Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας




Αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσε τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, μετά από τα πυρά ρουκετών εναντίον του νότιου Ισραήλ.


«Ως απάντηση στις πολυάριθμες επιθέσεις με ρουκέτες αυτών των τελευταίων ημέρών, ένα σκάφος της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έβαλε στόχο δύο αποθήκες όπλων στο κέντρο της λωρίδας της Γάζας και μια θέση εκτόξευσης ρουκετών στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας. Οι στόχοι επλήγησαν», αναφέρεται σε στρατιωτική ανακοίνωση.



Από τις ισραηλινές επιδρομές δεν υπήρξαν τραυματίες, έκαναν γνωστό παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες.


Αργά χθες το βράδυ, δύο ρουκέτες έπληξαν το νότιο Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν ζημιές ούτε θύματα, σύμφωνα με ισραηλινές στρατιωτικές πηγές. Δύο άλλες ρουκέτες αναχαιτίσθηκαν από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα. 


Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός είχε επιρρίψει την ευθύνη για τα πυρά, για τα οποία ουδείς είχε αναλάβει ως εκείνη τη στιγμή την ευθύνη, στο ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς που κυβερνά τη λωρίδα της Γάζας.  «Το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ, από το οποίο διακινούνται εμπορεύματα, ανάμεσα στο Ισραήλ και τη λωρίδα της Γάζας θα κλείσει μέχρι νεωτέρας», αναφέρει στη στρατιωτική ανακοίνωση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου