Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ – ΤΕΙ για τον ξυλοδαρμό συναγωνιστών στη Θεσσαλονίκη

Τα ξημερώματα της Κυριακής οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ- ΤΕΙ, δέχτηκαν απρόκλητη δολοφονική επίθεση στο Αστεροσκοπείο του ΑΠΘ, την ώρα που τελείωνε πάρτι που διοργάνωναν για την οικονομική ενίσχυση του φετινού τους κάμπινγκ.

Μια συμμορία από λούμπεν στοιχεία, με εμφανή τα σημάδια της επήρειας ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ, επιτέθηκε στα μέλη μας και σε φίλους που βοηθούσαν στην διοργάνωση του πάρτι. Επί μισή ώρα παλεύαμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας απέναντι σε γροθιές, κλοτσιές, κυνηγητό και ξυλοδαρμό του τύπου «πέντε εναντίον ενός». Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν αρκετοί συναγωνιστές μας και να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της πόλης με μώλωπες, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα. 
Τα φαινόμενα χρήσης τοξικών ουσιών, γηπεδισμού και δολοφονικής μανίας που ξεσπά σε τυφλές κατευθύνσεις είναι πλέον καθημερινότητα για μια νεολαία που «νοσεί». Εκφράζονται με κάθε ευκαιρία, ακριβώς γιατί είναι η σαπίλα ενός εκμεταλλευτικού συστήματος που τα αναπαράγει. Δεν προσπερνάμε, βέβαια, και το γεγονός πως η δολοφονική διάθεση με την οποία επιτέθηκαν στα μέλη μας, δεν μπορεί απαραίτητα να δικαιολογηθεί από το ότι «ήταν αλλού». Συχνά, κομμάτια της νεολαίας που έχουν σπρωχθεί στο κοινωνικό περιθώριο και γενικότερα λούμπεν στοιχεία, στρατολογούσε, στρατολογεί και θα στρατολογεί το σύστημα για να προβοκάρει και να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές, νέους και παλιούς, και συλλογικότητες και οργανώσεις που παλεύουν για τα δικαιώματα της νεολαίας και του λαού. Αλλά και για να συκοφαντήσει το Άσυλο, που παρά την νομική κατάργησή του από το σύστημα, εξακολουθεί να είναι νομιμοποιημένο στη συνείδηση του αγωνιζόμενου λαού και της νεολαίας. 

Το σίγουρο είναι πως αυτές οι ενέργειες δεν μας φοβίζουν, αλλά δυναμώνουν την πεποίθηση μας να συνεχίζουμε με πείσμα να παλεύουμε για διέξοδο! Γιατί δεν αρμόζει στη νεολαία του λαού μας το κοινωνικό περιθώριο, ο «μαύρος θάνατος» των τοξικών ουσιών και ο αλληλοσπαραγμός. Αρμόζει η διέξοδος της ζωντανής αντίστασης, της συλλογικής πάλης σαν μια γροθιά για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια που το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης προσπαθεί να μας στερήσει. Οι απαντήσεις βρίσκονται στην πάλη μας για σπουδές-δουλειά-δημοκρατικές ελευθερίες στο πλευρό του λαού και σε αυτή τη κατεύθυνση, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, θα βαδίσουμε. 

Πηγή:Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου