Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Πολιτική εκδήλωση: "Κρίση, ευρώ και ταξικοί αγώνες σε Κύπρο - Ελλάδα - Ευρώπη"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:
ΚΡΙΣΗ, ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ – ΕΛΛΑΔΑ – ΕΥΡΩΠΗ
– ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
– ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΗ 7:00 μ.μ. – Aίθουσα Εκδηλώσεων ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)

Όπως και τώρα η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου στην Ελλάδα προσπαθούσαν να μας πείσουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας θεσμός σταθερότητας, σεβασμού των δικαιωμάτων, ένα ήσυχο «λιμάνι» μακριά από καπιταλιστικές κρίσεις. Η επιβολή του ευρώ, σε μια σειρά χώρες, παρουσιάστηκε περίπου ως το οριστικό τέλος κάθε συζήτησης περί οποιονδήποτε προβλημάτων στην Ε.Ε. Τα ίδια μας είπαν, και συνεχίζουν να λένε, εδώ και τρία χρόνια, με όλα τα μνημόνια και τη σφαγή όποιων εργατικών δικαιωμάτων είχαν απομείνει.

Σήμερα, η Ε.Ε. είναι το κέντρο της παγκόσμιας συστημικής καπιταλιστικής κρίσης. Η ύφεση έχει κάνει την εμφάνισή της στον σκληρό πυρήνα των χωρών της Ε.Ε., οι εργατικές τάξεις και οι κοινωνίες, ιδιαίτερα του νότου, στενάζουν. Τα δραματικά γεγονότα της Κύπρου ήρθαν μάλιστα να δείξουν πως πλέον το κεφάλαιο, προκειμένου να επιβιώσει, γκρεμίζει όλα τα «εικονίσματα» του συστήματος. Καμιά διασφάλιση ακόμα και στις καταθέσεις των εργαζόμενων και λαϊκών στρωμάτων. Η τραπεζική πίστη, ένα από τα θεμέλια της εμπιστοσύνης που χτίζει το κεφάλαιο προς το σύστημά του, δεν είναι θέσφατο. Η Ε.Ε. είναι μήτρα αντεργατικών σοκ, μια εξαρχής συμμαχία του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών για την προώθηση των συμφερόντων τους και την στήριξη του πολιτικού προσωπικού τους. Διαφεντεύει τις τύχες των εργαζομένων, κοινωνιών και λαών μ’ έναν όλο και πιο ανεξέλεγκτο, αντιδημοκρατικό, αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης. Είναι εξαιρετικά αναγκαία και επείγουσα η διεθνιστική πάλη για τη διάλυσή της.

Ταυτόχρονα,
τα γεγονότα της Κύπρου, ήρθαν να αποδείξουν πως δεν υπάρχουν άλλες επιλογές υπέρ των εργαζομένων, εκτός Ε.Ε. αλλά εντός του καπιταλισμού, με κοινοβουλευτική διαχείριση. Η πάλη για επαναστατική έξοδο από το Ευρώ και την Ε.Ε., για την εργατική εξουσία, μπορεί να δώσει την ευκαιρία να οργανώσουμε διαφορετικά την κοινωνία, με κέντρο τις εργατικές ανάγκες, αξιοποιώντας τις δυνάμεις της ίδιας της τάξης μας, αξιοποιώντας τη δημιουργικότητά της, σπάζοντας με τα δεσμά και τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος και της κρίσης του, που γίνεται όλο και πιο άγρια.

Αυτός ο στόχος μπορεί και πρέπει να συνδέεται με την πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης, στην οργανωμένη προσπάθεια το εργατικό κίνημα να μην πληρώσει άλλο τα χρέη τους και τα δανεικά τους, στους ντόπιους και ξένους δανειστές. Και με τη νίκη της δικής του εξουσίας, της εργατικής εξουσίας, να διαγράψει μονομερώς το χρέος. Τελικά, απέναντι στο σφαγείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούμε και πρέπει να προτάξουμε όχι την αναδίπλωση σε ανεδαφικές «εθνικές λύσεις», αλλά τους κοινούς αγώνες των εργαζομένων που ήδη γίνονται σε όλη την Ευρώπη, για να σωθούμε από τα βάρβαρα μνημόνια και την κρίση του συστήματος. Την ελεύθερη συνεργασία των λαών της Ευρώπης, συνεργασία χτισμένη στην κοινή πάλη για τη νίκη του σοσιαλισμού-κομμουνισμού σε όλη την ήπειρο.

Συνδιοργανώνουν:

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (Ε.Ε.Κ.)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Κ.Δ.Ε.)
Πολιτική πρωτοβουλία ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου