόλουθους εξοπλισμούς- και ένταση του ανταγωνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο με επίκεντρο την ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργεικών κοιτασμάτων. Ξένες εταιρείες του τομέα ενέργειας και όλοι οι μεγάλοι Έλληνες επιχειρηματίες του χώρου –Βαρδινογιάννης-Μυτιληναίος-Κοπελούζος-Λάτσης κλπ.-θα εξυπηρετηθούν από τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης που προχωρά σε νέο γύρο πολεμικών εξοπλισμών και σε αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Διακλαδική Ενοποίηση των Ειδικών Δυνάμεων, ο εφοδιασμός με γαλλικές φρεγάτες και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας δείχνουν Ανατολική Μεσόγειο-με ιδιαίτερη πρόβλεψη στην αντιμετώπιση «Ασύμμετρων Απειλών» όπως πειρατεία, τρομοκρατία κλπ!

Παράλληλα, ΑΟΖ και εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων παρουσιάζονται ως η νέα Μεγάλη Ιδέα που θα αποπροσανατολίσει τον λαό μας από τα αδιέξοδα που του προκαλούν και θα επιχειρήσουν να τον ενσωματώσουν σε ένα επιθετικό εθνικιστικό ρεύμα, όπου η φασιστική δεξιά θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Ο λογαρισμός θα έρθει και πάλι στον εργαζόμενο λαό μας που χάνει σπίτι και μισθό από τις κατασχέσεις καθώς δεν έχει να πληρώσει τα ατελείωτα χαράτσια και τις δόσεις στους τοκογλύφους των τραπεζών. Να θυμίσουμε ότι βασικός λόγος που οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οδήγησαν τον λαό μας στην χρεωκοπία είναι οι τρελές αγορές όπλων της προηγούμενης περιόδου και τα δάνεια που απαιτήθηκαν για να εξυπηρετηθούν, Υπολογίζεται ότι καλύπτουν το 1/3 των δημόσιων χρεών και ελλειμμάτων!

Για να περιορίσουν επομένως τις κοινωνικές αντιδράσεις από τις νέες αγορές όπλων επιχείρησαν να κοροιδέψουν το λαό μας. Ενεργό ρόλο σε αυτή την κίνηση εμπαιγμού και χειραγώγησης ανέλαβε ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ. Ενδεικτικά τα δημοσιεύματα:
«Τέλος στο έργο Fremm που "ανέβασε" η εφημερίδα Le Figaro, έβαλε ο ίδιος ο πρόεδρος Ολάντ, στις δηλώσεις του επί ελληνικού εδάφους. "Δεν ήρθα να πουλήσω εξοπλισμούς στην Ελλάδα, όπως διάβασα", είπε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προσθέτοντας όμως ότι ο Γάλλος υπουργός Άμυνας θα έρθει σύντομα στην Ελλάδα, για επαφές. Και προφανώς άφησε ανοιχτό το "παράθυρο" για το θέμα των γαλλικών εξοπλισμών. Μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί, δεσμοί αιώνων, αλλά και ιδιαίτεροι δεσμοί τις τελευταίες δεκαετίες, ανέφερε στην αρχή των δηλώσεων του ο Αντώνης Σαμαράς κάνοντας αναφορά στη στήριξη της Γαλλίας απ' την απελευθέρωση της Ελλάδας ως και την επάνοδο της δημοκρατίας στη χώρα μετά το '74, αλλά και τη στήριξη της Γαλλίας στην είσοδο της χώρας στην Ενωμένη Ευρώπη».

Ο ΟΛΑΝΤ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑ-«ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ»...

Η Le Figaro επιμένει ότι “η Ελλάδα θα νοικιάσει δύο φρεγάτες από τη Γαλλία για την ενίσχυση του πολεμικού της ναυτικού με την προσδοκία μιας “επανεκκίνησης” των στρατιωτικών προμηθειών, από τη Γαλλία είπε γαλλική κυβερνητική πηγή στο περιθώριο της επίσκεψης Γάλλου Προέδρου François Hollande στην Αθήνα. Η «επί της αρχής» συμφωνία θα πρέπει να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης -στο τέλος Φεβρουαρίου-στην Αθήνα, του Γάλλου υπουργού Άμυνας Jean-Yves Le Drian, είπε η ίδια πηγή. Και οι “ενοικιάσεις” δεν σταματούν στις φρεγάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται επίσης από την Le Figaro, η Γαλλία θα νοικιάσει και τέσσερα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας στην Ελλάδα. Στο ρεπορτάζ της επισημαίνει ότι οι συζητήσεις για τις φρεγάτες Fremm, διαρκούν εδώ και χρόνια και αφήνεται να εννοηθεί ότι εμπόδιο για την ολοκληρωσή τους είναι οι γερμανικές αντιρρήσεις.

Το παρακάτω εμπεριστατωμένο άρθρο του onalert.gr δίνει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα:

Τι σημαίνει η γαλλική πρόταση για "δανεισμό" φρεγατών Fremm. Τι γράφει η Figaro
“Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο”, γράφει η γαλλική εφημερίδα Figaro μεταφέροντας τις απόψεις του Γάλλου προέδρου ο οποίος αύριο επισκέπτεται την Αθήνα και θα έχει επαφή με τον Αντώνη Σαμαρά. Κι αφού είμαστε σε καλό δρόμο είναι ώρα να αρχίσουμε να συζητάμε για εξοπλισμούς! Προς το παρόν “δανεικούς” και μετά “έχει ο Θεός”.
Η Figaro γράφει ότι είχαμε προβλέψει ότι θα συμβεί κατά την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα: “Η Γαλλία επιθυμεί να παράσχει «τεχνογνωσία» και «τεχνογνωσία» προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Η γαλλική κυβέρνηση θέλει επίσης να προτείνει ένα σχέδιο συνεργασίας, που βασίζεται σε ένα “δανεισμό” δύο φρεγατών”, τις οποίες η εφημερίδα συνδέει άμεσα με τις έρευνες που θα ξεκινήσει η Ελλάδα όπως γράφει για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Η υπόθεση Fremm “εξυπηρετεί” την κυβέρνηση για τους εξής λόγου
Ø Ικανοποιεί τους Γάλλους, που θέλουν πάση θυσία να “σπρώξουν” το πρόγραμμα των φρεγατών Fremm. Στην πραγματικότητα θέλουν να πουλήσουν έξι φρεγάτες και ο “δανεισμός” των δύο πλοίων είναι μια καλή αρχή. Αν η Αθήνα πει ναι στην πρόταση Ολάντ, θα είναι ένα πολύ καλό “δώρο” για τον Γάλλο πρόεδρο.

Ø Αναζωπυρώνει “επικοινωνιακά” το θέμα της ανακήρυξης AOZ, για το οποίο από τις ΗΠΑ τουλάχιστον έχει ανάψει “κόκκινο” και η κυβέρνηση έχει “λάβει το μήνυμα”. Η ανακοίνωση για τις Fremm θα δείξει ότι γενικώς δεν κάνουμε πίσω και προετοιμαζόμαστε -μακροπρόθεσμα- για να “είμαστε δυνατοί”.

Ø Δίνει “ελπίδα σωτηρίας” στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα οποία στήριζαν το όποιο ενδεχόμενο εξόδου από την βαθειά κρίση στην οποία βρίσκονται στο πρόγραμμα ναυπήγησης Fremm.

Θα πείτε είναι δυνατόν μέσα στο οικονομικό χάος που επικρατεί ,με τους Έλληνες πολίτες είτε να είναι εξαθλιωμένοι, είτε να ζουν με τον καθημερινό κίνδυνο να ενταχθούν στο “πλήθος των εξαθλιωμένων” να ανακοινωθεί οποιαδήποτε εξοπλιστική συμφωνία, ακόμη και με τη μορφή…δανεισμού;
Το κλίμα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται εδώ και εβδομάδες:
ü Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος σε ομιλία του σε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ,αλλά και σε συνομιλία του με δημοσιογράφους είχε πει ότι ο Αντώνης Σαμαράς στις επαφές που θα έχει με τους ηγέτες μεγάλων χωρών θα συζητήσει και θέματα εξοπλισμών

ü Ο Α/ΓΕΕΘΑ σε ομιλία του έχει περιγράψει τι χρειάζεται η Ελλάδα για να υποστηρίξει την ΑΟΖ. Μεταξύ άλλων είπε: “Η βελτίωση των αεροναυτικών μας δυνατοτήτων ενδεχομένως σε βάρος άλλων δυνατοτήτων που κυριαρχούσαν τα τελευταία χρόνια, όπως επαύξηση των δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού με πλοία με δυνατότητες κρούσης, αεράμυνας περιοχής, αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας και σύγχρονα Υποβρύχια.
Οι “άνθρωποι” των Γάλλων στην Αθήνα είναι σε εγρήγορση διαμορφώνοντας το κατάλληλο κλίμα.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΑ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΟΖ Πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο σημαίνει για τους λαούς Φτώχεια-Ανέχεια-Καταπίεση-Πόλεμος-Προσφυγιά-Ιμπεριαλιστική Επέμβαση.
Η βελτίωση της ζωής μας, η απελευθέρωση από τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που μας επέβαλαν τα κόμματα εξουσίας και οι επιχειρηματίες, οι τοκογλύφοι, Έλληνες και ξένοι, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, δεν βρίσκεται στον καθορισμό της ΑΟΖ του Αιγαίου, στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Βρίσκεται την αποφασιστικότητα και στη μαχητικότητα των εργατικών αγώνων και των κοινωνικών κινημάτων. Βρίσκεται στην κλιμάκωση του αντιεθνικιστικού-αντιπολεμικού-αντιμιλιταριστικού αγώνα.

Πρέπει τώρα να κλιμακώσουμε την προσπάθεια μας για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού κινήματος που θα αμφισβητήσει τις εθνικές-αστικές ανάγκες, θα προβάλλει τα εργατικά συμφέροντα και θα αγωνιστεί για την ικανοποίηση τους. Για την Ανατροπή της άγριας ταξικής κυβερνητικής πολιτικής,της κυβέρνησης και των Μνημονίων, για την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από Ε.Ε.-ΟΝΕ-ΝΑΤΟ. Για την κοινωνική απελευθέρωση από τη Δικτατορία της Αγοράς και των Νόμων του Κέρδους, την εκμετάλλευση και καθυπόταξη των εργαζομένων.
Πλέον η Ειρήνη, αλλά και η Αξιοπρέπεια του Κόσμου της εργασίας βρίσκεται αποκλειστικά στους αγώνες.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΙΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΣΑΣ

ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου