Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Διεθνιστής: Αλληλεγγύη στο σύντροφο Κυριάκο Μουτίδη

Την Τρίτη 21 Μάιου δικάζεται ο σύντροφος Κυριάκος Μουτίδης, μέλος του ΕΕΚ, αγωνιστής της Πρωτοβουλίας για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, και πρωτοπόρος αγωνιστής του Σωματείου Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων, με κακουργηματικές κατηγορίες γιατί αντιστάθηκε στη διάλυση του μπλοκ του Ε.Ε.Κ από αστυνομικές δυνάμεις της ομάδας Δέλτα, στην πορεία της πρώτης επετείου της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, ένα χρόνο μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, την 6η Δεκεμβρίου του 2009. Μάλιστα, είναι ένας από σειρά συντρόφων του Ε.Ε.Κ που σε πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας,, κατηγορήθηκαν και σέρνονται στα δικαστήρια για το συγκεκριμένο περιστατικό, όταν η λυσσαλέα επίθεση των Δελτάδων στο μπλοκ οδήγησε σε τραυματισμούς, με πιο σοβαρό της σ. Αγγελικής Κουτσουμπού που εμβόλισε ένας Δελτάς με τη μηχανή του.

Είναι συνέχεια της πολιτικής απόφασης της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να διαλύσει την πορεία μνήμης και συνέχειας της εξέγερσης του Δεκέμβρη. Και σε αυτά τα πλαίσια
πρωτοπόρησε η νεοσύστατη τότε ομάδα Δέλτα, ειδική στην καταστολή διάλυσης πλήθους. Αλλά και το μένος των αστών και μόνο στη θύμηση του Δεκέμβρη του ’08 είναι τέτοια που πρέπει να καταδικαστούν και αυτοί που αντιστάθηκαν στη διάλυση της πορείας, που υπερασπίστηκαν τα μπλοκ τους.

Δεν θα το επιτρέψουμε! Η μαζική παράσταση την Τρίτη στις 9:00 πμ στο εφετείο, (Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας) από τον κόσμο της εργασίας, της αριστεράς, του εξεγερτικού Δεκέμβρη θα αθωώσει τον σ. Κυριάκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου