Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά!



Ο αναρχικός Κώστας Σακκάς συνελήφθη πριν 30 μήνες με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Παραμένει προφυλακισμένος επί δυόμιση χρόνια, χωρίς να έχει γίνει δίκη, κόντρα σε κάθε νόμο, καθώς το μέγιστο όριο προφυλάκισης για την ίδια υπόθεση είναι οι 18 μήνες. Χθες, μάλιστα, το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε τις «αντιρρήσεις» που είχε προβάλει ο κρατούμενος, επικυρώνοντας την απόφαση να παραταθεί η κράτησή του στους 36 μήνες, πέρα δηλαδή και από το όριο των 30 μηνών που θέτει το ίδιο το Σύνταγμα για διαδοχικές προφυλακίσεις για διαφορετικές υποθέσεις!



Ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, διανύοντας σήμερα την 23η μέρα απεργίας πείνας με αίτημα την άμεση αποφυλάκισή του, και είναι πλέον εμφανείς οι επιπτώσεις στην υγεία του, με κίνδυνο μόνιμων βλαβών. Είναι προφανές ότι τα κίνητρα της αδικαιολόγητης και παράνομης κράτησής του είναι πολιτικά και έχουν στόχο να εκφοβίσουν όλους όσους αντιστέκονται, όλους όσους έχουν ιδέες που έρχονται σε αντίθεση με το αστικό κράτος. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης δείχνει ότι δεν θα σταματήσουν πουθενά για να επιβάλουν τις μνημονιακές πολιτικές της εξαθλίωσης, των απολύσεων και του ξεπουλήματος των πάντων, στόχοι που μόνο με αυταρχισμό και πλήρη κατάρρευση ακόμα και των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων μπορούν να επιτευχθούν. Μόνο το οργανωμένο λαϊκό και εργατικό κίνημα μπορεί να τους σταματήσει - και έτσι θα γίνει!


Άμεση αποφυλάκιση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά! Καμία ανοχή στη μνημονιακή χούντα! Αλληλεγγύη και αντίσταση μέχρι την ανατροπή!



antarsya.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου