Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ: Κλίμα τρομοκρατίας από τα "πράσινα" ξαδερφάκια του Καλαμπόκα (video)

Αντιγράφουμε από το ιστολόγιο της Αριστερής Πρωτοβουλίας σπουδαστών - ΕΑΑΚ:



Καταγγελία

Η στοχοποίηση του ασύλου του τελευταίο διάστημα, ακόμα μια προσθήκη στη γενικευμένα κατασταλτική αντιμετώπιση των αγωνιζόμενων μερίδων της κοινωνίας από την κυβέρνηση, έχει βρει πολλές εκφράσεις. Από την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ και στο πανεπιστήμιο της Κέρκυρας των ΜΑΤ (στη δεύτερη μάλιστα περίπτωση έκαναν συλλήψεις 28 αγωνιστών την ώρα της κινητοποίησης ΜΕΣΑ στο Πανεπιστήμιο!!) ως τις επιθέσεις φασιστοειδών σε συνέλευση της Ιατρικής Αθήνας και πιο πρόσφατα στο ΠΑΜΑΚ, φαίνεται πως πρόκειται για συντονισμένη επιχείρηση απονομιμοποίησης του φοιτητικού κινήματος και του ασύλου, που έχει ήδη τυπικά καταργηθεί, αλλά στις συνειδήσεις του λαού και της νεολαίας παραμένει πάντα κατοχυρωμένο από τους αγώνες τους. Στο ΤΕΙ της Πάτρας, που οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος ενάντια στο σχέδιο Αθηνά έδειξαν ότι οι κυβερνητικές πολιτικές βρίσκουν σθεναρή αντίσταση από τους σπουδαστές, η κυβέρνηση επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα από τα πιο πιστά της “παιδιά”: την ΠΑΣΠ.

Την Πέμπτη 11/4 ο γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ, παρέα με μπράβους, επιτέθηκε σε σπουδαστές που εκείνη τη στιγμή κινητοποιούνταν απέναντι στον πρόεδρο του ΤΕΙ για την απόφασή του να λήξει τη διοικητική αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ. Με πρωτοφανή βιαιότητα, ξυλοκόπησαν αγωνιστές και αγωνίστριες των σπουδαστικών συλλόγων, μεταξύ των οποίων και μελών της ΕΑΑΚ, καθώς και απλούς περαστικούς, έστειλαν αρκετούς στο νοσοκομείο κι επιχείρησαν να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας σε όλους όσους παρευρίσκονταν εκεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενόσω η επίθεση από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία κλιμακώνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση έλαβε χώρα στις 6 το απόγευμα, μια βδομάδα πριν τις φοιτητικές εκλογές. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί συνέχεια σε μια σωρεία παρόμοιων στοχοποιήσεων και ξυλοδαρμών αγωνιστών πανελλαδικά, στην οποία έχουν εμπλακεί πολλές φορές οι καθεστωτικές παρατάξεις αλλά και η ίδια η Χρυσή Αυγή. Πάνω απ' όλα δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά συνέβησαν εν μέσω κινητοποίησης απέναντι στον πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Καπλάνη, που έχει επανειλημμένα λειτουργήσει ως μοχλός της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στους σπουδαστές, που βλέπουν τις σχολές τους να κλείνουν και να μεταφέρονται, αφήνοντάς τους μετέωρους. Η ΠΑΣΠ έδειξε για ακόμα μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο: αυτό της βίας και τρομοκρατίας, του υπηρέτη της κυβέρνησης, των φασιστοειδών μέσα στις σχολές, της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Τους δηλώνουμε ξεκάθαρα: δεν υπάρχει περίπτωση να τους περάσει! Δε μας
τρομοκρατούν, δε μας φοβίζουν! Μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο να συνεχίσουμε να δίνουμε τους αγώνες μας απέναντι σε αυτή την πολιτική και τους εκφραστές της. Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να καταδικάσουν το γεγονός και να συνεχίσουν να δίνουν στους δρόμους το μήνυμα της ανυπακοής και της ανατροπής!


ΕΑΑΚ ΠΑΤΡΑΣ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου