Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΚΚΕ για την "αιμοδοσία" των νεοναζί: "Ξέρουμε πότε και πού να διαθέτουμε το αίμα μας..."





ΕΔΑΦΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΧΑΪΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Καταγγέλουμε τη φασιστικής έμπνευσης "αιμοδοσία" της φασιστικής-ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που χρησιμοποιώντας την ανάγκη όλων για ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά για τη ζωή, όπως είναι το αίμα, προσπαθεί να μπολιάσει ακόμη μια φορά το ρατσιστικό μίσος και να ενισχύει τις φυλετικές διακρίσεις.

Το ΚΚΕ καλεί,
κανένα Νοσοκομείο και κανένας εργαζόμενος να μη δεχτεί να γίνει η αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής. Καλούμε τους τοπικούς φορείς, τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές και το μαζικό κίνημα, όλο το λαό, από κοινού να την αντικρούσουμε. Κανένας να μη συμμετάσχει και να μη γίνει συνεργός στο κάλεσμα μίσους των φασιστοειδών.

Με τους όρους που θέτει για την αιμοδοσία που οργανώνει, προωθεί τη λογική των ιδεολογικών της καθοδηγητών για την καθαρότητα της Άριας Φυλής, βαφτίζοντάς τη μάλιστα ως πράξη "αλληλεγγύης"!

Οι νεροκουβαλητές του μεγάλου κεφαλαίου και της κυβέρνησης, τα τσιράκια του καπιταλιστικού συστήματος, οι πλασιέ των βιομηχάνων που τους προωθούν τσάμπα εργαζόμενους, αυτοί που συσκοτίζουν για το τι ευθύνεται για την ανεργία και την ανέχειά μας, αυτοί που το μόνο που έχουν να πουν για την υγεία είναι να μην παρέχεται σε μετανάστες και να ενισχυθούν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες έναντι των ξένων, λες και το κεφάλαιο έχει πατρίδα, αυτοί που σε κάθε μεγάλη απεργία χτυπάνε απεργούς και καθημερινά δεν αφήνουν μετανάστη σε χλωρό κλαρί, δεν μπορούν ούτε να προτρέψουν αλλά ούτε και να διδάξουν τι θα πει Αλληλεγγύη.

Έχουν ταξικό μίσος για κάθε εργάτη και φτωχό βιοπαλαιστή, αφού το μόνο πράγμα που λένε έμμεσα να κάνει είναι να σκύψει και άλλο το κεφάλι.

Το αίμα της η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα το έχει χύσει αμέτρητες φορές σε όλο τον κόσμο σε λαϊκούς και εργατικούς αγώνες, για το 8ωρο, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής, για υγεία και παιδεία. Εργάτες και εργάτριες έχουν θυσιαστεί στον αγώνα ενάντια στο φασισμό.
Ξέρουμε καλά, πότε και πού να το διαθέτουμε, για ποιους σκοπούς, με ποιες συνθήκες και ποιους όρους. Η αιμοδοσία είναι μια πράξη αλληλεγγύης όταν γίνεται χωρίς διακρίσεις φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές.

Το ΚΚΕ καλεί όλο το λαό και τη νεολαία να δώσουν απάντηση στους φασίστες, με μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση που οργανώνουν οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αχαΐα, την Πέμπτη 9 του Μάη - ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, στις 8 το απόγευμα στα ψηλά αλώνια.



26/4/13

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΚΟΜΜΑ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ.

    ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ!!!






    Αθήνα 16.01.2012

    Το παρακάτω κείμενο – ανακοίνωση εστάλη στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

    Το αίμα μας το διαθέτουμε για τις ανάγκες της Τάξης μας
    Δημιουργούμε τράπεζα αίματος. Γνωρίζουμε τις ανάγκες. Αγωνιζόμαστε για την πλήρη και δωρεάν κάλυψη των αναγκών όλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αντιπαλεύουμε τη λογική της μετατροπής σε εμπόρευμα όλων των αγαθών και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους που προωθούν τα επιτελεία της κυβέρνησης της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.
    Το αίμα της εργατικής Τάξης το διαθέτουμε για τις ανάγκες των συναδέλφων μας όπου και όποτε απαιτείται δεν το χαρίζουμε στην κερδοφορία του κεφαλαίου.
    Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11/3/2012 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4.00 το απόγευμα στα γραφεία του ΠΑΜΕ ( Αγ. Φιλοθέης 5β.)
    Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του ΠΑΜΕ, να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή του ΠΑΜΕ.
    Η Εκτελεστική Γραμματεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή