Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ: Ανεξάρτητη συγκέντρωση και πορεία στην Πάτρα (πλ. Τριών Συμμάχων 10.30 π.μ)

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

η 1η Μάη του 1886 αποτελεί σύμβολο μιας νέας εποχής στη ζωή και στον αγώνα των εργατών ενάντια στην αστική τάξη για το δικαίωμα στην εργασία, την κατάργηση της εκμετάλλευσης, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, την κοινωνική απελευθέρωση. Είναι η μέρα δικού μας απολογισμού, αναζήτησης και κυρίως, πάλης για να νικήσουν οι αγώνες της τάξης μας.

Σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, αστικές κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο (δεξιές, κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές) ακολουθούν την ίδια αντιδραστική αντεργατική πολιτική, της άγριας λιτότητας, της απελευθέρωσης των αγορών, των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της λεηλασίας της φύσης και του περιβάλλοντος, της πνευματικής και πολιτιστικής λοβοτομής.

Η κρίση που πλήττει σήμερα τον καπιταλιστικό κόσμο είναι κρίση ιστορική του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Κρίση δομική, κρίση υπερσυσσώρευσης που σήμερα εκφράζεται ως κρίση στο χτηματοπιστωτικό τομέα και κρίση χρέους.

Οι στρατηγικής σημασίας αναδιαρθρώσεις που από κοινού προωθούν ελληνικό κεφάλαιο - Ε.Ε - ΔΝΤ - τρικομματική κυβέρνηση, αποτελούν την αστική απάντηση στην κρίση. Είναι βαθιά ταξικές, εξυπηρετούν την ανάγκη ανάτασης της κερδοφορίας και τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για το εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο. Οδηγούν 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους στην ανεργία, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, ιδιωτικοποιούν υγεία - παιδεία, θεσμοθετούν τις απολύσεις και την κινητικότητα στο δημόσιο τομέα, νομιμοποιούν τις ευέλικτες μορφές εργασίας - εκμετάλλευσης, δίνουν «γη και ύδωρ» στο τραπεζιτικό κεφάλαιο την ίδια στιγμή που χτυπούν με αλλεπάλληλα χαράτσια τους εργαζόμενους. Συνοδεύονται από την όξυνση της καταστολής και του αυταρχισμού, την κήρυξη παράνομων των απεργιών, τις διώξεις αγωνιστών του εργατικού κινήματος και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αλλάξουν πορεία τα συνδικάτα, για την ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος, για να νικήσουν οι αγώνες μας
Είναι πια φανερό ότι ο αστικοποιημένος και γραφειοκρατικός συνδικαλισμός ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Προετοιμάζουν το έδαφος για διαρκή αποδοχή νέων αντεργατικών μέτρων, ενώ σκορπούν την απογοήτυεση και συμβάλλουν στην απαξίωση των συλλογικών διαδικασιών της εργατικής βάσης. Οι δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ ότι δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις στις σκληρές πολιτικές που προβλέπονται στο μνημόνιο, Ε.Ε, ΔΝΤ και οι οποίες εφαρμόζονται, είναι η χαρακτηριστική ταύτιση της γραφειοκρατίας με την κυβερνητική πολιτική, την τρόικα και τα μνημόνια. Αυτή η πολιτική της γραφειοκρατίας είναι βαθιά αστική και διασπά την ενότητα των εργατών. Αυτή την πολιτική οι εργαζόμενοι πρέπει να απομονώσουν και να διαχωριστούν και στον εορτασμό της 1ης Μάη. 

Κόντρα στην συναίνεση του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος και ξεπερνώντας τα όρια της λογικής του ΠΑΜΕ που επιδιώκει ενότητα γύρω από τον εαυτό του. Κόντρα και στις λογικές της Αυτόνομης Παρέμβασης που παρουσιάζεται ως "υπεύθυνη δύναμη", καλλιεργώντας αυταπάτες για Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε) φιλική προς τον εργαζόμενο, την ίδια στιγμή που αυτή, ως ένωση του κεφαλαίου, έχει οδηγήσει την εργατική τάξη στην εξαθλίωση. Ταυτόχρονα, δεν διαχωρίζεται από τον προγραμματισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και σε πολλές ομοσπονδίες υπογράφει μνημονιακές συλλογικές συμβάσεις.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ για να ανατραπεί η επίθεση του κεφαλαίου, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο 

Σαν μισθωτοί εκμεταλλευόμενοι, συμπορευόμαστε με όλους όσους ζουν από τη δουλειά τους και δεν έχουν ρόλο διεύθυνσης στην παραγωγή. Συμμετέχουμε και αποφασίζουμε μέσα από τις συνελεύσεις των συνδικάτων μας. Περιφρουρούμε και υπερασπιζόμαστε τους αγώνες μας. Οργανώνουμε την αντίστασή μας μακριά από φυλετικές και εργασιακές διακρίσεις. Το εργατικό κίνημα πρέπει άμεσα να υψώσει τείχος απέναντι στην φασιστική απειλή, όχι μόνο στην συμμορία των τραμπούκων και δολοφόνων της χρυσής αυγής, αλλά και στον πραγματικό αντίπαλο, την πραγματική ακροδεξιά, την κυβέρνηση και τους συμμάχους της.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

  • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις μισθών και μείωση ωρών εργασίας.
  • Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, πλήρης πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση και τις άλλες κοινωφελείς υπηρεσίες όλων των ανέργων. Μείωση ττων ωρών δουλειάς και των χρόνων συνταξιοδότησης για να βρουν άμεσα δουλειά οι νέοι.
  • Δωρεάν παιδεία - υγεία. Καμιά εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών. Καμιά ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ.
  • Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων που τα συνοδεύουν.
  • Ριζική φορολόγηση του κεφαλαίου με ραγδαία μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους. Να καταργηθούν τα χαράτσια.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για:


  • Ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
  • Εργατική άρνηση πληρωμών και διαγραφή του χρέους 
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με έλεγχο των εργατών και της κοινωνίας.
  • Έξοδο από την Ε.Ε και το ευρώ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου