Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ο Μάνεσης θέλει τη ρεβάνς - Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών δεν δικάζεται! (Ψήφισμα συμπαράστασης)



Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε την παρακάτω φόρμα ψηφίσματος συμπαράστασης στον απολυμένο χαλυβουργό Χάρη Μανώλη, στους χαλυβουργούς που αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις. Αντίστοιχα ψηφίσματα είναι αναγκαία για τις 17 και 19/4. Ευχαριστούμε την συναγωνίστρια Ελευθερία Ψυχογιού για την αποστολή.


Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον απολυμένο συνάδελφο χαλυβουργό Χάρη Μανώλη, του οποίου η προσφυγή εναντίον της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσής του εκδικάζεται στις 17 Απριλίου.


Ο Xάρης Μανώλης ήταν εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του εργοστασίου και πρωταγωνιστής στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών. Η προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων, και ειδικά των πιο πρωτοπόρων, ώστε να χτυπηθεί ο αγώνας τους ήταν οι μοναδικές αιτίες της στοχοποίησης και της μεμονωμένης απόλυσής του (όπως αποφάσισε και η Επιθεώρηση Εργασίας).


Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών για τη διασφάλιση του μεροκάματου και της αξιοπρέπειάς τους ενάντια στην εργοδοσία και την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου, που οδηγεί στη σύνθλιψη κάθε έννοιας εργατικού δικαιώματος και στην ποινικοποίηση της αντίστασης και των αγώνων, σημάδεψε τα τρία χρόνια πάλης των εργαζομένων ενάντια στα μνημόνια. Συγκλόνισε τη συνείδηση κάθε εργαζόμενου-θύματος της βάρβαρης αυτής πολιτικής και γι’ αυτό κέρδισε το θαυμασμό, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο γνώρισε το μένος και των αντιπάλων του. Το κεφάλαιο και το κράτος του πολέμησαν, συκοφάντησαν και χτύπησαν τον μεγαλειώδη αυτόν αγώνα με αποκορύφωμα την επέμβασή του με τα ΜΑΤ στις 20 Ιουλίου 2012 στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας για να καταστείλει την απεργία των χαλυβουργών.


Η εργοδοσία του Μάνεση, αφού εξάντλησε κάθε νόμιμο και μη μέσο για να καταστείλει την απεργία και να διασπάσει την ενότητα και την περήφανη στάση των εργαζομένων, που διάλεξαν το δρόμο της διεκδίκησης και όχι της υποταγής, προσπάθησε να πάρει τη ρεβάνς εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις, απολύοντας και μεθοδεύοντας μηνύσεις και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος πρωτοπόρων εργατών, ακόμα και μελών του ΔΣ του σωματείου.


Σε αυτό το πλαίσιο
εντάσσονται και οι δίκες στις 19 Απρίλη εναντίον και άλλων εργαζομένων χαλυβουργών, που πρωτοστάτησαν να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων και να υπερασπιστούν την απεργία τους, ενάντια στην ποινικοποίηση του αγώνα τους.
Η αλληλεγγύη των εργατών και η στερέωση της ενότητάς μας ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου θα είναι η απάντησή μας. Το δόγμα του «νόμου και της τάξης», της απόλυτης καταστολής όποιου αγωνίζεται δεν πρόκειται να περάσει. Θα διαψεύσουμε με τους αγώνες μας όσους πιστεύουν ότι με απειλές, απολύσεις, εκβιασμούς, άδικες διώξεις θα τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους, θα κάμψουν τη διάθεσή τους για μια αξιοβίωτη ζωή και τους αγώνες τους για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.


Διεκδικούμε την ακύρωση της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης του Χάρη Μανώλη και την άμεση επαναπρόσληψή του.


Συμπαραστεκόμαστε σε κάθε χαλυβουργό που διεκδικεί την επαναπρόσληψή του. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια σε εργαζόμενους που το μόνο αδίκημά τους ήταν ότι αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά τους.


Όλοι στις 17 και στις 19/4 στα δικαστήρια στην Ευελπίδων στις 9 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου