Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ένωση γονέων Πάτρας: καλπο-μαγειρέματα και παράνομες εκλογές με την υπογραφή μελών της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΚΚΕ)

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΤΡΑΣ: «κ'οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε»

«Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
κ'οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε.» Κ. Π. Καβαφης

Ένωση Γονέων Δήμου Πάτρας: 9 μέλη, 8 της πλειοψηφίας και 1 της Αγωνιστικής Συνεργάσιας Γονέων. Η πλειοψηφία στηρίζει όλες τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης. Στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση καταδικάζονται οι επιλογές του απερχόμενου Δ.Σ. και καταψηφίζονται ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός του.

Από εδώ και πέρα αρχίζουν όλα τα περίεργα:

Εμφανίζεται μια παράνομη – γιατί δεν έχει εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση- «Επιτροπή Νομιμοποίησης» για να νομιμοποιήσει τους αντιπροσώπους των σχολείων που δεν έχουν προλάβει να καταθέσουν τα χαρτιά τους μέχρι την Γενική Συνέλευση. Στην επιτροπή αυτή συμμετέχει και το μέλος του Δ.Σ. που είναι μέλος της Αγωνιστικής Συνεργασίας. Παρότι γνωρίζουμε ότι η επιτροπή είναι παράνομη, για να μην οδηγηθούμε στα δικαστήρια, ζητάμε απλώς να ελεγχθούν από την Εφορευτική Επιτροπή - που έχει εκλεγεί από τη Γενική Συνέλευση - κάποια από τα νομιμοποιητικά στοιχεία των σχολείων.

Η επιτροπή δεν μας απαντά και μάλιστα δεν μας δίνει ούτε τα στοιχεία των γονέων που έχουν νομιμοποιηθεί. Άρα εμείς δεν γνωρίζουμε αν γονείς που θέλουν να κατέβουν με το ψηφοδέλτιο μας είναι μέλη του σώματος ή όχι. Την μέρα κατάθεσης των ψηφοδελτίων ζητάμε: Η τριμελής «Επιτροπή Νομιμοποίησης» μαζί με την Εφορευτική Επιτροπή και ενός αντιπροσώπου από κάθε παράταξη για μία ώρα να κάνουν έναν ενδεικτικό έλεγχο των νομιμοποιητικών στοιχείων των σχολείων. Η τριμελής «Επιτροπή Νομιμοποίησης» αρνείται και πάλι. Μας αρνούνται δηλαδή το νόμιμο δικαίωμα μας να ελέγξουμε την νομιμότητα των στοιχείων που παρουσιάζουνε. Προφανώς από το Δ.Σ. της Ένωσης δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο.Από την Αγωνιστική Συνεργασία όμως δεν το περιμέναμε ποτέ. Με τους περισσότερους από τα μέλη της βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες για ένα καλύτερο σχολείο, μοιραστήκαμε τις αγωνίες μας, τις ανησυχίες μας για το μέλλον των παιδιών μας, τους
φόβους για την πορεία του δημόσιου σχολείου.

Έτσι λοιπόν καταθέσαμε ένσταση για το κύρος των εκλογών. Η Εφορευτική Επιτροπή την έκρινε ομόφωνα απόλυτα σοβαρή, και κατά πλειoψηφία πρότεινε την αναβολή των εκλογών και την ενδελεχή διερεύνηση των ενστάσεων. Μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που τους ασκήθηκαν τα δύο από τα τρία μέλη παραιτήθηκαν αρνούμενα να κάνουν εκλογές με τέτοιο πλήθος καταστατικών παρατυπιών. Τότε η Αγωνιστική Συνεργασία στηρίζει το απερχόμενο Δ.Σ. παραμένοντας το μέλος της στην Εφορευτική Επιτροπή και διενεργώντας τις εκλογές χωρίς την παρουσία μας μιας και αρνούμαστε μια τόσο παράνομη και διαβλητή διαδικασία.

Και ρωτάμε την Αγωνιστική Συνεργασία: το να αρνηθεί να δώσει στοιχεία συνάδει με την ηθική που ευαγγελίζεται;; Το να διενεργήσει παράνομες εκλογές μαζί με αυτούς που είναι απέναντι στο γονεϊκό κίνημα βοηθάει στην ανάπτυξη του γονεϊκού κινήματος;; Κανείς από όσους πήραν την απόφαση του να συμμετάσχει η Αγωνιστική Συνεργασία σε αυτό το φιάσκο δεν κατάλαβαν ότι τα ίδια τα μέλη της Αγωνιστικής Συνεργασίας ένοιωθαν προδομένοι;;;Το γονειϊό κίνημα δεν δυναμώνει με πλαστούς συσχετισμούς και με συμμαχίες με όσους βάζουν πλάτη στην διάλυση του δημόσιου σχολείου ...

Ο αγώνας για το δημόσιο σχολείο συνεχίζεται.... Θα ξαναβρεθούμε με πολλούς από αυτούς στους δρόμους για την υπεράσπιση του, για την υπεράσπιση των ονείρων των παιδιών μας. Θεωρούμε όμως ότι οι προηγούμενες μέρες είναι μαύρη κηλίδα για το γονεϊκό κίνημα.

Κίνηση Υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου