Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Τα Κουβέλια τραγουδούν ακόμα

 Σχόλιο Κόκκινου Τύπου: Μπορεί η ΔΗΜΑΡ να έπαψε να αποτελεί οργανικό κομμάτι της συγκυβέρνησης, ωστόσο η τελευταία κόκκινη γραμμή που τράβηξε ο Φώτης Κουβέλης κάθε άλλο παρά "έδεσε" τα χέρια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής κοινωνικής καταστροφής.

Η ΔΗΜΑΡ, έτσι κι αλλιώς, έπαιξε μια χαρά το ρόλο που ήρθε να επιτελέσει όταν έπαιρνε την απόφαση να μετέχει ενεργά στο κυβερνητικό σχήμα, 1 χρόνο πριν. Έφτασε λοιπόν η στιγμή να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες στην περαιτέρω αντιδραστική μετάλλαξη του αστικού πολιτικού συστήματος από άλλο μετερίζι. Είτε συνεχίζοντας να στηρίζει την αντεργατική επίθεση που αναμένεται να ενταθεί από τη μεριά του κεφαλαίου (για όσους επιμένουν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο κοινοβουλευτικό θέατρο, η δικομματική πλέον κυβέρνηση έχει μόνο τυπικά 153 βουλευτές) ή μέσω επαναπροσέγγισης από το πιο "αριστερό" κομμάτι της, του ΣΥΡΙΖΑ, για την ισχυροποίηση της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας (ενδεικτικές οι δηλώσεις Σταθάκη για αλλαγή της φυσιογνωμίας της ΔΗΜΑΡ μετά την αποχώρησή της από την συγκυβέρνηση).

Άλλωστε, είναι γνωστό πως ο Λεωνίδας Κύρκος άφησε μεγάλη κληρονομιά στον τόπο.

Από το Cogito ergo sum

Καταστροφή: Αποχώρησε η ΔημΑρ από την κυβέρνηση!

Ήταν να μη τραβήξει κόκκινες γραμμές. Άπαξ και ο αριστερός δημοκράτης Φωτάκιας τραβήξει τις κόκκινες γραμμές του, δεν κάνει πίσω με τίποτε. Πόσα να καταπιεί ο άνθρωπος πια; Έκανε το ένα γαργάρα... έκανε το άλλο μαστίχα... αλλά φτάσαμε στο μη περαιτέρω. Το κακό παράγινε.

Τώρα, βέβαια, μη με ρωτήσετε τι ακριβώς είναι αυτό που παράγινε, επειδή δεν έχω καλοκαταλάβει. Μάλλον, ο πολύπειρος Καρατζαβέλης (μη ξεχνάμε ότι είχε κάνει και υπουργός δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τζαννετάκη, το 1989, επί 100 ολόκληρες ημέρες!) διαπίστωσε (μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ακριβώς, παρακαλώ!) ότι η κυβέρνηση τα έχει κάνει σκατά εν γένει.

Υπάρχει και κάτι ακόμη στην μεγαλειώδη πολιτική θέση τής ΔημΑρ, το οποίο δεν καταλαβαίνω. Για να αποχωρεί από την κυβέρνηση, παναπεί είτε ότι διαφωνεί με κάποια μέτρα ή κάποιες αποφάσεις που πάρθηκαν είτε ότι διαπιστώνει πως η κυβερνητική γραμμή πάει ντουγρού στην μάντρα, όπου θα τσακιστούμε. Ό,τι κι αν συμβαίνει, όμως, είναι αδιανόητη η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, σύμφωνα με την οποία "η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές".

Ρε συ Φωτάκια, τί σκατά θες να πεις; Καθ΄ ότι, αν η κυβέρνηση πορεύεται σωστά, έκανες μαλακία που έφυγες. Αν, πάλι, τα είχε κάνει ρόιδο όσο ήσουνα κι εσύ στο κόλπο, τί είναι αυτό που σε πείθει πως ο φραντζάτος με τον χοντρό θα τα κάνουνε καλύτερα τώρα που μείνανε μοναχοί τους; Δηλαδή, η δική σου παρουσία ήταν που χάλαγε την συνταγή; Ο Μανιτάκης -ας πούμε- φταίει που έκοψε η μαγιονέζα;

Φαίνεται πως κάτι δεν πήγε καλά στο στημένο κόλπο. Κλείσατε την ΕΡΤ για να κάνετε οικονομία, π' ανάθεμά σας, έτσι; Ήταν πολλοί οι 2.600 εργαζόμενοι, ε; Και ο ντεμέκ επαναστάτης τού γιλέκου, ο Ψαριανός (αυτός της ΔημΑρ, ντε!) μας "αποκάλυψε" ότι ολόκληρο BBC δουλεύει με 800 υπαλλήλους, πιστοποιώντας το πόσο μαλάκας μπορεί να γίνει ο άνθρωπος, αρκεί να το θέλει (σ.σ.:στο BBC δουλεύουν πάνω από 17.000 άτομα!), το θυμάσαι αριστερέ δημοκράτη μου;

Εμ τότε, ρε Φωτάκια, τι σκατά πρόταση ήταν αυτή που είχατε βάλει στην χτεσινή συζήτηση (και με την οποία συμφωνούσε κι ο πρωθύ) για 2.000 προσλήψεις στον νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα; Αυτή είναι η οικονομία που θα κάνατε; Ή, μήπως, το σχέδιο ήταν να φύγουν οι εργαζόμενοι των 1.200 και 1.400 ευρώ (με 20 χρόνια προϋπηρεσία, παρακαλώ!) και να κάνουν την δουλειά σύγχρονοι σκλάβοι των 500 και των 600 ευρώ; Πες ρε, έτσι είναι, γαμώ την αριστερά μου μέσα;

Κι ενώ ο Φωτάκιας τράβαγε τις κόκκινες γραμμές του, πετάχτηκε και το ΔουΝουΤου σαν πορδή: μη τολμήσετε να πάτε σε εκλογές γιατί δεν θα σας δώσουμε την επόμενη δόση! Αυτά είναι! Τον Γιωρίκα δεν τον άφηναν να κάνει δημοψήφισμα, ετούτους δεν τους επιτρέπουν να κάνουν εκλογές. Εμ, γι' αυτό δεν κινδυνεύει η δημοκρατία, ρε σεις: έχει φύλακες γαμάτους, που μας φυλάνε από στραβοπατήματα!

Αλλά...για μισό... Μάλιστα! Πες μου έτσι, ντε! Τώρα κατάλαβα το νόημα της δήλωσης που έκανε η ΔημΑρ περί του ότι "η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές". Μήνυμα στο ΔουΝουΤου να μην ανησυχεί, έστελνε ο Φωτάκιας ο γίγαντας!

Ρε σεις, εκεί στην ΔημΑρ, θα μας λείψετε! Γυρίστε στην κυβέρνηση, ρε σεις! Κάντε μας την χάρη! Να καταστραφούμε θέλετε; Πώς θα πορευτούμε δίχως την δική σας έμπνευση; Και, κυρίως: ποιός θα μας απαγκιστρώσει τώρα από το μνημόνιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου