Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο Περιστέρι: Κρατική καταστολή & Φασιστική απειλή

ΚΑΛΕΣΜΑ

Ζούμε μια πρωτοφανή βάρβαρη πολιτική. Πετσοκομμένοι μισθοί, 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, διάλυση όλων των δημόσιων υποδομών,  προσπάθεια για ξεπούλημα και πλήρη ιδιωτικοποίηση των βασικών δημοσίων αγαθών (νερό, ενέργεια, υγεία και παιδεία). Ο σημερινός καπιταλισμός, οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΔΝΤ, φορτώνουν στις πλάτες μας την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν. Οι γενικές απεργίες, οι κλαδικοί εργατικοί αγώνες, το κίνημα των πλατειών, συνολικά η αντίσταση και η πάλη του λαού, αν και δεν έχει ακόμη καταφέρει να ανατρέψει την επίθεση, έχει μπλοκάρει αρκετές φορές τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, αυτή η πολιτική προσπαθεί να επιβληθεί με τον ωμό αυταρχισμό και τη βία. Οι διαδηλώσεις χτυπιούνται από τα χημικά και τα γκλομπς των ΜΑΤ. Οι απεργίες όπως αυτές των ναυτεργατών και των εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ, επιστρατεύονται, συνεδριάσεις σωματείων παρακολουθούνται. Κάτοικοι περιοχών που αρνούνται τις «επενδύσεις» της οικολογικής καταστροφής όπως στις Σκουριές, αντιμετωπίζουν την εισβολή και την κατοχή  των χωριών τους από τα ΜΑΤ. Άνθρωποι απαγάγονται από την ασφάλεια, δεκαπεντάχρονοι μαθητές συλλαμβάνονται και ανακρίνονται . Η ΓΑΔΑ έχει μετατραπεί αποδεδειγμένα σε τόπο βασανιστηρίων, ενώ αυτοδιαχειρόμενοι χώροι καταστέλλονται από την αστυνομία.  Την ίδια στιγμή οι τηλέ-εισαγγελείς, εκφραστές και απολογητές των μνημονίων, «δικάζουν» κάθε αντίδραση του λαού ως ανεύθυνη, οπισθοδρομική και τρομοκρατική.

Η Λαϊκή και εθνική κυριαρχία, ορισμένη σαν το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει για το τόπο του, καταργείται και παραδίδεται στο κεφάλαιο (πολυεθνικό και Ελληνικό) και στην επιτροπεία της τρόικας. H επιβολή άδικων και αντισυνταγματικών νόμων με τους οποίους καταργούνται κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα όπως οι συλλογικές συμβάσεις και η μονιμότητα στο δημόσιο, τα χαράτσια και η απειλή κατάσχεσης μισθών, συντάξεων και σπιτιών για όσους χρωστούν στην εφορία, φανερώνουν τον αυταρχικό παροξυσμό των αστικών κυβερνήσεων, οι οποίες έχουν αναγορεύσει σε υπέρτατο νόμο της κοινωνίας τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των δανειστών ενάντια στο εχθρό λαό, τα δικαιώματα και τις ανάγκες του. Σε μια εποχή που ο εργαζόμενος άνθρωπος δικαιούται και μπορεί να αποκτήσει νέες ελευθερίες και δικαιώματα, ένα σιδερόφρακτο και αυταρχικό καθεστώς οικοδομείται ταχύτατα γύρω μας.
 Ταυτόχρονα δίπλα  στη ακροδεξιά του Σαμαρά και του Δένδια που κυβερνά (με τους αστερίσκους του «ευαίσθητου» Βενιζέλου και του «υπεύθυνου» Κουβέλη), οι φασιστικές συμμορίες, με την ανοχή και τις πλάτες της αστυνομίας, τρομοκρατούν και δολοφονούν ανυπεράσπιστους μετανάστες, χύνουν το δηλητήριο του χιτλερισμού και του ρατσισμού στο λαό. Ωστόσο βρήκαν μπροστά τους ένα μαζικό και αναπτυσσόμενο αντιφασιστικό κίνημα. Αύριο θα επιχειρήσουν να χτυπήσουν τους απεργούς και όσους αντιστέκονται, όπως έκαναν και στο παρελθόν άλλωστε. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σε πλήρη σύμπνοια με τους φασίστες, φέρνει τον ρατσιστικό νόμο για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών, στέλνοντας την χώρα εκατό χρόνια πίσω,  εισάγοντας το «νόμο του αίματος» στην Ελληνική νομοθεσία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου, μπροστά σε αυτή τη κατάσταση ανοίγει τη συζήτηση για την αναγκαία απάντηση του κινήματος. Καλεί όλους τους Περιστεριώτες και τις Περιστεριώτισες στην εκδήλωση της με τίτλο «Κρατική καταστολή και φασιστική απειλή απέναντι στη κοινωνία και τους αγώνες της», την Παρασκευή 29 Μαρτίου και ώρα 19.00 στη Ξυλοτεχνία. Ομιλητές θα είναι:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΑΚΗΣ, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλος της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ, Δικηγόρος και μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ
, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Κίνησης Για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου