Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Αλληλεγγύη από τους ΑμεΑ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ


Καταρχήν πρέπει να πούμε πως η ΕΣΑμεΑ , η  εθνική συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία ήταν από τις πρώτους μαζικούς φορείς που έκφρασαν   την κάθετη διαφωνία της με το κλείσιμο της ΕΡΤ! Το λουκέτο στην κρατική Ραδιοτηλεόραση αποτελεί ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της Ενημέρωσης! Για αυτό το λόγο στάθηκε στο πλευρό του αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι.

Αναγνωρίζοντας το γεγονός πως η ΕΡΤ  ήταν πάντα κοντά στο αναπηρικό κίνημα, πάντα κοντά στους ανάπηρους και τις ανάγκες τους, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις ψηφιακές πλατφόρμες που έδιναν την δυνατότητα στους ΑμεΑ να παρακολουθήσουν τις εκπομπές τους. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ιδιωτικών καναλιών που βλέπουν τους ΑμεΑ μόνο μέσα από μια φιλανθρωπική διάθεση και στάση. Και για μας αυτό είναι απαράδεκτο. Το ζήτημα των ΑμεΑ, το ζήτημα των αναγκών τους είναι ζήτημα δικαιωμάτων, είναι ζήτημα δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης.

Η ΕΡΤ δεν πρέπει και δεν θα κλείσει,
γιατί μετά την ΕΡΤ έχουν σειρά τα νοσοκομεία,  τα σχολεία, τα ειδικά σχολεία, τα κεδδυ, κάθε δημόσιο και κοινωνικό θα δίνεται στα χέρια των ιδιωτών για κερδοσκοπία. Και όπου υπάρχει μόνο το ιδιωτικό μονοπώλιο η δημοκρατία και τα δικαιώματα πάνε περίπατο…Σίγουρα βέβαια πρέπει να αναμορφωθεί και να αποκτήσει πιο κοινωνικά και δημόσια χαρακτηριστικά από τι είχε πριν την «κλείσει» η πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης και σε ένα βαθμό τα έχει βρει τώρα που έχει γίνει σύμβολο αντίστασης.

Ο αγώνας σας που είναι και  αγώνας μας είναι δίκαιος και για αυτό το λόγο θα νικήσει!!!!!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ – Οργανωτικός γραμματέας σωματείου αναπήρων νομού Ιωαννίνων

Πηγή: argiros.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου