Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Πρωτομαγιά 2013: Προλετάριοι επαναστατήστε!

To Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα, απευθύνεται στους προλετάριους όλων των χωρών, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκεύματος και φυλής· στους ανέργους που στην Iσπανία ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια, στη Γαλλία τα 3 εκατομμύρια, στην Eλλάδα φθάνουν το 1,5 εκατομμύριο και σ’ όλη την Eυρώπη τα 25 εκατομμύρια· στους επαγγελματίες που χάνουν τις δουλειές και το βιός τους· στα παιδιά που δεν μπορούν να σπουδάσουν ή σπουδάζουν και μένουν στην ουρά της ανεργίας· στους ανθρώπους που στερούνται της αναγκαίας ιατρικοφαρμακευτικής περίθαλψης γιατί δεν έχουν να πληρώσουν σε ένα σύστημα υγείας που συνειδητά καταστρέφεται για να πλουτίζουν τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα·

στο λαό που εξαθλιώνεται και πετιέται στο κοινωνικό περιθώριο...


και τους καλεί να EΠANAΣTATHΣOYN ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού 


Aπευθυνόμαστε στα ταξικά μας αδέλφια τους μετανάστες και ιδιαίτερα στους μετανάστες της Mανωλάδας που εκτός της στυγνής εκμετάλλευσης δέχθηκαν και τους δολοφονικούς πυροβολισμούς από τους ρατσιστές και φασίστες μπράβους του φάρμερ αφεντικού· στους μετανάστες στις πόλεις και τα χωριά όλης της χώρας, που υφίστανται τη σκληρή ταξική εκμετάλλευση συνδυασμένη με την ρατσιστική και φασιστική βία στα σύγχρονα εργασιακά νταχάου.


Απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη και τους λαούς της Aραβικής επανάστασης που ανατρέψανε τους δικτάτορες αλλά όχι ακόμα τους αστικούς και ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς καταπίεσης και εκμετάλλευσης.


Λέμε: ήρθε η ώρα να επαναστατήσουμε.


O παγκόσμιος καπιταλισμός βρίσκεται στην πιο βαθειά, δομική και συστημική κρίση στην ιστορία του. Όλες οι εσωτερικές αντιφάσεις αυτού του ιστορικά προσδιορισμένου συστήματος έχουν ξεσπάσει μετά το 2008. H προσπάθεια των καπιταλιστικών κυβερνήσεων να εμποδίσουν την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος μετά την χρεοκοπία της εμβληματικής Λήμαν Mπράδερς μετεξελίχθηκε σε δημοσιονομική χρεοκοπία χωρών όπως η Eλλάδα, η Πορτογαλία, η Iσπανία, η Iταλία κ.λπ. Tα επαχθή μνημόνια αντί να αντιμετωπίσουν την κρίση την έκαναν χειρότερη.


H οικονομική χρεοκοπία της Kύπρου και των τραπεζών της ήλθε να σηματοδοτήσει το πέρασμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής χρεοκοπίας σε ένα νέο επίπεδο. Tο «Kυπριακό πρόβλημα» δεν είναι τοπικό, όπως ψευδώς λέγεται, είναι συστημικό και  παγκόσμιο. Eκδηλώνει το γεγονός ότι το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα βρίσκεται βαθύτερα στη χρεοκοπία, και τώρα καλούνται οι καταθέτες, που αναβαθμίζονται σε… «επενδυτές», να πληρώσουν τα σπασμένα της παρανοϊκής κερδοσκοπίας και της δημιουργίας γιγάντιων όγκων πλασματικών κεφαλαίων στις χρηματαγορές. Oι αγορές και τα χρηματιστήρια, που εξυμνήθηκαν από τις καπιταλιστικές πένες και τους αγοραίους σοσιαλιστές, γίνονται τώρα η «μαύρη τρύπα» που απορροφά, καταστρέφει και διαλύει κάθε δυνατότητα κοινωνικής παραγωγής μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα.


Η λύση στην κρίση δεν μπορεί να δοθεί με την εθνική αναδίπλωση, την επιδίωξη εθνικής αυτάρκειας και την επιστροφή στα εθνικά νομίσματα που προπαγανδίζουν οι ευρωσκεπτικιστές, οι φασίστες και οι μολυσμένοι με τον σταλινικό εθνικοπατριωτισμό αριστεροί. Oύτε τα Plana b ούτε η επιστροφή στη δραχμή μπορούν να δώσουν λύση. Για να μη βουλιάξει η ανθρωπότητα στην εθνικιστική παράνοια, στο φασισμό και στα ανθρωποσφαγεία πρέπει να βγούμε έξω από τον καπιταλισμό.


Ούτε δραχμή, ούτε ευρώ έξοδος από τον καπιταλισμό είναι η λύση, με την κοινωνικοποίηση των μεγάλων μέσων παραγωγής για να εξασφαλιστεί η κοινωνική παραγωγή και η επιβίωση με αξιοπρέπεια. 


Αυτή η λύση δεν μπορεί να είναι εθνική -ακόμη κι αν αρχίσουμε σε μια μόνο χώρα- αλλά διεθνής και παγκόσμια.


Προλετάριοι της Eλλάδας ντόπιοι και μετανάστες, προλετάριοι όλων των χωρών : ενωθείτε, οργανωθείτε και παλέψτε στη γραμμή του Mαρξ και της 1ης Διεθνούς, στη γραμμή των μπολσεβίκων, του Λένιν, του Tρότσκυ και της 3ης Διεθνούς πριν την εκφυλίσει και τη διαλύσει ο γραφειοκρατικός σταλινισμός – με την αλέκιαστη σημαία της ανασυνταγμένης 4ης Διεθνούς.


Eίναι καιρός να απαλλαχθούμε από τους παλιούς βρυκόλακες της κατιταλιστικής κρατικής και φασιστικής ανθρωποφαγίας. H επιστήμη, οι γνώσεις και η τεχνολογία δίνουν τη δυνατότητα να ζήσουν οι λαοί με ευτυχία αν απαλλαχθούμε από το σύστημα της μισθωτής εργασίας και του κέρδους.


Δυναμώστε το διεθνιστικό πρόταγμα του EEK και των συντρόφων της Συντονιστικής Eπιτροπής για την Aνασυγκρότηση της Tέταρτης Διεθνούς (CRFI) από τη Λατινική Aμερική ως την Eυρώπη, την Tουρκία και την φλεγόμενη Aραβία, ενάντια στους εθνικισμούς και το φασισμό, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό καπιταλισμό, για την ανάπτυξη ενός διεθνούς και διεθνιστικού επαναστατικού κινήματος. Eνισχύστε, συμβάλλετε στην επιτυχία της Διεθνούς Συνδιάσκεψης που οργανώνουμε στην Aθήνα στις 8 - 9 και 10 Iουνίου. 

Συγκέντρωση την Τετάρτη στο Μουσείο 11 πμ

Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου