Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Το Δίκτυο Σπάρτακος προς τους αγωνιζόμενους φοιτητές του ΤΕΙ Πάτρας: ΕΙΣΑΣΤΕ Η ΕΛΠΙΔΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ...

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ Σ.ΚΑΠΛΑΝΗ, ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΠΡΑΒΩΝ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ! ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ-ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ...

Για μια ακόμη φορά η ναζιστική ακροδεξιά συμμορία Χρυσή Αυγή και οι ιντερνικές της ακαθαρσίες- Syndesmos HELLAS, , «Θα επέμβει κάποτε κανείς για αυτά τα αγενέστατα «τσόκαρα» και πολιτικά κατευθυνόμενα στρουθία;» ο τίτλος του κειμένου τους- απέδειξαν ότι αποτελούν τον πιο επιθετικό και μάλλον το μοναδικό υπερασπιστή της κυβερνητικής πολιτικής, μαζί με το MEGA και το SKAI.

Το τι έγινε στα ΤΕΙ της Πάτρας, με την καθοριστική ευθύνη του Προέδρου του Σ.Καπλάνη, που ενώ αρχικά παρουσιαζόταν ότι θα παραιτηθεί αρνούμενος το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, στην συνέχεια άλλαξε γνώμη και μάλιστα κάλεσε τη φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ και τους μπράβους της νύχτας, να μπουν στα ΤΕΙ και γρονθοκοπώντας φοιτητές να διαλύσουν την κινητοποίηση τους, είναι γνωστά.

Και μάλιστα, καταδικασμένα από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, ιδιαίτερα όμως από το σύνολο των φοιτητών και των γονιών τους, ενάντια στους οποίους στρέφεται εδώ και χρόνια ο Σ.Καπλάνης, υπηρετώντας την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Όραμα του το Επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο, το οποίο παλεύει να το
επιβάλλει εδώ και δεκαετίες. Υπηρεσιακός παράγοντας του Γ.Παπανδρέου όταν στα πρώτα βήματα της πολιτικής του καριέρας ανέλαβε το Υπουργείο Παιδείας, σύμβουλος της Α.Διαμαντοπούλου όταν έφτιαξε το γνωστό έκτρωμα-νόμο για τα Πανεπιστήμια που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Ποιος ξεχνά άραγε τις δεκάδες σχολές των ΤΕΙ χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα;
Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι, οι διασώστες με τα Μνημόνια στο χέρι καταργούν το Πανεστιστημιακό Άσυλο, κλείνουν δεκάδες σχολές που οι ίδιοι δημιούργησαν –για να εισπράξουν ψήφους τα κόμματα, λεφτά και εξουσία οι καθηγητάδες-, τσουβαλιάζουν γνωστικά αντικείμενα και έχουν δεκάδες χιλίάδες φοιτητές σε ομηρεία. Έννοια τους να φέρουν την ιδιωτική αστυνομία στις Σχολές και τις επιχειρήσεις, έχοντας τους φοιτητές δωρεάν εργατικό δυναμικό.

Για να κονομάμε οι καθηγητάδες-οι διαπλεκόμενοι με κόμματα και φοιτητικές παρατάξεις-, καλά και οι επιχειρηματίες ακόμη καλύτερα.
Για όσους, τους χιλίαδες φοιτητές που αντιδρούν, υπάρχουν τα ΜΑΤ, οι μπράβοι, ΠΑΣΠ-ΝΑΖΙ, που πάνε χέρι-χέρι...
Εμείς, σήμερα φαντάροι, δωρεάν εργαζόμενοι και υπηρέτες του κάθε καραβανά, μέχρι χθες φοιτητές και αυριανοί άνεργοι, εκφράζουμε την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΑΣ.

Είμαστε δίπλα στα παιδιά που αγωνίζονται για τα κοινά μας δικαιώματα.
Τους ζηλεύουμε γιατί μπορούν να αντιμετωπίζουν με σκέψη καθάρια και αυταπάρνηση, το παρόν και μέλλον τους.

Γιατί δε μασούν τα λόγια και τις πράξεις τους.
Γιατί δεν κολώνουν μπροστά σε κανέναν.

Στέκονται υπερήφανοι μπροστά στη Διαπλοκή και τη Διαφθορά, στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτσιμό, στους νοσταλγούς της Χούντας των Συνταγματαρχών και του Χίτλερ.
Αυτοί είναι το μέλλον.

Ότι καλό γίνει, αν γίνει, από αυτούς θα γίνει.
Όποια ελπίδα έχει η κοινωνία μας στους αγώνες των φοιτητών, τον ασίγαστο αγώνα της Κερατεάς και των Σκουριών, στον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, την στηρίζει.

Υστερόγραφο: δεχτείτε την έκφραση της κοινής μας αγωνίας, από ανθρώπους που περπάτησαν, μαθήτευσαν, αγωνίστηκαν εκεί που και εσείς σήμερα, γράφεται μερικές από τις πιο ωραίες σελίδες της ιστορίας του συλλόγου σπουδαστών ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ.
Πόσο σας ζηλεύουμε.
Ποιος δε θα ήθελε να μοιραστεί την ΤΙΜΗ να κάνει Συνέλευση, να αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον του στο Αμφιθέατρο ΝΙΚΟΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ.

ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου