Κυριακή 14 Απριλίου 2013

1η Μάη: Δεν είναι αργία (μεταφερόμενη), είναι Απεργία!

Γενική Πανεργατική Απεργία έχει κηρυχθεί η Τετάρτη 1η Μάη. Δεκάδες σωματεία, συντονισμοί και εργατικές συλλογικότητες καλούν σε απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 1/5. 

Η εργατική πρωτομαγιά δεν είναι μια μεταφερόμενη αργία αλλά εργατική απεργία. Η άθλια συγκυβέρνηση αποφάσισε να μεταθέσει την "αργία" της πρωτομαγιάς για την Τρίτη 7/5, μετά το Πάσχα, μετά από πιέσεις των μεγαλεπμόρων και των πολυεθνικών για την "αγορά". Δεν θυσιάζονται όμως όλα για την αγορά, ούτε μεταφέρθηκαν άλλες αργίες που έπεφταν Κυριακή...

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
,
με απόφαση της πρόσφατης παναττικής του συνέλευσης, καλεί όλα τα σωματεία να κηρύξουν απεργία και να διοργανώσουν εργατική απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 1η Μάη στο Μουσείο. Ανάλογη απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση την 1η Μάη έχουν πάρει τα σωματεία και οι ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα του ΠΑΜΕ, ενώ απόφαση για κήρυξη πανεργατικής απεργίας την Τετάρτη 1η Μάη πήρε και η "νέα" διοίκηση της υποταγμένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ.

Τώρα είναι ώρα για οργάνωση της πρωτομαγιάς, σε κάθε κλάδο, χώρο δουλειάς και γειτονιά, ώστε να είναι η φετινή πρωτομαγιά πραγματικά εργατική, ανατρεπτική και μαζική. Σταθμός στην πάλη και την κλιμάκωση που απαιτείται σήμερα. Όλοι σε θέσεις μάχης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου