Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Λευτεριά στον Κώστα Σακκά!


Ο Κώστας Σακκάς συνελήφθη στις 4 Δεκέμβρη 2010 και προφυλακίστηκε με κατηγορίες τη συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση και διακεκριμένη οπλοκατοχή, κατηγορίες τις οποίες αρνείται. Μετά από 4 μήνες, στις 12 Απριλίου του 2011, τον κατηγορούν και πάλ,ι χωρίς στοιχεία, ότι αυτή η άγνωστη οργάνωση δεν είναι πλέον άγνωστη: είναι η «Συνωμοσία των Πυρήνων της φωτιάς». Χωρίς κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο τον προφυλακίζουν ξανά.


Ο Κώστας Σακκάς μένει φυλακισμένος σχεδόν ενάμισυ χρόνο. Λίγο πριν το 18μηνο, στις 6 Απριλίου του 2012, προφυλακίζεται ξανά με την κατηγορία ότι διέπραξε 160 εμπρηστικές και βομβιστικές ενέργειες – κατηγορία που δεν αποδεικνύεται από πουθενά.



2,5 χρόνια μετά ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται προφυλακισμένος χωρίς δίκη. Aν ήταν δολοφόνος κατά συρροή, βιαστής ή διαπλεκόμενο λαμόγιο των δημοσίων ταμείων ή του παραδικαστικού θα ήταν ελεύθερος μετά τη συμπλήρωση της 18μηνης προφυλάκισης, μέχρι να γίνει η δίκη. Όμως, ο Kώστας Σακκάς είναι αναρχικός και για το κράτος και τις διωκτικές αρχές είναι επικίνδυνος. Έτσι, τον κρατάνε προφυλακισμένο για 2,5 χρόνια κατά παράβαση των δικών τους δικονομικών κανόνων. Tο κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για μια ακόμη φορά δείχνει την ταξική αναλγησία του. Με παράνομες μεθόδους κρατά προφυλακισμένο τον Kώστα Σακκά. Ποδοπατάνε τους δικούς τους δικονομικούς κανόνες, προετοιμάζοντας το νομικό δεδικασμένο για να το στρέψουν ενάντια σε κάθε εργάτη απεργό και κοινωνικό αγωνιστή.
O Κώστας Σακκάς στις 4 Ιουνίου 2013 ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή του.


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη στον Kώστα Σακκά και καλεί όλον τον λαό, τους νέους, άνεργους και εργαζόμενους, αναρχικούς και αριστερούς αγωνιστές να παλέψουν για την άμεση απελευθέρωσή του και όλων των αγωνιστών που βρίσκονται στα μπουντρούμια.


Να παλέψουν ενάντια στο κράτος της ταξικής εκμετάλλευσης της καταπίεσης και αναξιοπρέπειας που καταστέλλει τις φωνές αντίστασης, επιστρατεύει απεργούς και πολεμά οποιονδήποτε συγκρούεται με την βαρβαρότητα της κρίσης και της παρακμής του καπιταλιστικού συστήματος.


Η υπόθεση του Κώστα Σακκά μας αφορά όλους!
Σήμερα είναι ο Σακκάς, αύριο θα είμαστε όλοι εμείς!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ!
ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ!
Πάρτε μέρος στη διαδήλωση Σάββατο 29 Iουνίου 2013, 11.30 π.μ., Μοναστηράκι, Αθήνα





Νέα Προοπτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου