Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στην Αμυγδαλέζα

Οι προκάτ φυλακές που έστησε ο Χρυσοχουντίδης για να επανακλεγεί βολευτής συνεχίζουν να διαχειρίζονται από το Δένδια και το τρίο ξεφτίλα σαν αποθήκες-τάφοι ψυχών. Στην Αμυγδαλέζα πήγαν Συριζαίοι και έφριξαν, λες και δεν ήξεραν τι γίνεται εκεί επί μήνες. Παραθέτουμε τις εντυπώσεις τους από το left.gr:

 Οι κρατούμενοι παραμένουν άπλυτοι επί δύο μήνες, καθώς στο χώρο δεν υπάρχει σαπούνι ή άλλα είδη προσωπικής φροντίδας.

Αντιμετωπίζουν το κρύο με σοβαρές ελλείψεις σε ρούχα και παπούτσια, τα πλυντήρια είναι κλειδωμένα, ενώ δεν υπάρχει καν απορρυπαντικό.
Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί περί τα 300 κρούσματα ψώρας, τα οποία αντιμετωπίζονται από την οργάνωση Ιατρική Παρέμβαση, η οποία δουλεύοντας υπό δυσχερέστατες συνθήκες, και χωρίς χρηματοδότηση από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης, είναι πρακτικά αδύνατο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Μεταξύ των κρατουμένων βρίσκονται άνθρωποι των οποίων η υγεία έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της κράτησης. Ορισμένοι από αυτούς παρουσίασαν ή παρουσιάζουν φυματίωση, διαβήτη και νεφρικά προβλήματα, ενώ κάποιοι αντιμετωπίζουν επίσης ψυχιατρικά προβλήματα.

Η δυνατότητα πρόσβασης σε νοσοκομείο για τα βαρύτερα περιστατικά είναι εξαιρετικά περιορισμένη και, όσοι μεταφέρονται, επιστρέφουν χωρίς να έχουν θεραπευτεί.
Η επικοινωνία των ανθρώπων αυτών με φίλους ή νομικούς συμπαραστάτες μπορεί να γίνει μόνο μέσω καρτοτηλεφώνων, ωστόσο οι ίδιοι δεν έχουν χρήματα για τηλεκάρτες.

Πολλοί από τους κρατούμενους κρατούνται καταχρηστικά και χωρίς σκοπό (π.χ. αιτούντες άσυλο βρίσκονται μαζί με άτομα που έχουν ζητήσει να ενταχθούν σε πρόγραμμα επαναπατρισμού).

Σε μια περίπτωση, μάλιστα, ανήλικος βρέθηκε να κρατείται μαζί με ενηλίκους, προκειμένου να σωφρονιστεί (!).

Ανάλογες συνθήκες επικρατούν σε όλες τις προκατ φυλακές. Πρόσφατα στην  Κόρινθο έγινε εξέγερση για πολλοστή φορά αλλά δεν μάθαμε να πήγε κανένας Συριζαίος να δει τι γίνεται ούτε και ακούσαμε αν έχουν πάρει κάποια πρωτοβουλία.

ergasiakodeltio.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου