Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Κατέρρευσε η τρικομματική - Γροθιά στη «χούντα Σαμαρά» - Συνεχίζουμε τον Αγώνα

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ


Συνεχίζουμε τον Αγώνα - Όχι στο Κλείσιμο, Καμία Απόλυση


Με Γενική Απεργία Διαρκείας

να αποτελειώσουμε τη «Νέα» Συγκυβέρνηση της Καταστροφής


Θα τους νικήσουμε! Η τρικομματική «έσπασε», κάτω από το βάρος των τεράστιων αδιεξόδων που έχουν συσσωρευτεί - αλλά κυρίως της αντίστασης των εργαζόμενων της ΕΡΤ, μαζί με το παλλαϊκό κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Η ΔΗΜΑΡ, που μέχρι χθες τα κέντρα εξουσίας, τα ΜΜΕξαπάτησης και η κλίκα του Σαμαρά εξυμνούσαν την «υπευθυνότητά» της, σήμερα καθυβρίζεται περίπου ως «προδότης του έθνους»! Πολύ αργά για δάκρια. Ο Κουβέλης θ' ανακαλύψει ότι τα πολιτικά εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού, για τα οποία ευθύνεται ως πρώην τρικομματικός εταίρος, δεν ξεπλένονται.

«Συνεχίζουμε - Θα εξαντλήσουμε την τετραετία», δηλώνει ο Σαμαράς!
Το επιτελείο του και τα ξεφωνημένα ΜΜΕ (χάνοντας βήμα-βήμα την επαφή με την πραγματικότητα) ουρλιάζουν για να μας πείσουν ότι ο Σαμαράς ντύθηκε τον αυτοκρατορικό μανδύα της πυγμής. Ότι μαζί με το Βενιζέλο θα κυβερνήσουν χωρίς επιστροφή στο «αμαρτωλό παρελθόν» και «συμβιβασμούς» - δηλ. ως δικτατορία με ολίγη από υπουργική κάλυψη. Όμως, ο βασιλιάς είναι γυμνός. Η κατάρρευση της τρικομματικής και της τόσο διαφημισμένης «σταθερότητας», είναι θανάσιμο πλήγμα γι' αυτά τα σχέδια - όταν μάλιστα ξεκίνησε με το πραξικόπημα Σαμαρά στην ΕΡΤ, ως αυτός να ήταν απόλυτος μονάρχης, κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού! Η πολιτική κρίση μπαίνει σε φάση νέου παροξυσμού, που θυμίζει τις τελευταίες μέρες της κυβέρνησης Γιωργάκη Παπανδρέου. Σύντομα θ' αποδειχτεί ότι η προσπάθεια πλήρους υποταγής του ΠΑΣΟΚ σε Σαμαρά/ΝΔ δεν μπορεί παρά να βαθύνει τον κατακερματισμό (αποχωρήσεις, διαγραφές κ.λπ.) και να επιταχύνει την οριστική του διάλυση. Ο ίδιος ο Σαμαράς, μπορεί ακόμα να είναι «μοναδική λύση» (ιδιαίτερα για τους ιμπεριαλιστές ΕΕ-ΔΝΤ), ο δρόμος όμως που τράβηξε απειλεί να τον στείλει σύντομα κι αυτόν στα σκουπίδια της Ιστορίας.

Αιώνας μοιάζει να έχει περάσει από τα τρικομματικά παραμύθια για «επενδύσεις», «ανάπτυξη» και βέβαια το αμίμητο. success story!!! Μπροστά μας βρίσκονται οι «μαύρες τρύπες» των ασφαλιστικών ταμείων, το λουκέτο σε δεκάδες οργανισμούς και οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο (που κάθε μία απ' αυτές φέρνει πολλαπλάσιες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα), το λουκέτο χιλιάδων μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, η κατάρρευση των κρατικών εσόδων, η εκτίναξη των ελλειμμάτων και των χρεών (δημόσιων και ιδιωτικών).η πλήρης κατάρρευση της οικονομίας κλπ. Για όλα αυτά, όλοι ξέρουν (και πρώτα η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ) ότι θα χρειαστούν ΜΕΤΡΑ-ΣΟΚ: όχι «μόνο» νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά «ξαφνικός θάνατος» εκατοντάδων σχολείων και νοσοκομείων, τσουνάμι απολύσεων, κατασχέσεις σπιτιών και κάθε είδους εισοδήματος έναντι οφειλών στην εφορία, κατάσχεση καταθέσεων (ό,τι έχει απομείνει στους μικροκαταθέτες), φυλακίσεις για χρέη π.χ. 300 ευρώ!

Παρά την ακόμα μεγαλύτερη αστάθεια και αδυναμία της, η «νέα» συγκυβέρνηση παραμένει θανάσιμος κίνδυνος για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία. Στην πρώτη ευκαιρία που θα της δοθεί ν' ανασυνταχθεί, θα συνεχίσει το ξεπούλημα και την καταστροφή των πάντων, στηριγμένη σ' ένα όλο και πιο τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης (τρομοκρατία, ΜΑΤ, επιστρατεύσεις, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου), ανοίγοντας δρόμους για να παίξουν ρόλο (άτυπου ή τυπικού) «εταίρου» και τα φασισταριά της Χρυσής Αυγής.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ. Συνεχίζουμε ανυποχώρητα, μέχρι τη νίκη. Παίρνοντας δύναμη από τη κατάρρευση της τρικομματικής χούντας, να οργανώσουμε και να εξαπολύσουμε παντού ένα κύμα αγώνων, για να σταματήσουμε την καταστροφή. Με συσπείρωση γύρω από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με κέντρο αγώνα τις καταλήψεις τους και ιδιαίτερα του ραδιομεγάρου, οργανώνοντας την περιφρούρησή τους, καλώντας να κατέβουν εκεί χιλιάδες-χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι, που θα φράξουν τον δρόμο σε κάθε απόπειρα να μπουκάρουν οι «εκκαθαριστές» των ΜΑΤ. Απαιτώντας:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ - ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. Βάζοντας έτσι έμπρακτα φρένο στη σχεδιαζόμενη λαίλαπα απολύσεων σε όλο το Δημόσιο. Κάνοντας έτσι ένα βήμα εμπρός για τη σωτηρία των μισθών και συντάξεων, των συλλογικών συμβάσεων, των πιο στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, που σαν δαμόκλεια σπάθη κρέμεται πάνω από δεκάδες οργανισμούς του δημοσίου και χιλιάδες εργαζόμενους. Υπερασπίζοντας έμπρακτα τις δημοκρατικές ελεθερίες, που τσαλαπατιούνται από τη Νέα Χούντα του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, από τους δικτατορίσκους που θέλουν να κυβερνούν με διατάγματα.

Αγώνας παντού για την ανατροπή της «νέας» συγκυβέρνησης. Αλλιώς δεν σταματάει αυτή η Νέα Χούντα, που θέλει να μας κυβερνάει με τρομοκρατία, διατάγματα και επιστρατεύσεις. Δεν σταματάει με παρακάλια να λυπηθούν τους απολυμένους, τους άνεργους, τους φτωχούς. Με αυταπάτες για το τι θα «μαγειρέψουν» τα ανακτοβούλια στο Μαξίμου και στις Βρυξέλλες ή για «ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις», που θα δικαιώνουν τους εργαζόμενους. Με την εντελώς αναποτελεσματική πολιτική της επίσημης, ρεφορμιστικής αριστεράς: με παχιά λόγια για «ταξική πάλη» που χρησιμεύουν ως πρόσχημα απομόνωσης και διάσπασης (ΚΚΕ), με λόγια στα πάνελ και στους διαδρόμους της Βουλής και αυταπάτες για «εύκολες» εκλογικές λύσεις (ΣΥΡΙΖΑ). Μόνος δρόμος είναι να οργανωθούμε και να κινητοποιηθούμε παντού, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο και ομοσπονδία, απαιτώντας:

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΤΩΡΑ - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ,

μέχρι τη νίκη, μέχρι να διώξουμε τη «Νέα» Συγκυβέρνηση

της Συμφοράς και της Καταστροφής.

                                 Ο.Κ.Δ.Ε.
     Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου