Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΜΜΕ: ΟΛΜΕ Νο2 σε χρόνο ρεκόρ...Κάτω οι Συριζοπατέρες!

 Προβληματισμός ΣΥΡΙΖΑ για την καθολική απεργία στα ΜΜΕ

Προβληματισμός επικρατεί στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και των σωματείων του Τύπου να συνεχιστεί η απεργία σε όλα τα ΜΜΕ, ως αντίδραση στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στην Κουμουνδούρου στη βάση του τι εξυπηρετεί το εμπάργκο στην ενημέρωση σε μια περίοδο που κυοφορούνται σοβαρές πολιτικές εξελίξεις και ενόψει σημαντικών γεγονότων, όπως η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα, καθώς και η ομιλία του ιδίου του κ. Τσίπρα στην Αθήνα την ίδια ημέρα.


Επιπλέον,
στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ανησυχία για τον αντίκτυπο της απεργίας των ΜΜΕ στη βιωσιμότητα πολλών εξ αυτών και στις θέσεις εργασίας που αγωνίζονται να διατηρήσουν. Όπως επισημαίνουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποφύγει να κατηγορηθεί ότι βάζει σε δεύτερη μοίρα τη διατήρηση θέσεων απασχόλησης στα ΜΜΕ προτάσσοντας τα πολιτικά του οφέλη από το κλείσιμο της ΕΡΤ.


Σε αυτό το πλαίσιο, πληροφορίες θέλουν την Κουμουνδούρου να έχει διαμηνύσει στις ηγεσίες των σωματείων του Τύπου ότι θα επιθυμούσε μια άλλη, πιο «συνετή» γραμμή από αυτήν που έχει υιοθετηθεί με σκοπό να κρατηθούν κλειστά όλα τα μέσα.

via Εργάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου