Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Αναβλήθηκαν οι δύο δίκες των Χαλυβουργών

Αναβλήθηκαν για την 1 Νοέμβρη 2013, οι δύο δίκες των χαλυβουργών, λόγω έκτακτου κωλύματος συνήγορου υπεράσπισης που δεν μπορούσε να βρίσκεται στο δικαστήριο. Σύσσωμη η εργοδοτική πλευρά με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της, βρίσκονταν στο δικαστήριο, με σκοπό να πλήξει το αγωνιστικό σθένος των εργατών. Με κατασκευασμένα στοιχεία, να πλήξει το δίκαιο και τίμιο αγώνα των εργατών που αποφασίστηκε με ομόφωνες αποφάσεις των συνελεύσεών τους.

Στην πρώτη δίκη, δικάζονταν 6 Χαλυβουργοί - η βάρδια της περιφρούρησης της απεργίας - που συνελήφθησαν τα χαράματα έξω από την πύλη από ασφαλίτες που είχαν ξαμοληθεί να τους συλλάβουν, με το σκεπτικό ότι εμπόδιζαν τους απεργοσπάστες να μπουν. Να σημειωθεί ότι είχε ακολουθήσει η επίθεση των ΜΑΤ στους Χαλυβουργούς, για να «διευκολύνουν» στην αρχή τους διευθυντές και στη συνέχεια τη γνωστή ομάδα των απεργοσπαστών να περάσουν μέσα στο εργοστάσιο, ώστε να πουν ότι δεν υφίσταται απεργία... Οι κατηγορίες αφορούν σε παράνομη βία, σε άμεση συνέργεια σε παραβίαση δικαστικής απόφασης.
Στη δεύτερη δίκη, δικάζονταν 18 Χαλυβουργοί που είχαν μηνυθεί στη διάρκεια της πολύμηνης απεργίας τους από την εργοδοσία και τους απεργοσπάστες. Κατηγορούνται για παράνομη βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απειλή και εξύβριση, παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου