Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ στο Περιστέρι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία, πλούσιο διάλογο και μαζική συμμετοχή περισσότερων από 100 Περιστεριωτών πραγματοποιήθηκε η 1η συνέλευση της "Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ στο Περιστέρι" την Παρασκευή 1 Μαρτίου στο θεατράκι της Ξυλοτεχνίας. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν, επίσης, συναγωνιστές από αντίστοιχα εγχειρήματα σε Ν. Σμύρνη και Καλλιθέα καταθέτοντας την πολύτιμη εμπειρία τους.

Στη συζήτηση που ακολούθησε εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, μαθητές και φοιτητές ανέδειξαν την ανάγκη για τη συγκρότηση μιας συλλογικότητας ταξικής αλληλεγγύης και αγωνιστικής διεκδίκησης στην πόλη. Μιας συλλογικότητας που θα επιχειρήσει να ενοποιήσει τον κατακερματισμένο κόσμο της εργασίας, τους χιλιάδες εξαθλιωμένους της οικονομικής κρίσης και του κοινωνικού πολέμου που έχουν κηρύξει στα δικαιώματα μας σε παιδεία, υγεία, εργασία.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε! Στο μέλλον που μας επιφυλάσσουν, εμείς επιλέγουμε το δύσκολο αλλά ωραίο δρόμο του αγώνα, της συλλογικότητας, της ρήξης και της ανατροπής. Το δρόμο της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης!

Οι ιδέες που κατατέθηκαν ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες,  το κλίμα θετικό και αποφασίστηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια με βήματα γοργά αλλά και αποφασιστικά. Οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη 2η συνέλευση της πρωτοβουλίας που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 22 Μάρτη στις 7 μμ στο θεατράκι της Ξυλοτεχνίας (Δημοσθένους 11-13 και Παρασκευοπούλου).

Καλούμε τον κόσμο της γειτονιάς, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους ντόπιους και τους μετανάστες να συμμετάσχουν εμπλουτίζοντας περαιτέρω τη συζήτηση και συμβάλλοντας στη συγκρότηση της φυσιογνωμίας και του περιεχομένου της Λέσχης.

Όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει με την πρωτοβουλία μπορεί να στείλει mail στο protovoulialesxi@gmail.com

Η κοινωνία δεν χτίζεται σε μια παλάμη που ζητιανεύει, αλλά σε αυτήν που σφίγγεται σε μια γροθιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου