Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση της πολιτικής πρωτοβουλίας Διεθνιστής για την Πρωτομαγιά

Σε αυτή την Πρωτομαγιά, δίνουμε πρώτα από όλα τη μάχη ο κόσμος της δουλειάς να απεργήσει. Να μην περάσει η ωμή εξαγορά μας από την κυβέρνηση, στο να «τσιμπήσουμε» με την αργία της Τρίτης του Πάσχα. Δεν είναι μόνο λόγοι μνήμης. Η φετινή Πρωτομαγιά, συναντιέται με τη συνολική αποδόμηση κάθε έννοιας δικαιώματος όπως το γνωρίζαμε τα τελευταία εκατό τουλάχιστον χρόνια. Πρέπει να απεργήσουμε, γιατί η μόνη λύση σε ότι ζούμε, αλλά και ταυτόχρονα η μόνη επαναστατική τιμή των νεκρών του Σικάγο, είναι η υπέρβαση του αγώνα τους, ο επαναπροσδιορισμός των όρων ύπαρξης της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων ευρύτερα, στην πάλη για τη δική τους, τη δική μας εξουσία και αυτοκυβέρνηση. Για να φύγουμε επαναστατικά από το σφαγείο της Ευρωπαϊκής ένωσης ρίχνοντας την κυβέρνηση, συμμετέχοντας στη διεθνιστική γιορτή αγώνα όλων των εργαζόμενων της Ευρώπης, για να νικήσει και να εδραιωθεί ο κομμουνισμός σε όλη την ήπειρο.

Συμμετέχουμε με αυτό το πολιτικό φορτίο,
με την Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, στην απεργιακή συγκέντρωση του Μουσείου, συμπράττοντας με δυνάμεις που αναζητούν μια άλλη κατεύθυνση στο εργατικό κίνημα. Αλλά ταυτόχρονα είναι και μια επιλογή, που επιδιώκουμε, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, να την υπερβούμε, σταματώντας τη γειτνίαση στο δρόμο, κομματιών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με τις δυνάμεις της καπιταλιστικής διαχείρισης στο εργατικό κίνημα.

Από αυτή τη σκοπιά πιστεύουμε πως κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να συμπράξει στις ψευτοσυγκεντρώσεις του αστικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την επομένη μάλιστα της συνάντησής της με το ΣΕΒ, και της αναζήτησης φερέγγυων, για το σύστημα, λύσεων στο θέμα της νέας εθνικής συλλογικής σύμβασης.

Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που ζητάει την επαναφορά στη σύμβαση του 2009, ταυτόχρονα με την αναζήτηση λαϊκής εξουσίας εντός του συστήματος, συνδυασμένη με την απουσία οποιασδήποτε κατεύθυνσης διαλόγου και κοινής δράσης, στο εργατικό κίνημα έστω.

Συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της φετινής Πρωτομαγιάς, θα δώσουμε τη μάχη, ώστε να αποτελέσει την αφετηρία νέων αγώνων των εργαζομένων.

diethnistis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου