Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Μια ειλικρινής απορία: Ποιο είναι το Κ.Κ.Κύπρου;

Σήμερα η Περιφερειακή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων
Αρχίζουν σήμερα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 10 το πρωί, οι εργασίες της Περιφερειακής Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, με εισηγητική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Το θέμα της Συνάντησης, που γίνεται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, είναι: «Για το δικαίωμα των λαών να επιλέγουν το δρόμο ανάπτυξης της χώρας τους, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την καπιταλιστική εκμετάλλευση». Στη Συνάντηση έχουν δηλώσει συμμετοχή Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από Αλγερία, Ιορδανία, Ιράν, Ισραήλ, Κύπρο, Λίβανο, Παλαιστίνη, Συρία, Τουρκία.
Διαβάζοντας αυτό το δημοσίευμα στο σημερινό "Ριζοσπάστη" δημιουργήθηκε εύλογα η απορία.

Μην έχοντας εναλλακτική, το πρώτο (και μοναδικό) που ήρθε στο μυαλό πως θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από τον τίτλο "Κομμουνιστικό και Εργατικό Κόμμα Κύπρου"  είναι το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού.

Από την άλλη όμως, πώς είναι δυνατόν να συμμετέχει στην "Περιφερειακή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων" ένα κόμμα το οποίο και την αστική εξουσία διαχειρίστηκε και τα συμφέροντα της Κυπριακής αστικής τάξης εξυπηρέτησε και μια χαρά «αντιμνημονιακή» δύναμη το παίζει τώρα που είναι στην αντιπολίτευση; Μπέρδεμα!

Τελοσπάντων, επειδή ο οπορτουνισμός προκαλεί μεγάλες συγχύσεις όποιος γνωρίζει ας απαντήσει υπεύθυνα. Όχι τίποτα άλλο, πρέπει να βγουν και συμπεράσματα μετά...

kokkinostupos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου