Τρίτη 30 Απριλίου 2013

κ.ο Ανασύνταξη: Η 1η του Μάη είναι απεργία!

Να γίνει η φετινή πρωτομαγιά αφετηρία νέων, αποφασιστικών, νικηφόρων αγώνων!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Ο καπιταλισμός δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, οι καπιταλιστές για να ξεπεράσουν την κρίση τους σπρώχνουν την εργατική τάξη στην εξαθλίωση και τον αφανισμό.
Τα αποτελέσματα της κρίσης είναι καταστροφικά για την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό. Εκατομμύρια εργαζόμενοι πετιούνται στον δρόμο, μένουν άνεργοι, οι ικανότητες και οι δεξιότητές τους αχρηστεύονται. Αυτοί που δουλεύουν χάνουν πια κάθε δικαίωμα ως εργαζόμενοι, η εκμετάλλευσή τους αυξάνει, οι χώροι εργασίας μετατρέπονται σε κάτεργα. Οι συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών της Μανωλάδας είναι το μέλλον που υπόσχεται ο καπιταλισμός για όλους τους εργαζόμενους. Ο ανταγωνισμός των καπιταλιστών σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, φέρνει πιο κοντά την προοπτική του πολέμου που θα πληρώσει με τη ζωή της η παγκόσμια εργατική τάξη.

Αυτός είναι ο καπιταλισμός! Ένα σύστημα που σαπίζει, που δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της ανθρωπότητας, ένα σύστημα που παρασέρνει την ανθρωπότητα στην καταστροφή. Η πάλη για την ανατροπή του αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου για την εργατική τάξη!

Η καπιταλιστική κρίση σε ολόκληρο τον κόσμο
καλπάζει και τραβάει στη δίνη της διαρκώς και νέες χώρες. Η καπιταλιστική κρίση στην Ελλάδα και η παρατεταμένη ύφεση για 4η συνεχή χρονιά, οδήγησε στη μεγάλη ουρά των ανέργων πάνω από 1.500.000 εργαζόμενους, χωρίς καμιά ελπίδα αντιστροφής αυτής της κατάστασης. Το κλίμα ευφορίας και η προσμονή άμεσης εξόδου από την κρίση που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι πέρα για πέρα πλαστό! Κανένα έργο δεν άρχισε, ούτε κανένας δρόμος ξεκίνησε. Παρά μόνο στην τηλεόραση.

Η μόνη άμεση προοπτική είναι η γενικευμένη καταστροφή, το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και του δημόσιου πλούτου συνολικά στους κεφαλαιοκράτες, οι μαζικές απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η απλήρωτη εργασία, η αύξηση της φορολόγησης για την εξυπηρέτηση των τοκογλύφων της Τρόικας, η λήψη νέων μέτρων τα οποία θα συμπεριλάβουν την εκ νέου μείωση των μισθών και συντάξεων και τη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και των ιδιωτικών καταθέσεων.

Η 1η του Μάη του 2013 βρίσκει το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα βάρια χτυπημένο από την καπιταλιστική επίθεση και την εργατική τάξη σχεδόν άοπλη απέναντι στους καπιταλιστές, μιας και οι διάφορες καπιταλιστικές κυβερνήσεις ψήφισαν νόμους αφοπλισμού της από τα όπλα των Συλλογικών Συμβάσεων και των άλλων εργατικών κατακτήσεων. Οι κεφαλαιοκράτες επιχειρούν συντριπτικό χτύπημα στην εργατική τάξη, για να διαιωνίσουν την εξουσία τους και την κερδοφορία των κεφαλαίων τους. Ο ρεφορμισμός και η αστική επιρροή, που κυριαρχούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στο κίνημα, και εξακολουθούν να κυριαρχούν, το εμπόδισαν να απαντήσει αποτελεσματικά στην καπιταλιστική επίθεση.

Πάνω σ’ αυτή τη βάση, η τρικομματική κυβέρνηση επιχειρεί την εξάλειψη της ίδιας της ιστορίας και της μνήμης αίματος της εργατικής τάξης με την προσπάθεια αποδυνάμωσης και μετάθεσης της απεργίας της 1ης Μάη σαν να πρόκειται για μια κοινή αργία. Όπως πάντα, η κίνηση αυτή γίνεται στο όνομα των κερδών των αφεντικών και σε βάρος των εργαζομένων.

Καλούμε την εργατική τάξη όλης της χώρας, εργαζόμενους και άνεργους, Έλληνες και μετανάστες, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, να περιφρονήσουν την απόφαση της κυβέρνησης και να συντονίσουν τον αγώνα τους την Τετάρτη 1η Μάη στις πλατείες και τους δρόμους όλης της Ελλάδας με τον αγώνα της εργατικής τάξης σε όλο τον πλανήτη. Με ενιαίο μέτωπο στη βάση των προβλημάτων ενάντια στον καπιταλισμό και ενότητα δράσης, να αποκρούσουμε την καπιταλιστική επίθεση και να αντεπιτεθούμε διεκδικώντας όλα τα αιτήματά μας: δουλειά για όλους με δικαιώματα, ΣΣΕ με αναδρομική και γενικευμένη ισχύ, αυξήσεις στους μισθούς τα μεροκάματα και τις συντάξεις. Προστασία των ανέργων και επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους μέχρι να βρουν δουλειά. Δημόσια-δωρεάν και αναβαθμισμένη υγεία, πρόνοια παιδεία.

Απέναντι στην προοπτική της γενικευμένης καταστροφής, ηεργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες που καταστρέφονται και γίνονται εργάτες ή άνεργοι, η νεολαία, έχουν συμφέρον να παλέψουν για την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά, με γενική πολιτική απεργία διαρκείας.

Έχουν συμφέρον να αναδείξουν μια δική τους κυβέρνηση οποία θα καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια, θα διαγράψει το Δημόσιο χρέος (εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία) και μαζί τα χρέη των εργατικών και φτωχών νοικοκυριών, θα κρατικοποιήσει χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο τις τράπεζες, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και τις μεγάλες επιχειρήσεις.Θα αξιοποιήσει και θα αναπτύξει παραγωγικά προς όφελος της εργατικής τάξης τον πλούτο της χώρας –έξω από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωσηκαι τους περιορισμούς που επιβάλουν– θα δώσει δουλειά με δικαιώματα σε όλους, θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, Θα διαλύσει τις φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις. Μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να σταθεί μόνο αν στηρίζεται στην αγωνιστική δράση της ίδιας της εργατικής τάξης και στα όργανα εξουσίας της μέσα στους χώρους εργασίας.Με ενιαίο εργατικό μέτωπο και το σύνθημα-στόχο της εργατικής κυβέρνησης να δώσει η εργατική τάξη την απάντηση που ταιριάζει στους τοκογλύφους, στους τραπεζίτες, στους καπιταλιστές συνολικά και στο πολιτικό τους προσωπικό!

Κάτω η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά! Έξω η Τρόικα!
Έξω από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση
Διαγραφή του χρέους-Εργατική κυβέρνηση!
Απρίλης 2013
κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ



www.anasyntaxi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου