Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σώσει τη χώρα...Όσοι πιστοί προσέλθετε στην ΕΘΝΙΚΗ συμμαχία




Από το left.gr

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ.Παπαδημούλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ (Αρ.Πρωτοσάλτε)



Όλες οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας περιόδου δείχνουν ότι οι επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα είναι ένα σκληρό «ντέρμπυ» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, όπου η πρωτιά θα κριθεί πολύ πάνω από το 30%. Οι διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα, είτε είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ, είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Ωστόσο, διαπιστώνω διασκεδάζοντας, πώς όταν περνάει η ΝΔ μισή ή μία μονάδα μπροστά διάφοροι το εμφανίζουν ως δημοσκοπική ανατροπή, ενώ όταν περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά, το καταπίνουν στα μουλωχτά. Το ζήτημα είναι να βλέπει κανείς τις δημοσκοπήσεις χωρίς κομματικά γυαλιά.

Κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν προπαγανδιστικό αντι-ΣΥΡΙΖΑ παιχνίδι
Η πολιτική μας εφ’ όλης της ύλης αναλύθηκε με μεγάλη επάρκεια από τον Αλ. Τσίπρα στην εκπομπή του κ. Παπαχελά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όσα είπε εκφράζουν τις συλλογικές μας θέσεις. Τα είπε μια χαρά, τα προσυπογράφω, και από ό,τι είδα η τηλεθέαση της συγκεκριμένης εκπομπής ήταν περίπου διπλάσια από το μέσο όρο τηλεθέασης του σταθμού. Ωστόσο, κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν προπαγανδιστικό αντι-ΣΥΡΙΖΑ παιχνίδι. Κι αυτό αποδεικνύεται από το εξής: παρά τα όσα είπε ο Τσίπρας στον Παπαχελά, επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις μας, η ΝΔ κατηγορεί ως συμμορία της δραχμής τον ΣΥΡΙΖΑ κι όχι π.χ τον Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος είναι υπέρ της δραχμής και τον οποίο υπερ-προβάλλει για να «χτυπήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλουμε να σώσουμε τη χώρα κι όχι πάση θυσία το ευρώ

Εμείς παραμένουμε σταθεροί στην δέσμευσή μας για ακύρωση του Μνημονίου και αντικατάστασή του από ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης. Και ασφαλώς θα επαναδιαπραγματευτούμε σκληρά τη δανειακή σύμβαση, επιδιώκοντας μια λύση εντός ευρώ, γιατί θέλουμε να σώσουμε τη χώρα κι όχι γιατί θέλουμε πάση θυσία να σώσουμε το ευρώ.  Σε ό,τι αφορά στις συμμαχίες, τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα και στην κοινωνία και στην πολιτική, όπως άλλωστε έδειξε και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές θα συνεχίζουν να αλλάζουν. Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει ακόμη πιο ψηλά εξαρτάται από το πόσο επαρκώς θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Είμαστε υπερήφανοι γιατί δεν είμαστε αρχηγικό κόμμα. Για οτιδήποτε αφορά σε συμμαχίες θα αποφασίσουμε δημοκρατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου